Klub borilačkih sportova „Naisus“ je proteklog vikenda u Vršcu učestvovao na Milenium KUP-u 2024. Tom prilikom takmičari KBS Naisus-a izvojevali su 4 odličja – 1 zlatno, 2 srebrna i 1 bronzano.

     Sportska hala  „Milenium“ u Vršcu je 20.aprila ugostila preko 600 takmičara iz 7 zemalja. Prijavljeni učesnici su bili iz Konga, Mađarske, Makedonije, Republike Srpske, Rumunije, Slovenije i domaćina Srbije.  Promoter takmičenja bila je Vanja Rankov – aktuelna kadetska prvakinja Evrope i sveta.

Ekipa KBS Naisus (s leva na desno): Teodora Petrović, Stefan Rašković, Veljko Ristić, Jakov Zazić i Nebojša Anđelković (glavni trener)

  •      KBS Naisus nastavlja da niže uspehe. Bilans odličja ovog puta bio je 1 zlatno, 2 srebrna i 1 bronzano. Ponovo je bilo u planu da još nekolicina takmičara nastupi. Međutim nedostatak adekvatne konkurencije i finansija učinio je svoje. Imajući u vidu kvantitet naše ekipe, i u ekipnom plasmanu naš Klub se veoma dobro pokazao. Nadamo se da će čelnicima i ovi rezultati biti dokaz našeg uspešnog rada, koji će direktno zavisiti od pomoći Grada i/ili Opštine. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

     Ekipu KBS Naisus-a na Milenium KUP-u činili su:

  • Teodora Petrović – bronza,
  • Jakov Zazić – srebro,
  • Stefan Rašković – srebro,
  • Veljko Ristić – zlato.

     Teodora Petrović, iako se lavovski borila, na samom startu zaustavljena je od strane Kaline Tasić (TK Asteriks – Niš). Jakov Zazić se u finalu ponovo sastao sa Pavlom Marićem (TK Azija – Beograd). Ovog puta je uspeo da mu uzme rundu. Ali iskustvo je opet bilo na protivnikovoj strani.

     Stefan Rašković je prelazio prepreku za preprekom. Prvo je pobedio Nemanju Dujovića (TK Stil – Beograd). Iako neizvesan meč sa Nikolom Dragičevićem (TK Sparta – Novi Sad), ovog puta mu se revanširao. U polufinalu sastao se Aleksejem Kljajićem (TK Olimp – Novi Sad). Finale je opravdalo svoj epitet, gde je pred njim stao Fedor Kaličanin (TK Azija – Beograd). Prvu rundu čini se da je Fedor lagano dobio. Druga runda je bila daleko neizvesnija. Rezultatska klackalica je najviše o tome govorila. Vođstvo Stefana do samog kraja je nagoveštavalo ulazak u treću i odlučujuću rundu. Na samo 4 stotinke do kraja runde Fedor zadaje odlučujući i pobednički udarac.

Stefan Rašković

  •      Opet je u mojoj kategoriji bilo najviše protivnika. Uspeo sam da ostanem skoncentrisan do samog finala i dobijem njih trojicu. Nažalost kratka pauza između polufinala i finala je direktno uticala da se nedovoljno spremim za najboljeg. Siguran sam da ćemo se sresti ponovo i nadam se da će tada fortuna biti na mojoj strani. rekao je srebrni Stefan Rašković.

     Odavno ovako lako Veljko Ristić nije savladao svoje protivnike.

  •      U dogovoru sa trenerom, prijavljen sam u težu kategoriju, iako sam mogao i lakšu da radim. Polufinalnu borbu sam radio sa Davidom Milankovićem (TK Sparta – Novi Sad). Kako smo već imali ranije duele i ovaj sam odradio rutinski. U finalu je na tatami izašao Nikola Šopić (TK Azija – Beograd). Prava taktika je postavljena sa trenerom, koju sam ispoštovao i to je urodilo plodom. – rekao je zlatni Veljko Ristić.

Veljko Ristić

     U ekipnom plasmanu KBS Naisus postigao je sledeće rezultate:

  • 5.mesto – svi pioniri u konkurenciji 10-11 god.,
  • 3.mesto – muški pioniri u konkurenciji 10-11 god.

 

     Osvrt na takmičenje i uspeh, napravio je i glavni trener.

  •      Još jedan međunarodni ispit za nama na kom se nismo obrukali. Četvoročlana pionirska ekipa se pokazala najbolje što je mogla. Imajući u vidu njihovo iskustvo, više sam nego zadovoljan učinkom.  – rekao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

Veljko Ristić i Nebojša Anđelković (glavni trener)

 

     KBS Naisus nastavlja sa pripremnim periodom i takmičenjima, a sve to spremajući se za predstojeće državno prvenstvo. Pored planiranih zajedničkih treninga i konstruktivnih sastanaka, naredni ispit jeste Kobrin razvojni turnir (28.april – Beograd). Zavisno od finansija, Klub će uzeti učešće i na međunarodnom turniru u Sofiji (Bugarska) – Turbo KUP (11.maj).

Veljko Ristić, Nebojša Anđelković i Stefan Rašković

Nebojša Anđelković i Veljko Ristić