Овог викенда Клуб борилачких спортова „Наисус“ посетили су пријатељи из Словеније. У циљу едукације и стицања искуства, одржан је међународни тренинг-семинар.

            Након обележавања рођендана, КБС Наисус је угостио чланове ТК „Red power из Марибора (Словенија). Предвођени Кристијаном Ковачичем, тим су чинили: Нурија Карами, Нуша Урнаут и Матевж Корен. Поред поменутих, екипу је појачао и професор Ладислав Месарич.

 

– Семинар са пријатељима из Словеније: Теодор Митић, Мила и Страхиња Живковић, Дуња Антић и Вељко Ристић (доле); Матевж Корен, Нурија Карами, Стела Крстић, Исидора Петровић, Јелена Стевановић, Нуша Урнаут, Небојша Анђелковић и проф.Ладислав Месарич (горе) – 

  •      Без мало 1.400 одличја и 44 пехара за екипни пласман базирани су на константној едукацији и размени искуства. Пријатељи, које имамо широм света, спремни су да своја знања поделе са нама. На тај начин ћемо побољшати и квантитет и квалитет наших чланова. Надамо се да ће нам у томе и даље помагати Град Ниш и градске општине јер само тако можемо до остварења зацртаних планова. – рекао је први човек КБС Наисус-а – Милан Анђелковић.

      Кристијан Ковачич представља стуб словеначког теквондоа. И сам некадашњи такмичар, био је главни тренер кадетске репрезентације. Као такав заслужан је за освајање четири европска одличја. Такође је имао успеха са Нушом Рајхер јер се окитила медаљама на Војном светском првенству и Војним Играма. Са истом се квалификовао за Олимпијске Игре у Лондону 2012.год. Да није случајно остваривао запажене резултате, потврдио је и са Иваном Трајковићем. Управо је он био један од учесника Олимпијских Игара у Токију ове године. Данас је Технички директор Теквондо савеза Словеније.

  •      Велико искуство са поменутих такмичења али и Г турнира, имали су прилике да неколицина наших такмичара виде. Концепција рада је слична оној у нашим редовима. Наравно да је велика разлика у искуству са поменутих великих такмичења јер управо она изискују огромна средства. Такође се мора поменути искуство и знање проф.Ладислава. Различитим мерењима и физичким припремама употпуњује тим који подиже ниво такмичара. Велико хвала за цео тим и сваког члана појединачно. – рекао је главни тренер КБС Наисус-а – Небојша Анђелковић.

     Остаје велика нада да ће будућа достигнућа само бити већа услед овог и сличних семинара. Такође препознавање нашег спортског колектива, првенствено од стране Града Ниша, представља пресудан фактор успеха.