Sport i trening za one koji treniraju, bez obzira da li se radi o deci ili starijima, predstavlja način života. Sistem organizacije, pa i sam život, usled pandemije za trenutak je prestao da postoji kao takav. Adaptacija na novonastalu situaciju morala je da se izvrši iz korena i potrebno je bilo naći način da se izdrži izolacija.

Izolacija koja je pogodila ceo svet, uticala je i na način rada sportista, koji su samostalno vežbali dobijajući putem interneta instrukcije od trenera i instruktora. Nakon dva meseca izolovanosti, krenulo se nesigurnim koracima na treniranje, što je predstavljalo ogromno olakšanje.

Upravo usled želje da probudi tekvondo klubove, Tekvondo asocijacija Srbije je pokrenula organizaciju zajedničkih treninga na nivou regiona. Kako u Nišu radi najveći broj klubova, to je bila ideja da se upravo tu i organizuje jedan od treninga. Međutim, usled nemogućnosti rezervacije adekvatne sale, organizaciju je preuzeo Grad Kragujevac, koji je 13.juna u sportskoj hali „Park“ ugostio nešto manje od 100 tekvondista iz Leskovca, Knjaževca, Kragujevca, Kruševca, Kuršumlije, Niša, Petrovca na Mlavi, Smedereva. Još uvek relativno velika bojazan od zaraze, ali i odlazak van Niša, uticao je da se KBS Naisus pojavi sa samo troje svojih članova (Jelena Stevanović, Lena Veljković, Mateja Stanković) kao i jednim sudijom (Nenad Stevanović), pored glavnog trenera (Nebojša Anđelković).

U želji da će vrlo brzo proći sve zabrane i ograničenja, nastavljamo da vežbamo i treniramo, kako bi deca bila pre svega što boljeg zdravlja ali i spremna za neko takmičenje, za koje se nadamo da će ubrzo biti organizovano.