КБС Наисус је овог пута освојио 8 одличја на 10.Отвореном првенству Зрењанина, одржаном у главном граду протеклог викенда. Најмлађи такмичари (8-9 година), али и Технички тим, били су и најбољи јер су заузели 1.место у екипном пласману.

Екипа КБС Наисус (с лева на десно): Никола Јоцић, Небојша Анђелковић, Урош и Јана Ђурђевић, Уна Митић, Андреј Станковић, Василије Митић и Теодор Митић (фале Лена Вељковић и Ташана Петровић)

 •    Након заједничког тренинга са неколицином клубова у Крагујевцу крајем јануара, КБС Наисус успешно започиње и ове године. Екипу су чинили они најмлађи и ни најмање се нису обрукали. Такмичење се одржало како у борбама, тако и у формама. Спортска хала „Кристална дворана“ окупила је преко 500 такмичара из 43 екипе и 7 земаља, а такмичење је поново морало да се одржи без присуства публике. 5 златних, 1 сребрна и 2 бронзане медаља представљају биланс са овог међународног такмичења. У екипном пласману у формама али и у пионирима 8-9 година, заузели смо место, док су пионири 6-7 година заузели 3.место. Нажалост део такмичара није учествовао услед бојазни родитеља али и кашњења финансија од стране Града. – рекао је први човек КБС Наисус-а – Милан Анђелковић.

 

 

 

 

 

 

Екипа КБС Наисус-а која је овог пута бранила боје Клуба, постигла је следећи резултат:

 • Василије Митић – 5.место,
 • Никола Јоцић – бронза,
 • Јана Ђурђевић – бронза,
 • Урош Ђурђевић – сребро,
 • Андреј Станковић – злато,
 • Ташана Петровић – злато,
 • Теодор Митић – злато,
 • Уна Митић – злато,
 • Лена Вељковић – злато.
 • Првенствено морам да похвалим нашег најмлађег такмичара – Андреја Станковића, јер је показао највећу борбеност. Победивши Стефана Ференција (ТК Олимп – Нови Сад) са 4:0, а затим Давида Миланковића (ТК Спарта – Нови Сад) са 17:6, освојио је прво место. Нема лепшег осећаја него када се освоји златна медаља на свом дебитантском наступу. Уна и Теодор су своје противнике са лакоћом савладали па се надам да ће задржати победнички дух и у наредном периоду. Урош је победио противника у полуфиналу – Милоша Милошевића (ТК Елит – Инђија) са 15:0, али је ипак поклекао у финалу и тиме се окитио сребром. Непрелазна препрека за Јану, која се окитила бронзом, овог пута била је освајач турнира Леа Милутиновић (ТК Еурошпед – Вршац). Такође је и Никола освојио само бронзану медаљу изгубивши од Миодрага Јовичића (ТК Еурошпед – Вршац). Једини без медаље са овог турнира остаје Василије. Лена и Ташана су учествовале у формама, где су се окитиле златним одличјем и приказале доминантност у А класи. Тим успехом су Клубу донеле 1.место у екипном пласману А класе. – рекао је задовољно главни тренер КБС Наисус-а – Небојша Анђелковић.

     У зависности од ситуације, постоји могућност учешћа КБС Наисус-а на Лиги Града Ниша у техничким дисциплинама. Још увек је неизвесна сама организација па се чека званичан позив за исту. Док се на поменуто такмичење чека, увелико се екипа припрема за Првенство Србије за кадете у борбама, а такође и у формама.