Klub borilačkih sportova „Naisus“ je nakon Asteriks KUP-a uzeo učešće na Prvenstvu Srbije za pionire i juniore 2024. Tom prilikom takmičari KBS Naisus-a izvojevali su 7 odličja – 2 zlatna, 1 srebrno i 4 bronzana.

     Nakon izuzetno jakog Asteriks KUP-a, usledilo je državno prvenstvo za pionire i juniore. Takmičenje je bilo zahtevno jer je konkurencija bila veoma jaka. Sportska hala  „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu je 01. juna ugostila bezmalo 660 takmičara iz oko 60 klubova.

Ekipa KBS Naisus (s leva na desno): (gore) Nebojša Anđelković (glavni trener), Teodora Petrović, Jakov Zazić, Veljko Ristić, Stefan Rašković, Lena Veljković, Ilija Ničić, (dole) Vukan Tasić, Neda Mršić, Vasilije Petrović, Neda Mišić, Pavle Kostić

 •      KBS Naisus se ponovo u Niš vraća sa uspesima. Bilans odličja ovog puta bio je 2 zlatna, 1 srebrno i 4 bronzana. Ponovo je bilo u planu da još nekolicina takmičara nastupi. Nedostatak finansija učinio je svoje. Imajući u vidu kvantitet naše ekipe, i u ekipnom plasmanu naš Klub se veoma dobro pokazao. Nadamo se da će čelnicima i ovi rezultati biti dokaz našeg uspešnog rada, koji će direktno zavisiti od pomoći Grada i/ili Opštine. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

     Ekipu KBS Naisus-a (galerija) na Prvenstvu Srbije činili su:

 • Lena Veljković – 5.mesto,
 • Ilija Ničić – 5.mesto,
 • Jakov Zazić – 5.mesto,
 • Stefan Rašković – 5.mesto,
 • Veljko Ristić – bronza,
 • Neda Mršić – bronza,
 • Vukan Tasić – bronza,
 • Neda Mišić – bronza,
 • Teodora Petrović – srebro,
 • Vasilije Petrović – zlato,
 • Pavle Kostić – zlato.

     Lena Veljković nije uspela da se snađe sa bronzanom Lanom Nestorov (TK Eurošped – Vršac). Nasuprot Ilije Ničića našao se Danilo Milinković (TK Azija – Beograd). Ni on nije mogao da nađe rešenje za svog protivnika. Iako ponesen dobrim rezultatom sa prethodnog takmičenja, Jakov Zazić nije uspeo da se domogne medalje. Naime, imao je veoma izjednačen meč ali treća runda je pripala srebrnom Todoru Semiću (TK Kobra – Beograd).

     Stefan Rašković je planirao da ponovo iznenadi svoje protivnike. Iako najniži u kategoriji, nikom nije do sada bio lak zalogaj. Lako je izašao na kraj sa Todorom Anđelkovićem (TK Feniks – Beograd). Međutim već u narednom kolu na megdan je izašao starom znancu – Dušanu Spasojeviću (TK Šabac – Šabac). Bilo je neizvesno do samog kraja treće runde. Bez obrzira na prethodne pobede nad njim, ovog puta je pružio ruku bronzanom Dušanu. Veljko Ristić i dalje svoje mesto traži u novoj kategoriji. U prvom meču sasvim lagano savladao je Janka Stankovića (TK Crvena Zvezda – Beograd) i to udarcem iz okreta u glavu. U polufinalu se sastao sa zlatnim Kostom Zlatkovićem (TK Azija – Beograd). Prva runda je prošla bez poena te su sudije donele prednost protivniku. Iako neadekvatna odluka jer jedini bodovni sudija nije ni gledao meč, ušlo se u drugu rundu. Nažalost nepravda je učinila da samo trenutak nepažnje donese poen, koji Veljko do kraja meča nije mogao da stigne. Time je morao da se zadovolji bronzanim odličjem.

     Nedi Mršić je ovo bilo debi takmičenje. Iako se lavovski borila, ipak nije mogla da pobedi srebrnu Variju Fedorec (TK Broj 1 – Kragujevac). Takođe još jedan debitant bio je i Vukan Tasić. U prvom meču savladao je Pavla Jovanovića (TK Letnjikovac – Šabac), čiji trener do kraja meča nije mogao da veruje šta se dešava. U polufinalu se sastao sa Mihailom Gobeljićem (TK Vidikovac – Beograd). Tada je ipak iskustvo Mihaila bilo presudno ali samo za nijansu. Tako da se Vukan morao zadovoljiti bronzanom medaljom a Mihailo će kasnije osvojiti zlato. Zlatna Petra Babić (TK Herkules – Beograd) je ponovo bila neprelazna prepreka za Nedu Mišić, koja je osvojila bronzu. Kako se treba boriti i nikada ne odustati, pokazala je Teodora Petrović.

 •      Polufinalna borba mi je bila protiv Ivone Kokotović (TK Imperium Pazova – Stara Pazova). Pritisak i velika temperatura, a ne lagani udarac u glavu, prouzrokovali su curenje krvi iz nosa. Doktorka Snežana Banković je uspela da zaustavi krvarenje i hvala joj što nije prekinula meč. Krenula sam na protivnicu koja je vodila i u poslednjem sekundu preokrenula rezultat pa smo morale i u treću rundu. Njen trener nije mogao da veruje. Iskoristila sam dezorjentisanost protivnice i dobila meč. U finalu sam se sastala sa daleko iskusnijom Mašom Subotić (TK Elit – Inđija). Ovog puta je uspela da me pobedi ali sledeća pobeda je moja. – rekla je srebrna Teodora Petrović.

     Vasilije Petrović je pred sobom imao Uroša Petrovića (TK Broj 1 – Kragujevac). Prethodnih takmičenja je uspeo Uroš da dobije mečeve ali onda kada je najbitnije ipak je Vasilije bio bolji. Time je osvojio titulu državnog prvaka.

     Posle dugog vremena, Pavle Kostić se vraća na najviši stepenik pijedestala. Uspevši da ostane hladne glave, išao je iz pobede u pobedu. U prvom meču dobio je Pavla Milovanovića (TK Broj 1 – Kragujevac). Zatim u polufinalu savladao je Luku Grmušu (TK Herkules – Beograd).

 •      Srećan sam što sam uspeo da iskoristim one kombinacije koje smo vežbali na dodatnim treninzima. Nakon dva dobijena meča usledilo je finale protiv Petra Jankovića (TK Herkules – Beograd). Niti u jednom momentu nisam dozvolio da protivnik vodi svoju borbu već sam bio skoncentrisan na dogovor sa trenerom. Tako sam i pobedio, i osvojio zlatno odličje. rekao je šampion Srbije – Pavle Kostić.

Šampion Srbije – Pavle Kostić

     U ekipnom plasmanu KBS Naisus postigao je sledeće rezultate:

 • 3.mesto – svi pioniri u konkurenciji 6-7 god.,
 • 3.mesto – muški pioniri u konkurenciji 8-9 god.
 • 2.mesto – muški pioniri u konkurenciji 6-7 god.

 

     Osvrt na takmičenje i uspeh, napravio je i glavni trener.

 •      Još jedan veoma jak i kvalitetan ispit za nama a posebno za naše mlade takmičare. Imajući u vidu njihove godine i iskustvo, više sam nego zadovoljan učinkom. Moram priznati da sam od nekih očekivao bolji rezultat ali i fer suđenje. Nažalost dopustili smo da zavisimo od odluke sudije, koji nije ni gledao meč. Nasuprot tome bilo je i prijatnih iznenađenja a posebno debitanata. Međutim, glava gore i nazad u salu za treninge. – rekao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

     KBS Naisus nastavlja sa takmičarskim periodom jer predstoji Tehnička liga Grada Niša (08.jun – Niš), kao i Imperium Open (09.jun – Beograd).