Klub borilačkih sportova „Naisus“ je proteklog vikenda organizovao seminar sa GM Sakis Tsiobanoglou (9.DAN).

 

          KBS Naisus-a je 29. oktobra ugostio jednog od velikana grčkog tekvondoa. U klupskoj sali održan je tekvondo seminar. Učešće je uzeo mali broj tekvondista jer je edukacija bila pozivnog karaktera.

 

Učesnici seminara (s leva na desno, gore): Ljiljana Nikolić, Nikolay Glavchev, Jelena Stevanović, GM Sakis Tsiobanoglou, Nebojša Anđelković, (dole): Vera Jovanović, Andrej Stanković, Pavle Kostić, Maksi Nikolić, Teodor Mitić

  •       KBS Naisus vrši permanentno usavršavanje kako svojih trenera, tako i svojih takmičara. U tom pogledu naši puleni su imali prilike da uče od najboljih. Nekadašnji trener tekvondo reprezentacije Grčke podelio je svoja znanja i iskustva sa prisutnima. Pored pomenutog stručnjaka, još jedan prijatelj Kluba uveličao je ovaj događaj. Reč je o predstavniku bugarskog tekvondoa – Nikolaj Glavčev. Osim uspeha u sportu, organizator je više projekata finansiranih od strane Evropske unije, čime se kvalifikovao na mesto čelnika Bugarske tekvondo federacije zaduženog za evropske projekte. Umnogome pomoć nalazi i u bratu (Dimitrij Glavčev), koji je poslanik Bugarske Skupštine (u jednom momentu i njen Predsednik), kao i član različitih odbora bugarskog Parlamenta. Imajući u vidu eminentne goste, bila je pozvana i Gradonačelnica Grada Niša – g-đa Sotirovski. Nažalost se niko iz kabineta nije javio, iako je u planu da se rade veliki projekti sa pomenutim prijateljima. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

     Novim znanjima i uvežbavanjem prikazanih kombinacija, takmičari KBS Naisus-a će uvećati kvantitet svojih pobeda. Učesnici su mogli da se malo i zaslade jer je prolongirana saradnja sa firmom Yura Global. Nastavljamo sa afirmacijom korejske kulture i izvan sporta. Internet prodavnica KorinSla upotpunila je ovaj događaj korejskim slatkišima. Nadamo se da ćemo i dalje biti podržani.

     Ekipu KBS Naisus-a (galerija) ovog puta činili su:

  • Andrej Stanković,
  • Pavle Kostić,
  • Maksim Nikolić,
  • Vera Jovanović,
  • Teodor Mitić,
  • Ljiljana Nikolić,
  • Jelena Stevanović,
  • Uroš Mitrović.
  •      Privilegija je biti u društvu a još i više biti blizak sa ovakvim stručnjacima. Nažalost učešće nije uzeo veći broj i iz zdravstvenih razloga. Međutim, upravo su u planu pripreme prvo u Bugarskoj a zatim i u Grčkoj. Tamo će, pored GM Sakis Tsiobanoglou i Nikolaj Glavčev, biti i tekvondisti drugih zemalja. Na taj način će naši članovi uvećati svoja iskustva i znanja potrebna za osvajanje zlatnih odličja. Takođe je sa trenerskim timom odrađena specijalna edukacija dan kasnije. Time će naši veliki-mali šampioni biti podučavani na najbolji način. Nadamo se da će u narednom periodu i Grad Niš podržati naše planove, kako bi mogli da postižemo još i veće rezultate. – rekao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

           Klub u daljem periodu nastavlja sa takmičenjima. Naredni tekvondo događaj očekuje se u Blacu (1.Korio KUP – 12.novembar) i u Nišu (Tehnička liga Grada Niša – 19.-20.novembar). Očekuje se da takmičari KBS Naisus-a ponovo zablistaju.