2 златна и 1 сребрно одличје за Клуб борилачких спортова „Наисус“ на Империум Опену. Ово међународно такмичење одржано је у Земуну 24.октобра.

            Горе поменуто такмичење се ове године одржало по девети пут. Почеци истог везани су само за техничку дисциплину. Претходних пар година организује се такмичење и у борбама.

– Екипа са Империум Опен-а (с лева на десно): Вера Јовановић. Павле Костић и Теодор Митић –

  •      Организатор такмичења је истоимени клуб – Империум. Услед успеха превасходно Надице и Душана Божанића, реноме ТК Империум-а привукао је искусне борце. Без мало 450 такмичара из 36 екипа и 4 земаља узело је учешће ове године. Међу њима су се нашли и наши најмлађи, иако је наш тим требао да буде и бројнији. Међутим то не умањује ни најмање успех наших такмичара. – рекао је први човек КБС Наисус-а – Милан Анђелковић.

     Екипу КБС Наисус-а представили су:

  • Павле Костић – сребро,
  • Теодор Митић – злато,
  • Вера Јовановић – злато.
  •      Иако сам ишао на освајање златне медаље, у томе сам спречен. Душан Радуловић (ТК „С3“ из Црне Горе) ме у финалу победио. Вођство из прве рунде сам успао да сустигнем. Али управо то ме коштало победе јер сам изгубио пуно енергије. Пола главе виши а самим тим и дужи је био противник. Лавовски сам се борио и надам се да ћемо се поново срести. Тада ћемо поравнати рачуне. – рекао је шестогодишњи Павле Костић.

     Освајач КУП-а Србије Теодор Митић поновио је доминацију и овог пута.

  •      Четвртфиналиста са КУП Србије Милош Милошевић (ТК Елит из Инђије) сада је дошао до финала. На КУП-у сам га победио резултатом 36:28, да би сада победа била уверљивија. Сада је након друге рунде уследио прекид при резултату 28:6. – рекао је поносно Теодор Митић.

     Хала „Пинки“ у Земуну донела је и Вери Јовановић осмех на лицу. Иако се до последњег момента није знало да ли ће учествовати, ипак одлазак донео жељени резултат.

  •      Пресудна чињеница за моје учешће била је Мина Дервишевић (ТК Империум из Нове Пазове). Како сам од ње изгубила финалну борбу на КУП-у, то је жеља била већа. Такође и резултат 20:13 је исти којим ме је она победила а ја сада њој вратила и то у полуфиналу. У финалу сам радила са Саром Илић (ТК Шабац из Шапца) и добила је 19:11. Резултатска разлика би била и већа али сам желела да испробам неке комбинације. Овог пута ми нису прошле али сигурна сам да ће на следећем такмичењу то бити случај. – рекла је са осмехом Вера Јовановић.

     Обавезе око школе и неки други планови, спречили су део екипе КБС Наисус-а да учествује. Такође и касна пријава у одређеним категоријама утицала је на пријаву појединих такмичара.

  •      Препричавајући такмичарске успомене из хале Пинки, успео сам да својим пуленима дам ветар у леђа. Заиста је мало фалило да се кући вратимо и са трећим златом. Такође да је још пар клинаца кренуло, освојили ви и пехар. Овако место у свеукупном пласману пионира на међународном такмичењу је више него добро. Задовољан сам што су такмичари покушавали да одраде и неке технике које су скоро научили. Али и чињеница да им је концентрација на све вишем нивоу јер су већину договора испоштовали. – рекао је главни тренер КБС Наисус-а – Небојша Анђелковић.

       У наредном периоду, Клуб очекује Лига Града Ниша у борбама. Биће одржана у ОШ Мика Антић 31.октобра текуће године.