Pozovite nas +381 64 288 5 992Jastrebačka 27, 18116 Niš

O klubu

Dobro došli

O nama

Trenutno najtrofejniji tekvondo klub u Nišu i ovom delu Srbije, osnovan 05.avgusta 2010.god. od strane Anđelković Nebojše (nekadašnjeg predsednika kluba) i Živković Dejana (nekadašnjeg generalnog sekretara kluba). Klub Borilačkih Sportova “Naisus” je osmišljen, kako mu i samo ime govori, da vrši edukaciju u oblasti borilačkih veština. Akcenat je prvenstveno stavljen na tekvondo i hapkido, ali se pored ovih veština planiraju sekcije i u drugim borilačkim sportovima, za šta je ovaj klub i registrovan od strane resornog ministarstva.

Pored demonstracija borilačkih sportova na lokalnim manifestacijama, takmičarski led probija upravo njegov osnivač – Nebojša Anđelković, 16.oktobra 2010.god. u sportskoj dvorani “Mladost” u Karlovcu (Hrvatska) kada je održan 2.Haleluja KUP. Takmičenje je okupilo preko 600 takmičara iz Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Italije, Slovačke, Francuske, Koreje i naravno Srbije. Osvojivši srebrnu medalju, iako ga je delio samo manji deo boda od prvo plasiranog dugogodišnjeg hrvatskog reprezentativca, dobija na još većem značaju jer predstavlja prvo i to međunarodno odličje za novoformirani klub. Već naredne 2011.god. upravo srpski reprezentativac odlazi na Evropsko i Svestko prvenstvo, da bi kraj te godine krunisao titulom balkanskog šampiona.

Neki od istorijskih podviga KBS Naisus-a su osvajanje prvo mesto u ekipnom plasmanu na Prvenstvu Srbije do 21 godine 2012. i 2013.god. a vicešampion 2014.god., viceprvak KUP-a Srbije 2015. i 2018.god. a prvak 2019.god., osvajač Tehničke lige Grada Niša od 2016. do 2019.god.,  šampion regionalnog tehničkog prvenstva od 2014.god. do 2016.god., vicešampion Balkanskog šampionata 2019.god. sa čak 9 osvojenih odličja. 2012.god.

Nebojša Anđelković biva nominovan za Najboljeg sportistu Grada Niša, dok Nikola Stanković biva izabran za Najboljeg mladog sportistu GO Pantelej. Pored Uroša Mitrovića kao višestrukog osvajača kako nacionalnih odličja tako i balkanskih medalja, 2019.god. Jelena Stevanović biva proglašena za Najbolju pionirku u Srbiji te godine od strane Tekvondo asocijacije Srbije.

Svoje iskustvo i znanje kao delilac pravde na istom ovom turniru između ostalih bio je i Nebojša Anđelković, koji je (pored svojih sudijskih kolega) pohvaljen od strane korejskih zvaničnika. Ova pohvala će biti jedno od mnogih ali veoma značajno priznanje od strane ljudi koji potiču iz Koreje – postojbine tekvondoa. Svoje znanje krunisao je 2012.god. kada polaže za Internacionalnog sudiju, da bi 2016.god. i Dejan Živković položio za Internacionalnog sudiju ali u borbama, te predstavljaju prve i trenutno jedine međunarodne sudije u Nišu ali i južnoj Srbiji.

Pored toga krajem novembra 2012.god. Nebojša je imenovan za jednog od trenera Tehničke reprezentacije Srbije. Sve do kraja 2016.god. obavlja tu funkciju (zajedno sa Ljubišom Rakićem kao glavnim trenerom i Branislavom Kurucom) i sa Nacionalnim timom osvaja čak sedam odličja na evropskim i svetskim prvenstvima, što se pre i nakon tog perioda nije desilo.

REZULTATI KLUBA U BROJEVIMA

Studija iz 1985. utvrdila je da deca borilačkih veština imaju osećaj odgovornosti

i veći osećaj samopoštovanja.

0
Balkanska odličja
0
Nacionalna odličja
0
Zlatne medalje
0
Sve medalje
0
Zlatni pehari
0
Srebrni pehari
0
Bronzani pehari
0
Svi pehari
Treneri

NAŠI INSTRUKTORI

Anđelković Nebojša

Anđelković Nebojša

Glavni trener

Tekvondo veštinom počinje da se bavi 1997.god. da bi već 2000.god. bio unapređen u pomoćnog trenera, a od maja 2002.god. postaje i glavni trener.

Dejan Živković

Dejan Živković

Pomoćni trener

 Tekvondo veštinu je počeo da trenira 1997.god. Suosnivač je KBS Naisus-a.

institucije

Tekvondoa

World Taekwondo Federation
Taekwondo Europe
KUKKIWON - World Taekwondo Headquorters
Tekvondo asocijacija Srbije
Balcan Taekwondo Union
Beogradski tekvondo savez
institucije

Sporta

Fakutet sporta i fizičkog vaspitanja Niš
Ministarstvo omladine i sporta
Sportski Savez Niša
prijatelji

Kluba

Taekwondo Data
Srpska Pravoslavna Omladina Inzbruka
Kang Taekwondo Club
Tekvondo klub Beograd
Taekwondo Club Favorit
Štampane veze