KBS Naisus je ovog puta osvojio 8 odličja na 10.Otvorenom prvenstvu Zrenjanina, održanom u glavnom gradu proteklog vikenda. Najmlađi takmičari (8-9 godina), ali i Tehnički tim, bili su i najbolji jer su zauzeli 1.mesto u ekipnom plasmanu.

Ekipa KBS Naisus (s leva na desno): Nikola Jocić, Nebojša Anđelković, Uroš i Jana Đurđević, Una Mitić, Andrej Stanković, Vasilije Mitić i Teodor Mitić (fale Lena Veljković i Tašana Petrović)

 •    Nakon zajedničkog treninga sa nekolicinom klubova u Kragujevcu krajem januara, KBS Naisus uspešno započinje i ove godine. Ekipu su činili oni najmlađi i ni najmanje se nisu obrukali. Takmičenje se održalo kako u borbama, tako i u formama. Sportska hala „Kristalna dvorana“ okupila je preko 500 takmičara iz 43 ekipe i 7 zemalja, a takmičenje je ponovo moralo da se održi bez prisustva publike. 5 zlatnih, 1 srebrna i 2 bronzane medalja predstavljaju bilans sa ovog međunarodnog takmičenja. U ekipnom plasmanu u formama ali i u pionirima 8-9 godina, zauzeli smo mesto, dok su pioniri 6-7 godina zauzeli 3.mesto. Nažalost deo takmičara nije učestvovao usled bojazni roditelja ali i kašnjenja finansija od strane Grada. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

 

 

 

 

 

 

Ekipa KBS Naisus-a koja je ovog puta branila boje Kluba, postigla je sledeći rezultat:

 • Vasilije Mitić – 5.mesto,
 • Nikola Jocić – bronza,
 • Jana Đurđević – bronza,
 • Uroš Đurđević – srebro,
 • Andrej Stanković – zlato,
 • Tašana Petrović – zlato,
 • Teodor Mitić – zlato,
 • Una Mitić – zlato,
 • Lena Veljković – zlato.
 • Prvenstveno moram da pohvalim našeg najmlađeg takmičara – Andreja Stankovića, jer je pokazao najveću borbenost. Pobedivši Stefana Ferencija (TK Olimp – Novi Sad) sa 4:0, a zatim Davida Milankovića (TK Sparta – Novi Sad) sa 17:6, osvojio je prvo mesto. Nema lepšeg osećaja nego kada se osvoji zlatna medalja na svom debitantskom nastupu. Una i Teodor su svoje protivnike sa lakoćom savladali pa se nadam da će zadržati pobednički duh i u narednom periodu. Uroš je pobedio protivnika u polufinalu – Miloša Miloševića (TK Elit – Inđija) sa 15:0, ali je ipak poklekao u finalu i time se okitio srebrom. Neprelazna prepreka za Janu, koja se okitila bronzom, ovog puta bila je osvajač turnira Lea Milutinović (TK Eurošped – Vršac). Takođe je i Nikola osvojio samo bronzanu medalju izgubivši od Miodraga Jovičića (TK Eurošped – Vršac). Jedini bez medalje sa ovog turnira ostaje Vasilije. Lena i Tašana su učestvovale u formama, gde su se okitile zlatnim odličjem i prikazale dominantnost u A klasi. Tim uspehom su Klubu donele 1.mesto u ekipnom plasmanu A klase. – rekao je zadovoljno glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

     U zavisnosti od situacije, postoji mogućnost učešća KBS Naisus-a na Ligi Grada Niša u tehničkim disciplinama. Još uvek je neizvesna sama organizacija pa se čeka zvaničan poziv za istu. Dok se na pomenuto takmičenje čeka, uveliko se ekipa priprema za Prvenstvo Srbije za kadete u borbama, a takođe i u formama.