Током 2016.год. КБС Наисус је био више него активан и поред недостатка финансија односно обећане помоћи Града и Општине, успео да са својим члановима буде веома често на трону.

Већ на самом почетку 2016.год. (03.-10.јануар), малочлана екипа Наисус-а учествује на 2.Теквондо форуму – Youth workers in sport у Велинграду (Бугарска). Поред Бугарске и нашег Клуба, као јединих српских представника, учешће су узеле следеће нације: Грчка, Македонија, Русија, Белорусија, Украјина, Литванија, Молдавија, Уједињени Арапски емирати. Методе рада као и иновације, које смо имали прилике да научимо од стране грчког мајстора 8.ДАН – Sakis Tsiobanoglou, у многоме је помогао и помаже у раду са нашим члановима. Такође, поред ових знања, радују и нова познанства а посебно молдавског мајстора 5.ДАН – Олега Перфилова, који је иначе доктор спортских наука. Том приликом је освојено и 6 медаља – 2 златне, 3 сребрне и 1 бронзана.

Март месец је донео нове успехе са чак 4 такмичења – Отворено првенство Зрењанина, Лола Опен, Државно првенство за кадете и сениоре, као и Лига Београда. Недостатак финансија највише је утицао на малобројност екипе а самим тим и на успех али је том приликом њих четворо освојило 7 одличја – 3 златна, 1 сребрно и 3 бронзана.

Иако април почиње неодласком на КУП Председника (02.-03.април – Бон, Немачка), следе два успешна викенда. Међутим, без обзира што такмичари нису отишли за Бон, пут Немачке је отишао Дејан Живковић (03.-06.април) и тамо полагао за интернационалног судију у борбама, и тиме представља јединог таквог јужно од Београда. На Отвореном првенству Шапца (09.априла) Урош Митровић узима по једну златну и бронзану медаљу, да би у Загребу на Отвореном првенству Хрватске освојио златно одличје, а само мало спортске среће је фалило да се окити још једном медаљом. Већ 17.априла Клуб организује по први пут 1.коло Лиге Ниша у техничким  дисциплинама те је тада освојено чак 15 златних, 10 сребрних и 6 бронзаних медаља.

Ни мај месец ништа мање није успешан од претходног. Већ на Првенству Србије за пионире и сениоре до 21 године (07.мај), најмлађи су имали запажен успех. Посебно се истиче Вук Манић, који се попео на највиши степеник пиједестала окитивши се најсјајнијим одличјем, притом победивши у чак три меча. Уследио је Трофеј Београда (14.мај), као једно од престижнијих такмичења у Србији, на ком је освојено 3 сребрне и једна бронзана медаља.

Оно што радује јесте да се након пуних 18 година у Нишу одржава међународно такмичење а након Балканског првенства 1998.год. Још више радује чињеница да је наш Клуб на Астерикс Опен-у (21.мај) освојио чак 16 медаља – 10 златних, 2 сребрне и 4 бронзаних, а тиме и пехар за 2.место у екипном пласману у конкуренцији форми. Како се термин одржавања такмичења поклопио са Отвореном првенством Карловца, то се нажалост није отишло пут Карловца (Хрватска), али се надамо да се тако нешто неће убудуће дешавати. Да је то била само увертира, показала је седмочлана екипа на Техничком првенству Србије, освојивши притом 20 одличја – 5 златних, 2 сребрна и чак 13 бронзаних. Да је ово велики успех, говори и чињеница да сем Уроша Митровића, остатак екипе чине такмичарски почетници, који иза себе имају не више од једног такмичења. Мора се напоменути да никакву помоћ нити од Града нити од Општине нисмо добили, што је директно утицало на бројчаност екипе као и број освојених медаља.

Такмичарско полугодиште КБС Наисус завршава одласком Техничке репрезентације Србије, чији су чланови Урош (репрезентативац) и Небојша (тренер репрезентације), на Отворено првенство Аустрије (18.-19.јун), које се одржало у Бечу. Урош је том приликом  учествовао у чак три дисциплине. У стандардним формама појединачно завршио је у квалификацијама услед недостатка концентрације у само једном делићу секунде, што је било довољно судијама да пресуде неулазак у полуфинале. У слободном стилу је завршио на 8.месту у веома јакој конкуренцији, мада остаје жал за макар 3.местом, које је измакло услед превелике жеље, која је проузроковала пад при акробацији, иако је након истог наставио и побрао аплауз публике. Да се не би вратили у Ниш без медаље, у оквиру јуниорског тима  (Митровић, Јакшић, Суботић), Урош се окитио бронзаним одличјем и тиме освојио бодове на јединственој ранг листи Европске теквондо уније.

Ни током лета се није одмарало већ вредно радило и тренирало. У улози интернационалног судије Небојша узима учешће на Европским  универзитетским  Играма (28.-29.јул) одржаним у Ријеци (Хрватска). Том приликом је требало да учествују и теквондисти Универзитета из Ниша али услед лоше обавештености од стране гранског националног савеза  као и универзитетског, ипак су остали ускраћени за ово престижно такмичење. Након јула месеца, уследио је међународни камп у организацији ТК Арес, логистички потпомогнут од стране челника КБС Наисус. Камп је одржан на Власинском језеру од 15. до 22.августа, на ком су учешће поред нишких узели и клубови из Београда на челу са врхунским тренерима и некадашњим репрезентативцима – Небојшом и Љубишом Ракић. Такође су на завидан ниво својим знањем и умењем подигли први човек македонског теквондоа – Ацо Анастасов, као и грчки стручњак Andreas Christidis.

Септембар месец није само обележио почетак нове школске године већ и историјски успех за младог Уроша Митровића а самим тим и за Клуб. Већ средином месеца почиње низање резултата и то на Отвореном првенству Мађарске (Будимпешта – 17.септембар) где Урош осваја најсјајније одличје у оквиру јуниорског тима. Истог викенда (18.септембар) у Нишу се одржава Првенство централне Србије. КБС Наисус се том приликом окитио са 10 златних, 2 сребрна и 4 бронзаних одличја, као и 1.местом у екипном пласману техничких дисциплина.

Да је горепоменути успех само одскочна даска, потврдио је освајањем чак 3 златне медаље на Балканском  шампионату (Дубница, Бугарска – 24.-25.септембар) млађани Урош Митровић, поставши ТРОСТРУКИ ПРВАК БАЛКАНА !!! Након тешке борбе око прикупљања финансија, ипак успева да узме учешће на Светском првенству (Лима, Перу – 30.септембар-02.октобар), где је освојио 11.место  у јуниорском тиму. Иако остаје жал за неуласком у финале, мора се напоменути огромна жеља целог тима као и температура једног од члана при самом извођењу.

Услед финансијских проблема, Клуб не учествује на КУП-у Србије одржаном у Београду 01.октобра текуће године те резултати са овог такмичења недостају у до сада начињеној  збирци. Како не би оскудевали у такмичењу, одрађено је 2.коло Лиге Града Ниша, чиме је за ову годину требала да се заокружи такмичарска година. Том приликом је Клуб освојио чак 19 златних, 11 сребрних и 15 бронзаних медаља, и тиме још једном доказао своју доминацију устоличившисе на 1.месту у екипном пласману, док су ТК Филип-Ниш и ТК Дае Хан морали да се задовоље 2. односно 3.местом.

За крај 2016.год. Клуб је узео учешће на Трофеју Вождовца (18.децембар) у Београду, где су се медаљама окитили Урош Митровић златном а Вук Манић сребрном у формама а златном у борбама. Управо овим такмичење се завршава успешна година и то на укупно 19 такмичења освојено је 70 златних, 32 сребрне и 45 бронзаних медаља, али и 4 пехара – по два за прво односно друго место.