I u 2019.god. KBS Naisus je bio više nego aktivan i pored nedovoljne finansijske pomoći Grada i Opštine, ali je uspeo da sa svojim članovima niže uspehe.

Već na samom početku 2019.god. (28.februar), glavni trener Naisus-a – Nebojša Anđelković, učestvuje na WTE trenerskom seminaru u Solunu (Grčka), te prenosi inovacije svojim takmičarima koje su izneli predavači.

Otvoreno prvenstvo Zrenjanina (16.mart), donosi 5 medalja – 4 zlatnih i 1 bronzanu,  a već 17.marta u Beogradu se organizuje trening šireg poziva Tehničke reprezentacije. Ovog puta pored već standardnog člana nacionalnog tima – Uroša Mitrovića, javlja se i Jelena Stevanović. Već 23.marta u Beogradu održava se Tehničko prvenstvo Srbije na kome devetočlana ekipa Naisus-a osvaja 15 odličja – 10 zlatnih i 5 bronzanih, među kojima se ističu Isidora Petrović i Lena Veljković (sa po jednim zlatnim i bronzanim odličjem), zatim Vuk Spasojević (sa 2 zlatne medalje) i Maša Ničić (sa 3 zlatne medalje).

Pored Otvorenog prvenstva Šapca (14.april) i 1.kola lige Grada Niša u borbama, 30.marta održano je Prvenstvo Srbije za kadete i seniore gde su se istakli Stela Krstić (3.mesto) i Stevan Ivković (1.mesto), da bi 04.maja bilo održano Prvenstvo Srbije za pionire i juniore na kome su najmlađi dominirali a među njima Stefan Stojković (1.mesto), Isidora Petrović (2.mesto) i Tašana Petrović (3.mesto). A zatim je usledilo međunarodno takmičenje Asteriks KUP (11.-12.maj), na kome je petočlana ekipa Naisus-a osvojila 10 medalja (6 zlatnih, 1 srebrnu i 3 bronzane), kao i 02.juna Poletarc KUP i 1.kolo tehničke lige Grada Niša gde je osvojeno čak 57 odličja (18 zlatnih, 17 srebrnih i 22 bronzanih).

Tradicionalni Kamp na Vlasini (30.jul-05.avgust), donosi nova saznanja i druženja ali i 5 novih medalja, a sve kao uvertira i priprema za nastavak takmičarske sezone. Prvo takmičenje koje je bilo na repertoaru jeste i najznačajnije u ovoj godini, a to je Balkanski  šampionat (Samokov, Bugarska – 13.-15.septembar). Upravo na pomenutom takmičenju, a u okviru Tehničke reprezentacije Srbije, naći će se petočlana ekipa KBS Naisus-a koja će Nišu doneti čak 9 medalja:

 • Isidora Petrović – zlatna medalja,
 • Lena Veljković – zlatna i bronzana medalja,
 • Jelena Stevanović – zlatna i bronzana medalja,
 • Nebojša Anđelković – bronzana medalja,
 • Uroš Mitrović – zlatna i 2 srebrne medalje.

Kako uspeh na Balkanskom prvenstvu nije bio puka slučajnost, 21.septembra je na Tehničkom KUP-u Srbije upravo ista ekipa ali pojačana sa Mašom Ničić i Tašanom Petrović. Tom prilikom je osvojeno je 11 odličja (6 zlatnih, 4 srebrna i 1 bronzano) pa je samim tim i u sveukupnom plasmanu KBS Naisus osvojio 1.mesto.

Završno kolo Lige Grada Niša u borbama (05.oktobar) nije moglo da prođe bez Naisus-ovih takmičara, koji su se okitili sa 13 medalja (5 zlatnih i po 4 srebrne i bronzane) kao i pehar za 3.mesto u ekipnom plasmanu. Nakon toga je usledilo i završno kolo Tehničke lige Grada Niša (27.oktobar), koju je Naisus osvojio sa 34 medalja (17 zlatnih, 11 srebrnih i 6 bronzanih), da bi 24.novembra takmičarsku sezonu završili sa KUP-om Srbije u Vršcu. Tada je osvojeno 3.mesto u ekipnom plasmanu pionira 6-7 god., a Naisus-u su medalje doneli:

 • Tašana Petrović – zlatna medalja,
 • Isidora Petrović – srebrna medalja,
 • Una Mitić – srebrna medalja,
 • Teodor Mitić – srebrna medalja,
 • Vasilije Mitić – srebrna medalja,
 • Vera Jovanović – bronzana medalja.

Kraj 2019.god. tačnije 14.decembra u Vršcu, pored ukupno 16 takmičenja  gde je osvojeno ukupno 185 medalja – 82 zlatnih, 51 srebrne i 52 bronzana, ali i 6 pehara – po dva za prvo, za drugo i za treće mesto u ekipnom plasmanu; obeležen je edukacijom za trenere u okviru obnove ili dobijanja licence za rad. Tom prilikom su stručnjaci svako iz svojih oblasti (dr Snežana Banković, dr Marija Anđelković, Predrag Tešović, dr Duško Spasovski, prof.dr Srđan Milosavljević) upotpunili znanja i ponudili nova saznanja, koja bi trebalo primeniti u praksi. Istog dana organizovana je i godišnja proslava u okviru koje su dodeljena priznanja najboljim sportistima i sportskim radnicima.

Dokaz da je KBS Naisus pravo mesto za svu decu željnu kvalitetnog učenja ali i postizanja rezultata, jeste uspeh Jelene Stevanović koja je na kraju svoje pionirske karijere zaslužila priznanje najbolje takmičarke od strane Tekvondo asocijacije Srbije. Tako se našla rame uz rame sa osvajačima evropskih i svetskih medalja, poput Branislava Kuruce i Miloša Petkovića, koji su takođe poneli titulu najboljih u starijim konkurencijama, ali i se družila i sa nosiocem nacionalnog priznanja i osvajačem prve srpske evropske tekvondo medalje – Tanjom Grubor Dobrić.

         Sumirajući ovogodišnje Jelenine rezultate, ne čudi ovaj izbor i dodeljeno priznanje. Od preko 100 do sada osvojenih odličja, ove godine je osvojila 21 – 13 zlatnih, 3 srebrna i 5 bronzanih. Mora se napomenuti da je pored titule državnog prvaka i osvajača KUP-a, ponela titulu i prvaka Balkana u timu sa Isidorom Petrović i Lenom Veljković (klupskih drugarica), kao i osvajanje bronzane medalje pojedinačno. Imajući u vidu da joj je to debi nastup na Balkanskom šampionatu, Klub može biti više nego zadovoljan uspehom. U nadi da će u budućnosti čelnici Grada Niša, kao i Opština, imati daleko više razumevanja i samim tim opredeliti više finansija, radićemo i dalje predano kako bi došli i veći rezultati, koji će dati novi podstrek nekim novim klincima i klincezama.