Ovog vikenda Klub borilačkih sportova „Naisus“ posetili su prijatelji iz Slovenije. U cilju edukacije i sticanja iskustva, održan je međunarodni trening-seminar.

            Nakon obeležavanja rođendana, KBS Naisus je ugostio članove TK „Red power iz Maribora (Slovenija). Predvođeni Kristijanom Kovačičem, tim su činili: Nurija Karami, Nuša Urnaut i Matevž Koren. Pored pomenutih, ekipu je pojačao i profesor Ladislav Mesarič.

 

– Seminar sa prijateljima iz Slovenije: Teodor Mitić, Mila i Strahinja Živković, Dunja Antić i Veljko Ristić (dole); Matevž Koren, Nurija Karami, Stela Krstić, Isidora Petrović, Jelena Stevanović, Nuša Urnaut, Nebojša Anđelković i prof.Ladislav Mesarič (gore) – 

  •      Bez malo 1.400 odličja i 44 pehara za ekipni plasman bazirani su na konstantnoj edukaciji i razmeni iskustva. Prijatelji, koje imamo širom sveta, spremni su da svoja znanja podele sa nama. Na taj način ćemo poboljšati i kvantitet i kvalitet naših članova. Nadamo se da će nam u tome i dalje pomagati Grad Niš i gradske opštine jer samo tako možemo do ostvarenja zacrtanih planova. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

      Kristijan Kovačič predstavlja stub slovenačkog tekvondoa. I sam nekadašnji takmičar, bio je glavni trener kadetske reprezentacije. Kao takav zaslužan je za osvajanje četiri evropska odličja. Takođe je imao uspeha sa Nušom Rajher jer se okitila medaljama na Vojnom svetskom prvenstvu i Vojnim Igrama. Sa istom se kvalifikovao za Olimpijske Igre u Londonu 2012.god. Da nije slučajno ostvarivao zapažene rezultate, potvrdio je i sa Ivanom Trajkovićem. Upravo je on bio jedan od učesnika Olimpijskih Igara u Tokiju ove godine. Danas je Tehnički direktor Tekvondo saveza Slovenije.

  •      Veliko iskustvo sa pomenutih takmičenja ali i G turnira, imali su prilike da nekolicina naših takmičara vide. Koncepcija rada je slična onoj u našim redovima. Naravno da je velika razlika u iskustvu sa pomenutih velikih takmičenja jer upravo ona iziskuju ogromna sredstva. Takođe se mora pomenuti iskustvo i znanje prof.Ladislava. Različitim merenjima i fizičkim pripremama upotpunjuje tim koji podiže nivo takmičara. Veliko hvala za ceo tim i svakog člana pojedinačno. – rekao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

     Ostaje velika nada da će buduća dostignuća samo biti veća usled ovog i sličnih seminara. Takođe prepoznavanje našeg sportskog kolektiva, prvenstveno od strane Grada Niša, predstavlja presudan faktor uspeha.