Не само да преко потребна средства из буџета Града Ниша нису добијена на време, већ половина средстава никада није ни исплаћена !!! А да несрећа не иде сама, доказује и губитак школске сале те пребацивање у далеко мање просторије. Управо из тих разлога, Клуб борилачких спортова „Наисус“ је 2014. био у незавидној ситуацији – како финансијској тако и по броју чланова. Да би одржао реноме, Клуб је био далеко најактивнији те учествовао на чак 23 такмичења.  Иако  година није била успешна као претходна, освојено је укупно 68 одличја и то 26 златних, 27 сребрних и 15 бронзаних.

Како би унапредили свој рад и пренели осталим члановима, петочлана екипа (Небојша Анђелковић, Урош Митровић, Ана Николић, Петар Алексић и Немања Петровић) кренули су пут Банског (Бугарска), како би учествовали од 13. до 19.априла на спортском форуму – Друга страна спорта. Теквондо као индентитет и ефективан начин дијалога међу младима. Поред КБС Наисус (као једине екипе из Србије !!!) учешће су узели и тимови из: Белорусија, Бугарске, Грчке, Литваније, Молдавије, Румуније, Русије, Украјине. Скуп различитих мишљења, начина рада и уопштено националних школа теквондоа, био је вођен експертизом Sakis Tsiobanoglou 8.ДАН (некадашњи тренер и селектор репрезентације Грчке).

И временске неприлике у Србији у облику великих поплава, нису ишле на руку такмичарима, али се зато хуманост видела на делу. КБС Наисус је покренуо акцију прикупљања помоћи под називом „Помози и ТИ“, која је наишла на велики одазив а помоћ је однешена у просторије Црвеног Крста.

Положивши за 1.ПООМ, Урош Митровић наступа у А класи и наставља да ниже успехе те да се малим корацима пење и заслужује своје место у националном тиму. И ове године је у аустријској престоници одржано Отворено првенство Аустрије (14.-15.јун), на коме су учествовали Небојша Анђелковић као Интернационални судија и Тренер техничке репрезентације Србије али и Урош Митровић, наступивши у оквиру Б тима репрезентације !!! Резултат овог пута није остао у другом плану јер се Урош, поред освајања 9.места у слободном стилу, окитио сребрном медаљом у конкуренцији јуниорских тимова !!! 

Искористивши путовање у Беч, где је иначе стациониран Yeong Beom Kang 6.ДАН, а по претходном договору и пријави за полагање, Небојша полаже за 5.ДАН. Верификација звања ће уследити касније, услед предавања радова (план и програм тренинга, програм демонстрације и научни рад) као дела испита.

Стална едукација представља императив напретка те Небојша током лета иде тим путем, учествујући од 27. до 29.јуна у Словенији на семинару који воде двојица чланова Куће славних – Ireno Fargas (директор теквондо центра Ла Лома; бивши европски и светски првак, а био је и тренер националних тимова Шпаније, Француске и Мексика; створио је 17 освајача Олимпијских медаља, 19 светских шампиона и 64 панамеричких шампиона) и Georg Streif (вишеструки европски и светски шампион, тренер националног тима Немачке, створио више европски и светски али и олимпијских освајача медаља). Лето се завршава такође радно те Урош Митровић и Небојша Анђелковић учествују у Београду од 18. до 24.августа на семинару још једног еминентног стручњака – Ky Tu Dang (вишеструки европски и светски шампион).

Својим трудом и радом, али и залагањем и учињеним напретком, Урош Митровић бива сврстан у Национални тим Србије, који путује у Марибор (Словенија) на Балканско првенство 11.-12.октобра. У оквиру кадетског тима успева да на свом дебитантском наступу извојева медаљу и то најсјајнију и тиме се окити титулом Балканског шампиона !!! Национални тим Србије и овог пута осваја прво место у екипном пласману.

Од 30.октобра до 02.новембра у мексичком Агваскалијентесу одржава се Светско техничко првенство на коме Небојша Анђелковић одлази у улози Тренера техничке репрезентације Србије. Из Мексика се враћа са историјским успехом, где је освојена прва светска медаља !!! Бронзаним одличјем окитила се Олга Петровић, актуелна европска шампионка, којој је као тренер седео нико други но Небојша.

Иако најактивнији теквондо клуб у Нишу (збир свих активности свих теквондо клубова једнак је активношћу нашег), Клуб борилачких спортова „Наисус“ није сврстан у групу спортских организација, чији је годишњи програм уврштен у редовно финансирање од стране Града Ниша. Заобилажење нашег спортског колектива али и неисплаћивање прошлогодишњих финансија „обећаних“ на основу Решења Градоначелника Града Ниша, довела су Клуб пред затварање.  Надамо се да ће 2015.година бити далеко успешнија и благороднија за све нас.