И у 2019.год. КБС Наисус је био више него активан и поред недовољне финансијске помоћи Града и Општине, али је успео да са својим члановима ниже успехе.

Већ на самом почетку 2019.год. (28.фебруар), главни тренер Наисус-а – Небојша Анђелковић, учествује на WTE тренерском семинару у Солуну (Грчка), те преноси иновације својим такмичарима које су изнели предавачи.

Отворено првенство Зрењанина (16.март), доноси 5 медаља – 4 златних и 1 бронзану,  а већ 17.марта у Београду се организује тренинг ширег позива Техничке репрезентације. Овог пута поред већ стандардног члана националног тима – Уроша Митровића, јавља се и Јелена Стевановић. Већ 23.марта у Београду одржава се Техничко првенство Србије на коме деветочлана екипа Наисус-а осваја 15 одличја – 10 златних и 5 бронзаних, међу којима се истичу Исидора Петровић и Лена Вељковић (са по једним златним и бронзаним одличјем), затим Вук Спасојевић (са 2 златне медаље) и Маша Ничић (са 3 златне медаље).

Поред Отвореног првенства Шапца (14.април) и 1.кола лиге Града Ниша у борбама, 30.марта одржано је Првенство Србије за кадете и сениоре где су се истакли Стела Крстић (3.место) и Стеван Ивковић (1.место), да би 04.маја било одржано Првенство Србије за пионире и јуниоре на коме су најмлађи доминирали а међу њима Стефан Стојковић (1.место), Исидора Петровић (2.место) и Ташана Петровић (3.место). А затим је уследило међународно такмичење Астерикс КУП (11.-12.мај), на коме је петочлана екипа Наисус-а освојила 10 медаља (6 златних, 1 сребрну и 3 бронзане), као и 02.јуна Полетарц КУП и 1.коло техничке лиге Града Ниша где је освојено чак 57 одличја (18 златних, 17 сребрних и 22 бронзаних).

Традиционални Камп на Власини (30.јул-05.август), доноси нова сазнања и дружења али и 5 нових медаља, а све као увертира и припрема за наставак такмичарске сезоне. Прво такмичење које је било на репертоару јесте и најзначајније у овој години, а то је Балкански  шампионат (Самоков, Бугарска – 13.-15.септембар). Управо на поменутом такмичењу, а у оквиру Техничке репрезентације Србије, наћи ће се петочлана екипа КБС Наисус-а која ће Нишу донети чак 9 медаља:

 • Исидора Петровић – златна медаља,
 • Лена Вељковић – златна и бронзана медаља,
 • Јелена Стевановић – златна и бронзана медаља,
 • Небојша Анђелковић – бронзана медаља,
 • Урош Митровић – златна и 2 сребрне медаље.

Како успех на Балканском првенству није био пука случајност, 21.септембра је на Техничком КУП-у Србије управо иста екипа али појачана са Машом Ничић и Ташаном Петровић. Том приликом је освојено је 11 одличја (6 златних, 4 сребрна и 1 бронзано) па је самим тим и у свеукупном пласману КБС Наисус освојио 1.место.

Завршно коло Лиге Града Ниша у борбама (05.октобар) није могло да прође без Наисус-ових такмичара, који су се окитили са 13 медаља (5 златних и по 4 сребрне и бронзане) као и пехар за 3.место у екипном пласману. Након тога је уследило и завршно коло Техничке лиге Града Ниша (27.октобар), коју је Наисус освојио са 34 медаља (17 златних, 11 сребрних и 6 бронзаних), да би 24.новембра такмичарску сезону завршили са КУП-ом Србије у Вршцу. Тада је освојено 3.место у екипном пласману пионира 6-7 год., а Наисус-у су медаље донели:

 • Ташана Петровић – златна медаља,
 • Исидора Петровић – сребрна медаља,
 • Уна Митић – сребрна медаља,
 • Теодор Митић – сребрна медаља,
 • Василије Митић – сребрна медаља,
 • Вера Јовановић – бронзана медаља.

Крај 2019.год. тачније 14.децембра у Вршцу, поред укупно 16 такмичења  где је освојено укупно 185 медаља – 82 златних, 51 сребрне и 52 бронзана, али и 6 пехара – по два за прво, за друго и за треће место у екипном пласману; обележен је едукацијом за тренере у оквиру обнове или добијања лиценце за рад. Том приликом су стручњаци свако из својих области (др Снежана Банковић, др Марија Анђелковић, Предраг Тешовић, др Душко Спасовски, проф.др Срђан Милосављевић) употпунили знања и понудили нова сазнања, која би требало применити у пракси. Истог дана организована је и годишња прослава у оквиру које су додељена признања најбољим спортистима и спортским радницима.

Доказ да је КБС Наисус право место за сву децу жељну квалитетног учења али и постизања резултата, јесте успех Јелене Стевановић која је на крају своје пионирске каријере заслужила признање најбоље такмичарке од стране Теквондо асоцијације Србије. Тако се нашла раме уз раме са освајачима европских и светских медаља, попут Бранислава Куруце и Милоша Петковића, који су такође понели титулу најбољих у старијим конкуренцијама, али и се дружила и са носиоцем националног признања и освајачем прве српске европске теквондо медаље – Тањом Грубор Добрић.

         Сумирајући овогодишње Јеленине резултате, не чуди овај избор и додељено признање. Од преко 100 до сада освојених одличја, ове године је освојила 21 – 13 златних, 3 сребрна и 5 бронзаних. Мора се напоменути да је поред титуле државног првака и освајача КУП-а, понела титулу и првака Балкана у тиму са Исидором Петровић и Леном Вељковић (клупских другарица), као и освајање бронзане медаље појединачно. Имајући у виду да јој је то деби наступ на Балканском шампионату, Клуб може бити више него задовољан успехом. У нади да ће у будућности челници Града Ниша, као и Општина, имати далеко више разумевања и самим тим определити више финансија, радићемо и даље предано како би дошли и већи резултати, који ће дати нови подстрек неким новим клинцима и клинцезама.