2017. godina bila je uspešna za KBS Naisus, koji se okitio sa čak 252 medalje – 135 zlatnih, 64 srebrnih i 53 bronzanih, kao i 4 pehara za ekipni plasman – 2 zlatna, 1 srebrni i 1 bronzani.

            Kao jedan od najaktivnijih niških klubova, KBS Naisus je u 2017.godini učestvovao na 29 takmičenja, od čega su 4 nacionalna prvenstva, Balkanski šampionat, odnosno 17 međunarodnih turnira.

Imajući u vidu odrađenih 29 takmičenja ove godine, što je za čak 8 turnira više nego prošle, kao i broj međunarodnih, imamo se i zbog čega pohvaliti. Od osvojenih 252 odličja više od polovine su zlatnog sjaja, što je samo potvrda dobrog i kvalitetnog rada. Na lokalnom nivou nastavljena je organizacija Tehničke lige Grada Niša, koju je pomogla GO Pantelej ali i Sportski savez Niša kao pokrovitelj, kojima smo neizmerno zahvalni. Takođe je od ove godine započela organizacija Lige Grada Niša u borbama u organizaciji TK Ares, gde smo veliku pomoć i podršku dali. Pored takmičenja, odrađeni su i edukativni seminari različitog trajanja – The way of clear mind u Banskom (Bugarska) u organizaciji Ji Do Kwan-a, Aresov kamp na Vlasinskom jezeru, Taekwondo days u Nišu, i sl. Upravo tim seminarima svoje iskustvo delili su eminentni stručnjaci i bivši odnosno aktuelni šampioni sveta.

            Nakon odbranjenih titula sa Balkanskog šampionata, niški reprezentativac – Uroš Mitrović je najuspešniji takmičar Kluba i ove godine:

Uroš Mitrović

 – Ne mogu da budem nezadovoljan uspehom koji sam postigao, iako nisu sva zlatna odličja u mome vlasništvu. Ono što mi je najdraže jesu odbranjene titule Balkanskog šampiona, premda je jedno zlatno odličje izmaklo. Završio sam nastupe kao junior jer od naredne godine prelazim u seniore – najjaču konkurenciju. Svoju kolekciju medalja sam ove godine dopunio sa ukupno 46 odličja i to 36 zlatnih, 6 srebrnih i 4 bronzana, te se nadam da će i nastavak moje takmičarske karijere biti makar približno uspešan kao i do sada. – s ponosom kaže Uroš.

            Mlađani Vuk Manić takođe je jedan od uspešnijih takmičara Kluba:

Zadovoljan sam uspehom koji sam postigao ove godine, osvojivši čak 22 odličja – 16 zlatnih, i po 3 srebrna i bronzana. Međutim, iako sam uspeo da osvojim državno prvenstvo i KUP Srbije što predstavlja “duplu krunu”, predstoji dalji rad na treningu i pripreme za narednu godinu, koja će biti još zahtevnija gde će biti daleko kvalitetnijih takmičara. Siguran sam da ću dati sve od sebe da ponovim uspeh ali i postignem još i više. – rekao je uz osmeh mladi Vuk Manić.

Ono što očekuje Klub jeste pripremni period, da bi već koliko februara meseca 2018.god. krenula takmičarska sezona i novi uspesi za KBS Naisus.