Tokom 2018.god. KBS Naisus je bio više nego aktivan i pored nedovoljne finansijske pomoći Grada i Opštine, uspeo da sa svojim članovima bude veoma često na tronu.

Već na samom početku 2018.god. (03.-04.februar), član Naisus-a – Vuk Manić, učestvuje na President Open u Sindelfingenu (Nemačka), ali ne uspeva da se domogne odličja, što je razumljivo imajući u vidu debitovanje na tako jakom takmičenju. Istog meseca Klub je u saradnji sa TK Banjica iz Beograda i niškim TK Ares, organizovao pripreme svoje takmičarske ekipe od 07. do 11.februara, što će umnogome značiti za dalji rad i uspehe. Međutim upravo usled nedostatka finansija Prvenstvo Srbije za kadete i juniore (Beograd – 17.februar) prolazi bez takmičara KBS Naisus-a.

U okviru Tehničke lige Grada Niša javlja se još jedna od inovacija u organizaciji KBS Naisus-a a to je Poletarac KUP, što predstavlja takmičarsku uvertiru za one najmlađe tj one klince od 2,5 do 5,5 godinica. Prelaženje poligona za što kraće vreme čini pokazatelj trenutne sposobnosti deteta ali i stvara predstavu detetu šta znači takmičenje i naravno na koji način treba da se nosi kako sa pobedom tako i sa porazom. Zadovoljstvo osvojenim odličjem (ma koje da je u pitanju), verovatno prvo u životu, stvara radost i sreću te čini da dete dobije elan za dalje učenje i napredovanje. Lige Grada Niša nastavljaju da okupljaju (posebno najmlađe) takmičare, neke čak i po prvi put, i time čine ne samo dobru polaznu osnovu već i odskočnu dasku za postizanje uspeha na državnim prvenstvima. Na Tehničkoj ligi Grada Niša čini se da je KBS Naisus pokupio sve medalje, pošto je ovom prilikom (računajući i Poletarac KUP) uzeto čak 70 odličja !!!

Nakon Otvorenog prvenstva Zrenjanina (03.mart), kada je osvojeno čak 14 medalja – 4 zlatnih, 8 srebrnih i 2 bronzane; usledilo je Prvenstvo Srbije za pionire i seniore na kome su se najbolje pokazali Vuk Spasojević (3.mesto) i Isidora Petrović (1.mesto). Nižu se međunarodna takmičenja i uspesi se ređaju, da bi na Tehničkom prvenstvu Srbije Klubu pripalo 13 odličja – 7 zlatnih, 2 srebrna i 4 bronzana. Postignut je zadovoljavajući rezultat kako mlađih (koji su veoma brojnu konkurenciju, a posebno Jelena StevanovićVuk Cvetanović i Đorđe Petković) tako i starijih (posebno Uroš Mitrović kome je ovo prva seniorska godina), čiji su protivnici bili iskusniji; a naročito imajući u vidu katastrofalne uslove. Mala sportska hala bila je neadekvatna za DRŽAVNO PRVENSTVO kao i kvantitet prisutnih, kako takmičara i trenera, tako i publike. Upravo je ta činjenica uticala i na temperaturu i vlažnost vazduha te je takmičarima otežalo prikazivanje svog maksimuma. Ali ono što je poražavajuće po takmičare jeste suđenje, koje je (malo je reći) bilo užasno. To nije začuđujuće ako se uzme u obzir trenutna situacija u savezu, ali posebno u tehničkoj disciplini tekvondoa, koju na sve načine pokušavaju da degradiraju – smenjujući početkom 2017.god. trofejne trenere reprezentacije i dovodeći neškolovane i bez rezultata osobe, opstruirajući rad sudijske komisije za forme, neodržavanje licencnih seminara prethodnih 2 godine, ukidajući tehničke discipline, i dr.

Nakon međunarodnih takmičenja poput Asteriks Open (26.maj) i Kondor Open (16.jun) u Sofiji (Bugarska), sledi letnji pripremni period kada se sad već tradicionalno odlazi na Kamp na Vlasini (01.-08.avgust), gde se po prvi put organizuje i takmičenje, na kome su učestvovali Jelena Stevanović i Mateja Stanković te oboje se okitili zlatnim medaljama. Nakon toga Vuk Manić učestvuje na seminaru pod nazivom Asteriks taekwondo days, koji se održava u Sokobanji.

Iako nije bilo prošlogodišnjih tri medalja, Uroš Mitrović se sa Balkanskog  šampionata (Bukurešt, Rumunija – 14.-16.septembar) vraća kao PRVAK BALKANA ali sada u seniorskoj konkurenciji u kategoriji formi slobodnog stila !!! Da je forma bila na zavidnom novou, potvrdio je već na KUP-u Srbije (Beograd – 22.septembar), kada je osvojio dve zlatne medalje.

Za kraj 2018.god. Klub je uzeo učešće na Gedotim Open (08.decembar) u Bolintin Vale kraj Bukurešta (Rumunija), gde su se medaljama okitili Uroš Mitrović – dve zlatne a Jelena Stevanović srebrnom u formama i bronzanom u borbama. Upravo ovim takmičenje se završava uspešna godina i to na ukupno 24 takmičenja osvojeno je ukupno 245 medalja – 130 zlatnih, 64 srebrne i 51 bronzana, ali i 3 pehara – jedan za prvo i dva za drugo mesto u ekipnom plasmanu.