Спорт и тренинг за оне који тренирају, без обзира да ли се ради о деци или старијима, представља начин живота. Систем организације, па и сам живот, услед пандемије за тренутак је престао да постоји као такав. Адаптација на новонасталу ситуацију морала је да се изврши из корена и потребно је било наћи начин да се издржи изолација.

Изолација која је погодила цео свет, утицала је и на начин рада спортиста, који су самостално вежбали добијајући путем интернета инструкције од тренера и инструктора. Након два месеца изолованости, кренуло се несигурним корацима на тренирање, што је представљало огромно олакшање.

Управо услед жеље да пробуди теквондо клубове, Теквондо асоцијација Србије је покренула организацију заједничких тренинга на нивоу региона. Како у Нишу ради највећи број клубова, то је била идеја да се управо ту и организује један од тренинга. Међутим, услед немогућности резервације адекватне сале, организацију је преузео Град Крагујевац, који је 13.јуна у спортској хали „Парк“ угостио нешто мање од 100 теквондиста из Лесковца, Књажевца, Крагујевца, Крушевца, Куршумлије, Ниша, Петровца на Млави, Смедерева. Још увек релативно велика бојазан од заразе, али и одлазак ван Ниша, утицао је да се КБС Наисус појави са само троје својих чланова (Јелена Стевановић, Лена Вељковић, Матеја Станковић) као и једним судијом (Ненад Стевановић), поред главног тренера (Небојша Анђелковић).

У жељи да ће врло брзо проћи све забране и ограничења, настављамо да вежбамо и тренирамо, како би деца била пре свега што бољег здравља али и спремна за неко такмичење, за које се надамо да ће убрзо бити организовано.