Klub borilačkih sportova „Naisus“ je proteklog vikenda učestvovao na Open CUP of the Olimp club in taekwondo W.T. 2023. Tom prilikom takmičari KBS Naisus-a izvojevali su zlatnu i srebrnu medalju.

     Hala Sportskog društva „Dinamo“ u Kišinjevu (Moldavija) je 09.decembra ugostila takmičare iz Bugarske, Moldavije, Srbije i Ukrajine. Takmičenje je organizovao i otvorio predsednik tekvondo kluba Olimp – Oleg Ciornii.

  •      Drago mi je da vidim prvenstveno male i mlade takmičare. Takođe su tu i treneri sa kojima sarađujem više decenija. Ali tu su i mlade trenerske nade, poput sina mog prijatelja. I na kraju, ne manje značajni prijatelji iz drugih zemalja. Neki od njih su prešli i 1.000 kilometara. Nadam se da će već koliko sledeće godine ovo takmičenje da okupi veći broj kako takmičara tako i zemalja. – rekao je prvi čovek TK Olimp-a – Oleg Ciornii.

Ljiljana Nikolić, Oleg Ciornii i Lena Veljković

     Ekipu KBS Naisus-a na Open CUP of the Olimp club in taekwondo W.T. 2023 (galerija) činili su:

  • Ljiljana Nikolić – srebro,
  • Lena Veljković – zlato.

     Ljiljana Nikolić je do samog kraja uspešno savladavala prepreke. Međutim, zaustavljena je u finalu od Alexandra Stinca (TK SSSNR6 – Moldavija).

  •      Ne znam da li je više umor od predugačkog putovanja ili trema učinila svoje. U finalu nisam mogla da se suprotstavim protivnici na pravi način. Kako je ovo moje poslednje takmičenje u kadetskoj konkurenciji, ipak sam sa medaljom okončala taj deo takmičarske karijere. – rekla je ipak zadovoljna vicešampionka Olimp KUP-a – Ljiljana Nikolić.

Ljiljana Nikolić i Lena Veljković

     Kako je propustila Prvenstvo starog kontinenta u formama, to je Lena Veljković na najbolji mogući način nadoknadila. Zlatna medalja je zasijala na njenim grudima a ona se ponosno vraća u Niš i Srbiju.

  •      Putovanje od 16 časova uopšte mi nije prijalo. Jer koliko god da smo u kombiju mogli da spavamo, ipak to nije najbolji odmor. Međutim, skoncentrisana sam bila maksimalno i poslušala savete trenera. Finale je naravno bilo najzahtevnije i najnapornije. Ecaterina Levcenco (TK STU – Ukrajina) je bila veoma raspoložena a i imala prednost u visini. Nakon izjednačenja u rundama sam čak pomislila da neću moći na kraj da izađem sa njom. Iako rezultatski sam napravila dobar posao, ipak nije bilo svejedno. Na kraju udarac u glavu i 3 poena rezultirali su mojom pobedom od 12 poena razlike. – rekla je šampionka Olimp KUP-a – Lena Veljković.

Lena Veljković (plavi takmičar) u akciji

     Osvrt na takmičenje i gostoprimstvo, napravio je i glavni trener.

  •      Iako još pod utiskom Evropskog prvenstva (Insbruk 2023), malobrojna ekipa KBS Naisus-a uputila se u glavni grad Moldavije. Na poziv mog velikog prijatelja – Oleg Ciornii, uputili smo se na istok Evrope zajedno sa Nikolay Glavchev (Predsedavajući komisije za projekte) i Radostin Grigorov (internacionalni sudija). Povod takmičenja bio je jubilej – 50.rođendan Oleg Ciornii. Pre bratski nego prijateljski doček smo imali u Kišinjevu pa je to još samo jedan razlog da i naredne godine dođemo. Takmičenje je proteklo u najboljem redu i za samo malo je falilo da se vratimo sa 2 zlatne medalje. Ali i ovako mogu biti prezadovoljan. – rekao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

Proslava 50.rođendana (s leva na desno): Nebojša Anđelković, porodica Ciornii (Oleg, Natasha, Lev), Nikolay Glavchev

     Ovim turnirom KBS Naisus je okončao ovu takmičarsku godinu. Ono što sledi jeste priprema za polaganje učeničkih zvanja i 10-odnevni raspust.

Deo atmosfere sa proslave – Ljiljana Nikolić i Nebojša Anđelković