Клуб борилачких спортова „Наисус“ је протеклог викенда учествовао на Open CUP of the Olimp club in taekwondo W.T. 2023. Том приликом такмичари КБС Наисус-а извојевали су златну и сребрну медаљу.

     Хала Спортског друштва „Динамо“ у Кишињеву (Молдавија) је 09.децембра угостила такмичаре из Бугарске, Молдавије, Србије и Украјине. Такмичење је организовао и отворио председник теквондо клуба Олимп – Oleg Ciornii.

  •      Драго ми је да видим првенствено мале и младе такмичаре. Такође су ту и тренери са којима сарађујем више деценија. Али ту су и младе тренерске наде, попут сина мог пријатеља. И на крају, не мање значајни пријатељи из других земаља. Неки од њих су прешли и 1.000 километара. Надам се да ће већ колико следеће године ово такмичење да окупи већи број како такмичара тако и земаља. – рекао је први човек ТК Олимп-а – Oleg Ciornii.

Љиљана Николић, Oleg Ciornii и Лена Вељковић

     Екипу КБС Наисусна Open CUP of the Olimp club in taekwondo W.T. 2023 (галерија) чинили су:

  • Љиљана Николић – сребро,
  • Лена Вељковић – злато.

     Љиљана Николић је до самог краја успешно савладавала препреке. Међутим, заустављена је у финалу од Alexandra Stinca (ТК СССНР6 – Молдавија).

  •      Не знам да ли је више умор од предугачког путовања или трема учинила своје. У финалу нисам могла да се супротставим противници на прави начин. Како је ово моје последње такмичење у кадетској конкуренцији, ипак сам са медаљом окончала тај део такмичарске каријере. – рекла је ипак задовољна вицешампионка Олимп КУП-а – Љиљана Николић.

Љиљана Николић и Лена Вељковић

     Како је пропустила Првенство старог континента у формама, то је Лена Вељковић на најбољи могући начин надокнадила. Златна медаља је засијала на њеним грудима а она се поносно враћа у Ниш и Србију.

  •      Путовање од 16 часова уопште ми није пријало. Јер колико год да смо у комбију могли да спавамо, ипак то није најбољи одмор. Међутим, сконцентрисана сам била максимално и послушала савете тренера. Финале је наравно било најзахтевније и најнапорније. Ecaterina Levcenco (ТК СТУ – Украјина) је била веома расположена а и имала предност у висини. Након изједначења у рундама сам чак помислила да нећу моћи на крај да изађем са њом. Иако резултатски сам направила добар посао, ипак није било свеједно. На крају ударац у главу и 3 поена резултирали су мојом победом од 12 поена разлике. – рекла је шампионка Олимп КУП-а – Лена Вељковић.

Лена Вељковић (плави такмичар) у акцији

     Осврт на такмичење и гостопримство, направио је и главни тренер.

  •      Иако још под утиском Европског првенства (Инсбрук 2023), малобројна екипа КБС Наисус-а упутила се у главни град Молдавије. На позив мог великог пријатеља – Oleg Ciornii, упутили смо се на исток Европе заједно са Nikolay Glavchev (Председавајући комисије за пројекте) и Radostin Grigorov (интернационални судија). Повод такмичења био је јубилеј – 50.рођендан Oleg Ciornii. Пре братски него пријатељски дочек смо имали у Кишињеву па је то још само један разлог да и наредне године дођемо. Такмичење је протекло у најбољем реду и за само мало је фалило да се вратимо са 2 златне медаље. Али и овако могу бити презадовољан. – рекао је главни тренер КБС Наисус-а – Небојша Анђелковић.

Прослава 50.рођендана (с лева на десно): Небојша Анђелковић, породица Ciornii (Oleg, Natasha, Lev), Nikolay Glavchev

     Овим турниром КБС Наисус је окончао ову такмичарску годину. Оно што следи јесте припрема за полагање ученичких звања и 10-одневни распуст.

Део атмосфере са прославе – Љиљана Николић и Небојша Анђелковић