2 zlatna i 1 srebrno odličje za Klub borilačkih sportova „Naisus“ na Imperium Openu. Ovo međunarodno takmičenje održano je u Zemunu 24.oktobra.

            Gore pomenuto takmičenje se ove godine održalo po deveti put. Počeci istog vezani su samo za tehničku disciplinu. Prethodnih par godina organizuje se takmičenje i u borbama.

– Ekipa sa Imperium Open-a (s leva na desno): Vera Jovanović. Pavle Kostić i Teodor Mitić –

  •      Organizator takmičenja je istoimeni klub – Imperium. Usled uspeha prevashodno Nadice i Dušana Božanića, renome TK Imperium-a privukao je iskusne borce. Bez malo 450 takmičara iz 36 ekipa i 4 zemalja uzelo je učešće ove godine. Među njima su se našli i naši najmlađi, iako je naš tim trebao da bude i brojniji. Međutim to ne umanjuje ni najmanje uspeh naših takmičara. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

     Ekipu KBS Naisus-a predstavili su:

  • Pavle Kostić – srebro,
  • Teodor Mitić – zlato,
  • Vera Jovanović – zlato.
  •      Iako sam išao na osvajanje zlatne medalje, u tome sam sprečen. Dušan Radulović (TK „S3“ iz Crne Gore) me u finalu pobedio. Vođstvo iz prve runde sam uspao da sustignem. Ali upravo to me koštalo pobede jer sam izgubio puno energije. Pola glave viši a samim tim i duži je bio protivnik. Lavovski sam se borio i nadam se da ćemo se ponovo sresti. Tada ćemo poravnati račune. – rekao je šestogodišnji Pavle Kostić.

     Osvajač KUP-a Srbije Teodor Mitić ponovio je dominaciju i ovog puta.

  •      Četvrtfinalista sa KUP Srbije Miloš Milošević (TK Elit iz Inđije) sada je došao do finala. Na KUP-u sam ga pobedio rezultatom 36:28, da bi sada pobeda bila uverljivija. Sada je nakon druge runde usledio prekid pri rezultatu 28:6. – rekao je ponosno Teodor Mitić.

     Hala „Pinki“ u Zemunu donela je i Veri Jovanović osmeh na licu. Iako se do poslednjeg momenta nije znalo da li će učestvovati, ipak odlazak doneo željeni rezultat.

  •      Presudna činjenica za moje učešće bila je Mina Dervišević (TK Imperium iz Nove Pazove). Kako sam od nje izgubila finalnu borbu na KUP-u, to je želja bila veća. Takođe i rezultat 20:13 je isti kojim me je ona pobedila a ja sada njoj vratila i to u polufinalu. U finalu sam radila sa Sarom Ilić (TK Šabac iz Šapca) i dobila je 19:11. Rezultatska razlika bi bila i veća ali sam želela da isprobam neke kombinacije. Ovog puta mi nisu prošle ali sigurna sam da će na sledećem takmičenju to biti slučaj. – rekla je sa osmehom Vera Jovanović.

     Obaveze oko škole i neki drugi planovi, sprečili su deo ekipe KBS Naisus-a da učestvuje. Takođe i kasna prijava u određenim kategorijama uticala je na prijavu pojedinih takmičara.

  •      Prepričavajući takmičarske uspomene iz hale Pinki, uspeo sam da svojim pulenima dam vetar u leđa. Zaista je malo falilo da se kući vratimo i sa trećim zlatom. Takođe da je još par klinaca krenulo, osvojili vi i pehar. Ovako mesto u sveukupnom plasmanu pionira na međunarodnom takmičenju je više nego dobro. Zadovoljan sam što su takmičari pokušavali da odrade i neke tehnike koje su skoro naučili. Ali i činjenica da im je koncentracija na sve višem nivou jer su većinu dogovora ispoštovali. – rekao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

       U narednom periodu, Klub očekuje Liga Grada Niša u borbama. Biće održana u OŠ Mika Antić 31.oktobra tekuće godine.