Klub borilačkih sportova „Naisus“ je prethodnog vikenda u Nišu učestvovao na Asteriks KUP-u 2024. Tom prilikom takmičari KBS Naisus-a izvojevali su 6 odličja – 3 srebrna i 3 bronzana.

     Nakon Kobrinnog razvojnog turnira za forme (28.april) u Beogradu, usledio je Asteriks KUP. Kobrin turnir nije okupio previše takmičara ali je konkurencija bila jaka. Lena Veljković je osvnojila zlatnu a Jelena Stevanović srebrnu medalju. Nasuprot ovom takmičenju, sportska hala  „Čair“ u Nišu je 18. i 19.maja ugostila bezmalo 1.400 takmičara iz preko 20 zemalja.

Ekipa KBS Naisus (s leva na desno): (gore) Nebojša Anđelković (glavni trener), Ljiljana Nikolić, Ilija Ničić, Tašana Petrović, Veljko Ristić, (dole) Maksim Nikolić, Jakov Zazić, Neda Mišić, Vasilije i Teodora Petrović, Pavle Kostić, Stefan Rašković

 •      KBS Naisus nastavlja da niže uspehe. Bilans odličja ovog puta bio je 3 srebrna i 3 bronzana. Ponovo je bilo u planu da još nekolicina takmičara nastupi. Nedostatak finansija učinio je svoje. Imajući u vidu kvantitet naše ekipe, i u ekipnom plasmanu naš Klub se veoma dobro pokazao. Nadamo se da će čelnicima i ovi rezultati biti dokaz našeg uspešnog rada, koji će direktno zavisiti od pomoći Grada i/ili Opštine. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

     Ekipu KBS Naisus-a (galerija) na Asteriks KUP-u činili su:

 • Tašana Petrović – 9.mesto,
 • Veljko Ristić – 9.mesto,
 • Maksim Nikolić – 9.mesto,
 • Ilija Ničić – 5.mesto,
 • Teodora Petrović – 5.mesto,
 • Ljiljana Nikolić – bronza,
 • Neda Mišić – bronza,
 • Pavle Kostić – bronza,
 • Vasilije Petrović – srebro,
 • Jakov Zazić – srebro,
 • Stefan Rašković – srebro.

     Tašana Petrović nasuprot sebe je imala Georgia Vlaxou (TC Newton SCCGrčka). Iako je protivnica bila i viša i krupnija od nje, ipak je više nego dobro parirala. Međutim, nekolicina udaraca ispod pojasa su onemogućile Tašanu da 100% bude svoja i dođe do pobede. Maksim Nikolić je pokazao najbolje od sebe. Ali ipak je morao da pruži ruku pobedniku – Dimitrios Papadopoulos (AC Filippos Alexandreias – Grčka). Iako je očekivano finale, u istoj kategoriji je nastupio Veljko Ristić. Međutim, trenutna dezorjentisanost je dovela do toga da poklekne u prvoj borbi pred Georgios Batzios (AS Agogi Patras – Grčka). Ilija Ničić se veoma dobro držao protiv daleko iskusnijeg Makarios Skopelitis (AS Olympic taekwondo academy SantoriniGrčka). Nije bilo dovoljno to što je uspeo i nekoliko puta da zada udarce u glavu. Teodora Petrović, iako se lavovski borila, na samom startu zaustavljena je od strane Kaline Tasić (TK Asteriks – Niš).

 

     Ljiljana Nikolić nije uspela da se domogne finala, pošto je poražena od iskusnije Petre Milenković (TK Šila – Niš). Neda Mišić je tatami podelila sa Madlen Zlateva (TC HereyaBugarska). Uspavanost u prvoj rundi i sportska sreća naklonjena bugarskoj takmičark u drugoj, rezultovale su bronzanom medaljom. Pavle Kostić je uspeo da izađe na kraj sa Presian Vutov (Taekwondo fitnesBugarska). Ali nije mogao da nađe rešenje za zlatnog Kirill Botnaru (WT-A clubMoldavija). Jakov Zazić je prelazio prepreku za preprekom. U prvom meču je dobio Grigorios Christidis (AC Aitheras ThessalonikisGrčka). U polufinalu se sastao sa Konstantinos Mpadas (TC ThiseasGrčka).

 •      Dok su mi protivnici bili iz Grčke, nisam imao previše problema. Dobio sam sve borbe do finala. U finalu sam imao Ognjena Jankovića (TK Azija – Beograd). Ovog puta je uspeo da me pobedi ali sledeća pobeda je moja. – rekao je srebrni Jakov Zazić.

     Vasilije Petrović je pred sobom imao Sergei Scoarta (WT-A clubMoldavija). Nakon izjednačene borbe, treća runda je odlučila. Za samo treptaj je uspeo ovog puta moldavski predstavnik da bude bolji.

     Stefan Rašković je prelazio prepreku za preprekom. Prvo je pobedio Emmanouil Papadopoulos (TK Roi – Grčka). Iako neizvesan meč sa Gritcan Alexandru (TC Sport school #6 – Moldavija), ovog puta mu se revanširao. U polufinalu sastao se Veljkom Polićem (TK Zmaj – Ruma). Finale je opravdalo svoj epitet, gde je pred njim stao David Petkovski (TK Mladost – Makedonija).

 •      Opet je u mojoj kategoriji bilo najviše protivnika. Uspeo sam da ostanem skoncentrisan do samog finala i dobijem njih trojicu. U finalu je bila rezultatska klackalica. Treća runda je odlučila ipak u korist Davida. rekao je srebrni Stefan Rašković.

Ljiljana Nikolić i Stefan Rašković

     U ekipnom plasmanu KBS Naisus postigao je sledeće rezultate:

 • 3.mesto – svi pioniri u konkurenciji 6-7 god.,
 • 3.mesto – ženski pioniri u konkurenciji 6-7 god.
 • 3.mesto – muški pioniri u konkurenciji 6-7 god.

     Osvrt na takmičenje i uspeh, napravio je i glavni trener.

 •      Još jedan veoma jak i kvalitetan međunarodni ispit za nama na kom se nismo obrukali. Jedanaestočlana ekipa se pokazala najbolje što je mogla. Imajući u vidu njihovo iskustvo, više sam nego zadovoljan učinkom. Moram priznati da sam od nekih očekivao daleko bolji rezultat ali i samu borbu. Nasuprot tome bilo je i prijatnih iznenađenja. Nadam se da će državno prvenstvo za pionire i juniore biti uspešnije. – rekao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

     KBS Naisus nastavlja sa takmičarskim periodom jer predstoji državno prvenstvo – 01.jun Beograd.