Da efekti neisplaćenih sredstva iz budžeta Grada Niša za 2013.god. i zaobilaženje u finansiranju najaktivnijeg niškog tekvondo kluba i 2014. i 2015., još uvek traju pokazuje smanjenje kvantiteta kako takmičara tako samim tim i osvojenih medalja. I pored toga, Klub je učestvovao na 16 takmičenja ali sa samo 12 takmičara, te je ova  godina bila manje uspešna od prethodne sa ukupno osvojenih 53 odličja i to 33 zlatnih, 12 srebrnih i 8 bronzanih. Mora se napomenuti da prvi put u istoriji Kluba da se niti jedan takmičar KBS Naisus-a nije pojavio na državnim prvenstvima u borbama ove godine a sve to usled nedostatka finansija !!!

Međutim, možemo se pohvaliti sudijskom organizacijom Kluba, koja predstavlja najjaču sudijsku organizaciju južno od Beograda, pa 01.februara dobija i dokaz za to, time što su postavljeni za članove Sudijske komisije TAS-a – Dejan Živković za borbe a Nebojša Anđelković za forme. Upravo u dogovoru njih dvojice nastavljaju se organizacije sudijskih edukacija i seminara kako gradskih tako i regionalnih sudija u prostorijama Sportskog saveza Niša. Koji dan kasnije Dejan polaže za 2.DAN, što predstavlja jedan od koraka ka uslovu za polaganje za zvanje međunarodnog sudije.

Verifikovano je zvanje 5.DAN za Nebojšu Anđelkovića, a po proveri predate dokumentacije kao i naučnog rada pod nazivom Tekvondo kao sredstvo korektivnog vežbanja u prevenciji i korekciji skoliotičnog lošeg držanja. Sertifikat zvanja predstavlja dokaz ukazanog poverenja od strane Yeong Beom Kang-a, ali i pravilan način dolaska do zvanja i samim tim trasiranje puta kojim članovi KBS Naisus-a trebaju ići.

I ove godine se nastavlja sa konstantnom edukacijom te Nebojša i Uroš kreću put Sofije (Bugarska), kako bi učestvovali od 10. do 14.aprila na seminaru već pomenutog svetski eminentnog stručnjaka – Ky Tu Dang (višestruki evropski i svetski šampion), sa kojim se ostvaruje sve više i prijateljski odnos uz svo dužno poštovanje. Upravo i iz pomenutih razloga Nebojša i Uroš dobijaju poziv za učešće na „Poomsae synergy seminar“, koji će se održati od 13. do 18.oktobra u danskom gradu Rodovre.

Među takmičarima se ističe mlađani Uroš Mitrović, koji nastavlja da niže uspehe i time održava svoje mesto u nacionalnom timu. I ove godine je u austrijskoj prestonici održano Otvoreno prvenstvo Austrije (14.-15.jun), na kome su učestvovali Nebojša Anđelković kao Internacionalni sudija i Trener tehničke reprezentacije Srbije ali i Uroš Mitrović, nastupivši u okviru B tima reprezentacije !!! Rezultat ovog puta nije ostao u drugom planu jer se Uroš, pored osvajanja 9.mesta u slobodnom stilu, okitio srebrnom medaljom u konkurenciji juniorskih timova !!! Upravo svojim radom izborio je mesto i na Tehničkom evropskom prvenstvu, koje se održalo od 26. do 28.juna u Beogradu, na kome je u juniorskom timu zauzeo 9.mesto. Stručni tim reprezentacije (u čijem sastavu je i Nebojša) i ovog puta je uspeo da se okiti medaljom i to zlatnom u juniorskoj konkurenciji od strane Olge Petrović, mada su i drugi bili nadomak odličja ali je i ovo veliki uspeh imajući u vidu sve peripetije koje je cela reprezentacija imala. Upravo učešće na Evropskom prvenstvu, Urošu je dalo krila te je svoj trenutni maksimum pokazao u okviru Nacionalnog tima Srbije, koji uzima učešće na Balkansko prvenstvo (05.-06.decembar) u Zrenjaninu. Ovog puta se nije zadovoljio samo jednom medaljom već je osvojio čak tri u konkurencija juniora – bronzanu (pojedinačno u tradicionalnim formama), srebrnu (pojedinačno u formama slobodnog stila) i srebrnu (u timu). Njegovim uspehom ali i uspehom ostalih članova reprezentacije, Nacionalni tim Srbije i ovog puta osvaja prvo mesto u ekipnom plasmanu.

Za 5 godina postojanja Kluba, i pored svih poteškoća, KBS Naisus se okitio sa 359 odličja – 166 zlatnih, 117 srebrnih i 76 bronzanih, kao i 10 pehara za ekipni plasman – 5 za prvo, 3 za drugo i 2 za treće mesto.

Ponovo je KBS Naisus jedan od najaktivnijih tekvondo klubova u Nišu pa se nadamo da će 2016.godina biti daleko uspešnija i blagorodnija za sve nas te da će godišnji program Kluba biti uvršten u redovno finansiranje od strane Grada Niša.