2017. година била је успешна за КБС Наисус, који се окитио са чак 252 медаље – 135 златних, 64 сребрних и 53 бронзаних, као и 4 пехара за екипни пласман – 2 златна, 1 сребрни и 1 бронзани.

            Као један од најактивнијих нишких клубова, КБС Наисус је у 2017.години учествовао на 29 такмичења, од чега су 4 национална првенства, Балкански шампионат, односно 17 међународних турнира.

Имајући у виду одрађених 29 такмичења ове године, што је за чак 8 турнира више него прошле, као и број међународних, имамо се и због чега похвалити. Од освојених 252 одличја више од половине су златног сјаја, што је само потврда доброг и квалитетног рада. На локалном нивоу настављена је организација Техничке лиге Града Ниша, коју је помогла ГО Пантелеј али и Спортски савез Ниша као покровитељ, којима смо неизмерно захвални. Такође је од ове године започела организација Лиге Града Ниша у борбама у организацији ТК Арес, где смо велику помоћ и подршку дали. Поред такмичења, одрађени су и едукативни семинари различитог трајања – The way of clear mind у Банском (Бугарска) у организацији Ji Do Kwan-а, Аресов камп на Власинском језеру, Taekwondo days у Нишу, и сл. Управо тим семинарима своје искуство делили су еминентни стручњаци и бивши односно актуелни шампиони света.

            Након одбрањених титула са Балканског шампионата, нишки репрезентативац – Урош Митровић је најуспешнији такмичар Клуба и ове године:

Урош Митровић

 – Не могу да будем незадовољан успехом који сам постигао, иако нису сва златна одличја у моме власништву. Оно што ми је најдраже јесу одбрањене титуле Балканског шампиона, премда је једно златно одличје измакло. Завршио сам наступе као јуниор јер од наредне године прелазим у сениоре – најјачу конкуренцију. Своју колекцију медаља сам ове године допунио са укупно 46 одличја и то 36 златних, 6 сребрних и 4 бронзана, те се надам да ће и наставак моје такмичарске каријере бити макар приближно успешан као и до сада. – с поносом каже Урош.

            Млађани Вук Манић такође је један од успешнијих такмичара Клуба:

Задовољан сам успехом који сам постигао ове године, освојивши чак 22 одличја – 16 златних, и по 3 сребрна и бронзана. Међутим, иако сам успео да освојим државно првенство и КУП Србије што представља “дуплу круну”, предстоји даљи рад на тренингу и припреме за наредну годину, која ће бити још захтевнија где ће бити далеко квалитетнијих такмичара. Сигуран сам да ћу дати све од себе да поновим успех али и постигнем још и више. – рекао је уз осмех млади Вук Манић.

Оно што очекује Клуб јесте припремни период, да би већ колико фебруара месеца 2018.год. кренула такмичарска сезона и нови успеси за КБС Наисус.