Да ефекти неисплаћених средства из буџета Града Ниша за 2013.год. и заобилажење у финансирању најактивнијег нишког теквондо клуба и 2014. и 2015., још увек трају показује смањење квантитета како такмичара тако самим тим и освојених медаља. И поред тога, Клуб је учествовао на 16 такмичења али са само 12 такмичара, те је ова  година била мање успешна од претходне са укупно освојених 53 одличја и то 33 златних, 12 сребрних и 8 бронзаних. Мора се напоменути да први пут у историји Клуба да се нити један такмичар КБС Наисус-а није појавио на државним првенствима у борбама ове године а све то услед недостатка финансија !!!

Међутим, можемо се похвалити судијском организацијом Клуба, која представља најјачу судијску организацију јужно од Београда, па 01.фебруара добија и доказ за то, тиме што су постављени за чланове Судијске комисије ТАС-а – Дејан Живковић за борбе а Небојша Анђелковић за форме. Управо у договору њих двојице настављају се организације судијских едукација и семинара како градских тако и регионалних судија у просторијама Спортског савеза Ниша. Који дан касније Дејан полаже за 2.ДАН, што представља један од корака ка услову за полагање за звање међународног судије.

Верификовано је звање 5.ДАН за Небојшу Анђелковића, а по провери предате документације као и научног рада под називом Теквондо као средство корективног вежбања у превенцији и корекцији сколиотичног лошег држања. Сертификат звања представља доказ указаног поверења од стране Yeong Beom Kang-а, али и правилан начин доласка до звања и самим тим трасирање пута којим чланови КБС Наисус-а требају ићи.

И ове године се наставља са константном едукацијом те Небојша и Урош крећу пут Софије (Бугарска), како би учествовали од 10. до 14.априла на семинару већ поменутог светски еминентног стручњака – Ky Tu Dang (вишеструки европски и светски шампион), са којим се остварује све више и пријатељски однос уз сво дужно поштовање. Управо и из поменутих разлога Небојша и Урош добијају позив за учешће на „Poomsae synergy seminar“, који ће се одржати од 13. до 18.октобра у данском граду Родовре.

Међу такмичарима се истиче млађани Урош Митровић, који наставља да ниже успехе и тиме одржава своје место у националном тиму. И ове године је у аустријској престоници одржано Отворено првенство Аустрије (14.-15.јун), на коме су учествовали Небојша Анђелковић као Интернационални судија и Тренер техничке репрезентације Србије али и Урош Митровић, наступивши у оквиру Б тима репрезентације !!! Резултат овог пута није остао у другом плану јер се Урош, поред освајања 9.места у слободном стилу, окитио сребрном медаљом у конкуренцији јуниорских тимова !!! Управо својим радом изборио је место и на Техничком европском првенству, које се одржало од 26. до 28.јуна у Београду, на коме је у јуниорском тиму заузео 9.место. Стручни тим репрезентације (у чијем саставу је и Небојша) и овог пута је успео да се окити медаљом и то златном у јуниорској конкуренцији од стране Олге Петровић, мада су и други били надомак одличја али је и ово велики успех имајући у виду све перипетије које је цела репрезентација имала. Управо учешће на Европском првенству, Урошу је дало крила те је свој тренутни максимум показао у оквиру Националног тима Србије, који узима учешће на Балканско првенство (05.-06.децембар) у Зрењанину. Овог пута се није задовољио само једном медаљом већ је освојио чак три у конкуренција јуниора – бронзану (појединачно у традиционалним формама), сребрну (појединачно у формама слободног стила) и сребрну (у тиму). Његовим успехом али и успехом осталих чланова репрезентације, Национални тим Србије и овог пута осваја прво место у екипном пласману.

За 5 година постојања Клуба, и поред свих потешкоћа, КБС Наисус се окитио са 359 одличја – 166 златних, 117 сребрних и 76 бронзаних, као и 10 пехара за екипни пласман – 5 за прво, 3 за друго и 2 за треће место.

Поново је КБС Наисус један од најактивнијих теквондо клубова у Нишу па се надамо да ће 2016.година бити далеко успешнија и благороднија за све нас те да ће годишњи програм Клуба бити уврштен у редовно финансирање од стране Града Ниша.