Током 2018.год. КБС Наисус је био више него активан и поред недовољне финансијске помоћи Града и Општине, успео да са својим члановима буде веома често на трону.

Већ на самом почетку 2018.год. (03.-04.фебруар), члан Наисус-а – Вук Манић, учествује на President Open у Синделфингену (Немачка), али не успева да се домогне одличја, што је разумљиво имајући у виду дебитовање на тако јаком такмичењу. Истог месеца Клуб је у сарадњи са ТК Бањица из Београда и нишким ТК Арес, организовао припреме своје такмичарске екипе од 07. до 11.фебруара, што ће умногоме значити за даљи рад и успехе. Међутим управо услед недостатка финансија Првенство Србије за кадете и јуниоре (Београд – 17.фебруар) пролази без такмичара КБС Наисус-а.

У оквиру Техничке лиге Града Ниша јавља се још једна од иновација у организацији КБС Наисус-а а то је Полетарац КУП, што представља такмичарску увертиру за оне најмлађе тј оне клинце од 2,5 до 5,5 годиница. Прелажење полигона за што краће време чини показатељ тренутне способности детета али и ствара представу детету шта значи такмичење и наравно на који начин треба да се носи како са победом тако и са поразом. Задовољство освојеним одличјем (ма које да је у питању), вероватно прво у животу, ствара радост и срећу те чини да дете добије елан за даље учење и напредовање. Лиге Града Ниша настављају да окупљају (посебно најмлађе) такмичаре, неке чак и по први пут, и тиме чине не само добру полазну основу већ и одскочну даску за постизање успеха на државним првенствима. На Техничкој лиги Града Ниша чини се да је КБС Наисус покупио све медаље, пошто је овом приликом (рачунајући и Полетарац КУП) узето чак 70 одличја !!!

Након Отвореног првенства Зрењанина (03.март), када је освојено чак 14 медаља – 4 златних, 8 сребрних и 2 бронзане; уследило је Првенство Србије за пионире и сениоре на коме су се најбоље показали Вук Спасојевић (3.место) и Исидора Петровић (1.место). Нижу се међународна такмичења и успеси се ређају, да би на Техничком првенству Србије Клубу припало 13 одличја – 7 златних, 2 сребрна и 4 бронзана. Постигнут је задовољавајући резултат како млађих (који су веома бројну конкуренцију, а посебно Јелена СтевановићВук Цветановић и Ђорђе Петковић) тако и старијих (посебно Урош Митровић коме је ово прва сениорска година), чији су противници били искуснији; а нарочито имајући у виду катастрофалне услове. Мала спортска хала била је неадекватна за ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО као и квантитет присутних, како такмичара и тренера, тако и публике. Управо је та чињеница утицала и на температуру и влажност ваздуха те је такмичарима отежало приказивање свог максимума. Али оно што је поражавајуће по такмичаре јесте суђење, које је (мало је рећи) било ужасно. То није зачуђујуће ако се узме у обзир тренутна ситуација у савезу, али посебно у техничкој дисциплини теквондоа, коју на све начине покушавају да деградирају – смењујући почетком 2017.год. трофејне тренере репрезентације и доводећи нешколоване и без резултата особе, опструирајући рад судијске комисије за форме, неодржавање лиценцних семинара претходних 2 године, укидајући техничке дисциплине, и др.

Након међународних такмичења попут Астерикс Опен (26.мај) и Кондор Опен (16.јун) у Софији (Бугарска), следи летњи припремни период када се сад већ традиционално одлази на Камп на Власини (01.-08.август), где се по први пут организује и такмичење, на коме су учествовали Јелена Стевановић и Матеја Станковић те обоје се окитили златним медаљама. Након тога Вук Манић учествује на семинару под називом Asteriks taekwondo days, који се одржава у Сокобањи.

Иако није било прошлогодишњих три медаља, Урош Митровић се са Балканског  шампионата (Букурешт, Румунија – 14.-16.септембар) враћа као ПРВАК БАЛКАНА али сада у сениорској конкуренцији у категорији форми слободног стила !!! Да је форма била на завидном новоу, потврдио је већ на КУП-у Србије (Београд – 22.септембар), када је освојио две златне медаље.

За крај 2018.год. Клуб је узео учешће на Гедотим Опен (08.децембар) у Болинтин Вале крај Букурешта (Румунија), где су се медаљама окитили Урош Митровић – две златне а Јелена Стевановић сребрном у формама и бронзаном у борбама. Управо овим такмичење се завршава успешна година и то на укупно 24 такмичења освојено је укупно 245 медаља – 130 златних, 64 сребрне и 51 бронзана, али и 3 пехара – један за прво и два за друго место у екипном пласману.