Ne samo da preko potrebna sredstva iz budžeta Grada Niša nisu dobijena na vreme, već polovina sredstava nikada nije ni isplaćena !!! A da nesreća ne ide sama, dokazuje i gubitak školske sale te prebacivanje u daleko manje prostorije. Upravo iz tih razloga, Klub borilačkih sportova „Naisus“ je 2014. bio u nezavidnoj situaciji – kako finansijskoj tako i po broju članova. Da bi održao renome, Klub je bio daleko najaktivniji te učestvovao na čak 23 takmičenja.  Iako  godina nije bila uspešna kao prethodna, osvojeno je ukupno 68 odličja i to 26 zlatnih, 27 srebrnih i 15 bronzanih.

Kako bi unapredili svoj rad i preneli ostalim članovima, petočlana ekipa (Nebojša Anđelković, Uroš Mitrović, Ana Nikolić, Petar Aleksić i Nemanja Petrović) krenuli su put Banskog (Bugarska), kako bi učestvovali od 13. do 19.aprila na sportskom forumu – Druga strana sporta. Tekvondo kao indentitet i efektivan način dijaloga među mladima. Pored KBS Naisus (kao jedine ekipe iz Srbije !!!) učešće su uzeli i timovi iz: Belorusija, Bugarske, Grčke, Litvanije, Moldavije, Rumunije, Rusije, Ukrajine. Skup različitih mišljenja, načina rada i uopšteno nacionalnih škola tekvondoa, bio je vođen ekspertizom Sakis Tsiobanoglou 8.DAN (nekadašnji trener i selektor reprezentacije Grčke).

I vremenske neprilike u Srbiji u obliku velikih poplava, nisu išle na ruku takmičarima, ali se zato humanost videla na delu. KBS Naisus je pokrenuo akciju prikupljanja pomoći pod nazivom „Pomozi i TI“, koja je naišla na veliki odaziv a pomoć je odnešena u prostorije Crvenog Krsta.

Položivši za 1.POOM, Uroš Mitrović nastupa u A klasi i nastavlja da niže uspehe te da se malim koracima penje i zaslužuje svoje mesto u nacionalnom timu. I ove godine je u austrijskoj prestonici održano Otvoreno prvenstvo Austrije (14.-15.jun), na kome su učestvovali Nebojša Anđelković kao Internacionalni sudija i Trener tehničke reprezentacije Srbije ali i Uroš Mitrović, nastupivši u okviru B tima reprezentacije !!! Rezultat ovog puta nije ostao u drugom planu jer se Uroš, pored osvajanja 9.mesta u slobodnom stilu, okitio srebrnom medaljom u konkurenciji juniorskih timova !!! 

Iskoristivši putovanje u Beč, gde je inače stacioniran Yeong Beom Kang 6.DAN, a po prethodnom dogovoru i prijavi za polaganje, Nebojša polaže za 5.DAN. Verifikacija zvanja će uslediti kasnije, usled predavanja radova (plan i program treninga, program demonstracije i naučni rad) kao dela ispita.

Stalna edukacija predstavlja imperativ napretka te Nebojša tokom leta ide tim putem, učestvujući od 27. do 29.juna u Sloveniji na seminaru koji vode dvojica članova Kuće slavnih – Ireno Fargas (direktor tekvondo centra La Loma; bivši evropski i svetski prvak, a bio je i trener nacionalnih timova Španije, Francuske i Meksika; stvorio je 17 osvajača Olimpijskih medalja, 19 svetskih šampiona i 64 panameričkih šampiona) i Georg Streif (višestruki evropski i svetski šampion, trener nacionalnog tima Nemačke, stvorio više evropski i svetski ali i olimpijskih osvajača medalja). Leto se završava takođe radno te Uroš Mitrović i Nebojša Anđelković učestvuju u Beogradu od 18. do 24.avgusta na seminaru još jednog eminentnog stručnjaka – Ky Tu Dang (višestruki evropski i svetski šampion).

Svojim trudom i radom, ali i zalaganjem i učinjenim napretkom, Uroš Mitrović biva svrstan u Nacionalni tim Srbije, koji putuje u Maribor (Slovenija) na Balkansko prvenstvo 11.-12.oktobra. U okviru kadetskog tima uspeva da na svom debitantskom nastupu izvojeva medalju i to najsjajniju i time se okiti titulom Balkanskog šampiona !!! Nacionalni tim Srbije i ovog puta osvaja prvo mesto u ekipnom plasmanu.

Od 30.oktobra do 02.novembra u meksičkom Agvaskalijentesu održava se Svetsko tehničko prvenstvo na kome Nebojša Anđelković odlazi u ulozi Trenera tehničke reprezentacije Srbije. Iz Meksika se vraća sa istorijskim uspehom, gde je osvojena prva svetska medalja !!! Bronzanim odličjem okitila se Olga Petrović, aktuelna evropska šampionka, kojoj je kao trener sedeo niko drugi no Nebojša.

Iako najaktivniji tekvondo klub u Nišu (zbir svih aktivnosti svih tekvondo klubova jednak je aktivnošću našeg), Klub borilačkih sportova „Naisus“ nije svrstan u grupu sportskih organizacija, čiji je godišnji program uvršten u redovno finansiranje od strane Grada Niša. Zaobilaženje našeg sportskog kolektiva ali i neisplaćivanje prošlogodišnjih finansija „obećanih“ na osnovu Rešenja Gradonačelnika Grada Niša, dovela su Klub pred zatvaranje.  Nadamo se da će 2015.godina biti daleko uspešnija i blagorodnija za sve nas.