KBS Naisus je ovog puta osvojio 8 odličja na Prvenstvu Srbije, održanom u glavnom gradu proteklog vikenda. Naši najmlađi takmičari (6-7 godina) bili su i najbolji, jer su zauzeli 1.mesto u ekipnom plasmanu.
  •      Ni ovaj vikend nije prošao bez zapaženih rezultata našeg Kluba. Nakon prethodnog uspeha, na scenu su stupili pioniri uzrasta 6-11 godina. Takmičenje se održalo kako u borbama, tako i u formama. Sportski centar Šumice okupio je 300 takmičara iz 42 ekipe, a takmičenje se ponovo održalo bez prisustva publike. 2 zlatne, i po 3 srebrne i bronzane medalja predstavljaju bilans sa ovog državnog prvenstva. Takođe je osvojen i pehar za 3.mesto u ekipnom plasmanu u formama. Ponovo deo takmičara nije učestvovao usled bojazni roditelja ali i kašnjenja finansija od strane Grada. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

Ekipa KBS Naisus (s leva na desno): Vuk Spasojević, Jana Đurđević, Tašana Petrović, Teodor Mitić, Vera Jovanović, Isidora Petrović, Uroš Đurđević, Stefan Stojković, na čelu sa Nebojšom Anđelković     

 Osmočlana ekipa KBS Naisus-a koja je ovog puta branila boje Kluba, postigla je sledeći rezultat:

  • Vuk Spasojević – 5.mesto,
  • Tašana Petrović – bronza,
  • Vera Jovanović – bronza,
  • Isidora Petrović – srebro i bronza,
  • Jana Đurđević – srebro,
  • Teodor Mitić – srebro,
  • Stefan Stojković – zlato,
  • Uroš Đurđević – zlato.
    Prvenstveno moram da se pohvale oni najmlađi, jer su pokazali najveću želju i borbenost. Upravo zbog toga su najbolji u Srbiji.
  •      Stefan je u neizvesnom meču dobio Kristijana Procija (TK Akademija – Kragujevac) sa 31:28. Time je duplirao prošlogodišnju titulu prvaka Srbije. Uroš i Teodor su se našli u istoj kategoriji. Uroš je deklasirao protivnika u polufinalu – Nikolu Šopića (TK Herkules – Beograd) sa 47:16. Takođe je i Teodor veoma lako sa 22:0 pobedio Miloša Miloševića (TK Elit – Inđija). Finale je pripalo ipak Urošu, iako mu je to prvo takmičenje u životu. Aktuelna evropska prvakinja Mia Buneta (TK Elit – Inđija) je ipak bila neprelazna prepreka za Janu, koja se ovog puta okitila srebrom. Vera je ponovila rezultat sa prošlogodišnjeg KUP-a Srbije, ali sada u starijoj konkurenciji. Isidora i Tašana su učestvovale i u formama, gde su se okitile srebrnom odnosno bronzanom medaljom. Tim uspehom su Klubu donele pehar za 3.mesto u ekipnom plasmanu. – rekao je zadovoljno glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

   U zavisnosti od situacije, postoji mogućnost učešća KBS Naisus-a na Ligi Grada Niša u tehničkim disciplinama. Još uvek je neizvesna sama organizacija pa se čeka zvaničan poziv za istu.