Klub borilačkih sportova „Naisus“ je ovu polusezonu završio sa Otvorenim prvenstvom Austrije. Tom prilikom takmičar KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković uspeo je da osvoji srebrno odličje.

     Nakon uspeha i žetve medalja na Tehničkoj ligi Grada Niša put prestonice Austrije odlaze Jelena Stevanović i Nebojša Anđelković. Takmičenje je organizovano 29. i 30.juna u okviru sportskog kompleksa BSFZ Sudstadt.

Ekipa Srbije (s leve na desno): (gore) Ljubiša Rakić, Kosta Todorović, Branislav Kuruca, Nebojša Anđelković, (dole) Marko Roža, Jelena Stevanović, Elena Vranješ

  •       Pored KBS Naisus, iz Srbije na Otvorenom prvenstvu Austrije učešće su uzeli i takmičari TK Favorit – Novi Sad i TK Beograd – Beograd. Iako je trebala, Tehnička reprezentacija Srbije a i Tekvondo asocijacija Srbije, nisu se oglasili. Još jedan od propusta koji prave čelnici nacionalne institucije. Ovo više i ne čudi imajući u vidu da se vikend ranije na trening nacionalnog tima nisu pomenuti ni pojavili. Niti je došao neko od predstavnika TAS-a, niti treneri reprezentacije. Postavlja se pitanje već duže vreme – da li će neko da preuzme odgovornost za opadanje i kvaliteta i kvantiteta formaša, a da sa druge strane TAS dobija vrhunski Nacionalni trening centar. Nadamo se da će bar centar da bude korišćen u punoj svojoj svrsi, kako ne bi ponovo reprezentativci Srbije ostali bez mesta za pripreme. Na nama je da radimo što bolje možemo i koliko nam to uslovi dozvoljavaju. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

     Ekipu (galerija), predvođenu Ljubišom Rakićem, koja je nastupila na Otvorenom prvenstvu Austrije, činili su:

  • Jelena Stevanović (KBS Naisus),
  • Marko Roža (TK Favorit),
  • Elena Vranješ (TK Favorit),
  • Kosta Todorović (TK Beograd),
  • Branislav Kuruca (TK Beograd),
  • Nebojša Anđelković (KBS Naisus).

     Suočeni sa osvajačima evropskih i svetskih medalja, takmičari su dali svoj trenutni maksimum. Nažalost u pojedinačnoj konkurenciji jedino se bronzanim odličjem okitio Branislav Kuruca.

Osvajači medalja u konkurenciji Master 1

  •      Dobar trening i provera za nastupajuće Svetsko prvenstvo – Hong Kong, Kina. U planu je da se tokom leta odradi nekoliko zajedničkih treninga. Time će se napraviti lepa uvertira pred proveru na Otvorenom prvenstvu Hrvatske a zatim i KUP Srbije. Naravno da pored ova dva postoje još neka takmičenja na kojima se ima namere otići. Ali svi ovi planovi će zavisiti od finansija i pomoći TAS-a.– rekao je višestruki prvak Srbije i kapiten reprezentacije – Branislav Kuruca.

     Iako je takmičarska polusezona na samom kraju, reprezentativci tek sada mogu da odahnu. Pored pojedinačnog plasmana Branislava Kuruce, uspeh je imao i bronzani tim sa Evropskog prvenstva. I sa ovog testa se vraća sa medaljom na grudima.

Srebrni tim (s leva na desno): Branislav Kuruca, Kosta Todorović i Nebojša Anđelković

  •      Tenzije tek sada lagano opadaju. I ovaj ispit smo uspešno obavili. Tim se ponovo okitio medaljom i to srebrnom. Ovim smo još jednom dokazali nacionalnom savezu da ozbiljno radimo, bez obzira na neozbiljnost onih koji vode reprezentaciju. Branislav Kuruca, Kosta Todorović i moja malenkost su i ovog puta činili taj tim. Koristim i ovu priliku da se javno zahvalim prvenstveno njima dvojici ali i Ljubiši Rakiću, koji nas je vodio. U planu je da se na jesen odrade još nekoliko pripremnih takmičenja a do tada pripremni treninzi. Videćemo koliko će nam se poremetiti planovi jer su od 14.juna stupila na snagu nova pravila. – rekao je član srebrnog tima – Nebojša Anđelković.

     Takmičare Srbije podržao je i njihov veliki prijatelj i majstor tekvondoa – Yeong Beom Kang. Pored svih svojih obaveza, izdvojio je vreme za edukaciju i druženje. Time je dao vetar u leđa, kako za ovo takmičenje, tako i za naredne napretke i uspehe.

Tekvondo bratstvo (s leva na desno): Yeong Beom Kang, Ljubiša Rakić, Nebojša Anđelković i Branislav Kuruca