Клуб борилачких спортова „Наисус“ је протеклог викенда организовао семинар са GM Sakis Tsiobanoglou (9.ДАН).

 

          КБС Наисус-а је 29. октобра угостио једног од великана грчког теквондоа. У клупској сали одржан је теквондо семинар. Учешће је узео мали број теквондиста јер је едукација била позивног карактера.

 

Учесници семинара (с лева на десно, горе): Љиљана Николић, Nikolay Glavchev, Јелена Стевановић, GM Sakis Tsiobanoglou, Небојша Анђелковић, (доле): Вера Јовановић, Андреј Станковић, Павле Костић, Макси Николић, Теодор Митић

  •       КБС Наисус врши перманентно усавршавање како својих тренера, тако и својих такмичара. У том погледу наши пулени су имали прилике да уче од најбољих. Некадашњи тренер теквондо репрезентације Грчке поделио је своја знања и искуства са присутнима. Поред поменутог стручњака, још један пријатељ Клуба увеличао је овај догађај. Реч је о представнику бугарског теквондоа – Николај Главчев. Осим успеха у спорту, организатор је више пројеката финансираних од стране Европске уније, чиме се квалификовао на место челника Бугарске теквондо федерације задуженог за европске пројекте. Умногоме помоћ налази и у брату (Димитриј Главчев), који је посланик Бугарске Скупштине (у једном моменту и њен Председник), као и члан различитих одбора бугарског Парламента. Имајући у виду еминентне госте, била је позвана и Градоначелница Града Ниша – г-ђа Сотировски. Нажалост се нико из кабинета није јавио, иако је у плану да се раде велики пројекти са поменутим пријатељима. – рекао је први човек КБС Наисус-а – Милан Анђелковић.

     Новим знањима и увежбавањем приказаних комбинација, такмичари КБС Наисус-а ће увећати квантитет својих победа. Учесници су могли да се мало и засладе јер је пролонгирана сарадња са фирмом Yura Global. Настављамо са афирмацијом корејске културе и изван спорта. Интернет продавница KorinSla употпунила је овај догађај корејским слаткишима. Надамо се да ћемо и даље бити подржани.

     Екипу КБС Наисус-а (галерија) овог пута чинили су:

  • Андреј Станковић,
  • Павле Костић,
  • Максим Николић,
  • Вера Јовановић,
  • Теодор Митић,
  • Љиљана Николић,
  • Јелена Стевановић,
  • Урош Митровић.
  •      Привилегија је бити у друштву а још и више бити близак са оваквим стручњацима. Нажалост учешће није узео већи број и из здравствених разлога. Међутим, управо су у плану припреме прво у Бугарској а затим и у Грчкој. Тамо ће, поред GM Sakis Tsiobanoglou и Николај Главчев, бити и теквондисти других земаља. На тај начин ће наши чланови увећати своја искуства и знања потребна за освајање златних одличја. Такође је са тренерским тимом одрађена специјална едукација дан касније. Тиме ће наши велики-мали шампиони бити подучавани на најбољи начин. Надамо се да ће у наредном периоду и Град Ниш подржати наше планове, како би могли да постижемо још и веће резултате. – рекао је главни тренер КБС Наисус-а – Небојша Анђелковић.

           Клуб у даљем периоду наставља са такмичењима. Наредни теквондо догађај очекује се у Блацу (1.Корио КУП – 12.новембар) и у Нишу (Техничка лига Града Ниша – 19.-20.новембар). Очекује се да такмичари КБС Наисус-а поново заблистају.