Позовите нас +381 64 288 5 992Јастребачка 27, 18116 Ниш

О клубу

Добро дошли

О нама

Тренутно најтрофејнији теквондо клуб у Нишу и овом делу Србије, основан 05.августа 2010.год. од стране Анђелковић Небојше (некадашњег председника клуба) и Живковић Дејана (некадашњег генералног секретара клуба). Клуб Борилачких Спортова “Наисус” је осмишљен, како му и само име говори, да врши едукацију у области борилачких вештина. Акценат је првенствено стављен на теквондо и хапкидо, али се поред ових вештина планирају секције и у другим борилачким спортовима, за шта је овај клуб и регистрован од стране ресорног министарства.

Поред демонстрација борилачких спортова на локалним манифестацијама, такмичарски лед пробија управо његов оснивач – Небојша Анђелковић, 16.октобра 2010.год. у спортској дворани “Младост” у Карловцу (Хрватска) када је одржан 2.Халелуја КУП. Такмичење је окупило преко 600 такмичара из Хрватске, Црне Горе, Словеније, Републике Српске, Босне и Херцеговине, Румуније, Италије, Словачке, Француске, Кореје и наравно Србије. Освојивши сребрну медаљу, иако га је делио само мањи део бода од прво пласираног дугогодишњег хрватског репрезентативца, добија на још већем значају јер представља прво и то међународно одличје за новоформирани клуб. Већ наредне 2011.год. управо српски репрезентативац одлази на Европско и Свестко првенство, да би крај те године крунисао титулом балканског шампиона.

Неки од историјских подвига КБС Наисус-а су освајање прво место у екипном пласману на Првенству Србије до 21 године 2012. и 2013.год. а вицешампион 2014.год., вицепрвак КУП-а Србије 2015. и 2018.год. а првак 2019.год., освајач Техничке лиге Града Ниша од 2016. до 2019.год.,  шампион регионалног техничког првенства од 2014.год. до 2016.год., вицешампион Балканског шампионата 2019.год. са чак 9 освојених одличја. 2012.год.

Небојша Анђелковић бива номинован за Најбољег спортисту Града Ниша, док Никола Станковић бива изабран за Најбољег младог спортисту ГО Пантелеј. Поред Уроша Митровића као вишеструког освајача како националних одличја тако и балканских медаља, 2019.год. Јелена Стевановић бива проглашена за Најбољу пионирку у Србији те године од стране Теквондо асоцијације Србије.

Своје искуство и знање као делилац правде на истом овом турниру између осталих био је и Небојша Анђелковић, који је (поред својих судијских колега) похваљен од стране корејских званичника. Ова похвала ће бити једно од многих али веома значајно признање од стране људи који потичу из Кореје – постојбине теквондоа. Своје знање крунисао је 2012.год. када полаже за Интернационалног судију, да би 2016.год. и Дејан Живковић положио за Интернационалног судију али у борбама, те представљају прве и тренутно једине међународне судије у Нишу али и јужној Србији.

Поред тога крајем новембра 2012.год. Небојша је именован за једног од тренера Техничке репрезентације Србије. Све до краја 2016.год. обавља ту функцију (заједно са Љубишом Ракићем као главним тренером и Браниславом Куруцом) и са Националним тимом осваја чак седам одличја на европским и светским првенствима, што се пре и након тог периода није десило.

РЕЗУЛТАТИ КЛУБА У БРОЈЕВИМА

Студија из 1985. утврдила је да деца борилачких вештина имају осећај одговорности

и већи осећај самопоштовања.

0
Балканска одличја
0
Национална одличја
0
Златне медаље
0
Све медаље
0
Златни пехари
0
Сребрни пехари
0
Бронзани пехари
0
Сви пехари
Тренери

НАШИ ИНСТРУКТОРИ

Анђелковић Небојша

Анђелковић Небојша

Главни тренер

Теквондо вештином почиње да се бави 1997.год. да би већ 2000.год. био унапређен у помоћног тренера, а од маја 2002.год. постаје и главни тренер.

Дејан Живковић

Дејан Живковић

Помоћни тренер

 Теквондо вештину је почео да тренира 1997.год. Суоснивач је КБС Наисус-а.

институције

Теквондоа

World Taekwondo Federation
Taekwondo Europe
KUKKIWON - World Taekwondo Headquorters
Tekvondo asocijacija Srbije
Balcan Taekwondo Union
Beogradski tekvondo savez
институције

Спорта

Fakutet sporta i fizičkog vaspitanja Niš
Ministarstvo omladine i sporta
Sportski Savez Niša
пријатељи

Клуба

Taekwondo Data
Srpska Pravoslavna Omladina Inzbruka
Kang Taekwondo Club
Tekvondo klub Beograd
Taekwondo Club Favorit
Štampane veze