Клуб борилачких спортова „Наисус“ је сврстан у групу спортских организација, чији је годишњи програм уврштен у редовно финансирање од стране Града Ниша. На основу Решења Градоначелника Града Ниша утврђена је висина финансија, која је умањена у односу на тражени износ. Управо из тог разлога на неким од турнира планираних у 2013.години, а у циљу како припрема тако и самог такмичења, нисмо могли да учествујемо у планираном броју. И поред тога Клуб је био активан те учествовао на чак 17 такмичења.

Иако преко потребна средства из буџета нису добијена на време, то није спречило Клуб да осваја медаље и учествује како на домаћим тако и на међународним такмичењима, са константном надом да ће ипак помоћ стићи. Попут претходне године, и 2013.година је била успешна, па чак и успешнија, уколико се сагледа број освојених медаља. Освојено је укупно 123 одличја и то 61 златна, 37 сребрних и 25 бронзаних. Међу освојеним медаљама само је 9 златних и 3 сребрне освојено на домаћим такмичењима, док су 25 златних, 16 сребрних и 8 бронзаних освојене на државним првенствима а остале на међународним такмичењима. Такође се мора нагласити да је Клуб оправдао поверење, које је указано од стране Града Ниша, али то није било довољно за добијање обећане финансијске помоћи од стране Града Ниша на време.

Од 30.априла до 02.маја у шпанском Аликантеу одржава се Европско техничко првенство на коме Небојша Анђелковић одлази у улози Тренера техничке репрезентације Србије. Као једини репрезентативац из Ниша а сада и део Стручног штаба репрезентације, из Аликантеа се враћа са историјским успехом, где је освојено једно златно и два бронзана одличја, а мора се напоменути да прва химна које је засвирала јесте српска „Боже правде“. Поред турнира на којима репрезентација наступа и постиже успехе, на Балканском шампионату узима прво место у екипном пласману и доказује Стручном штабу репрезентације (у коме је и Небојша) да је спремна за Светско првенство на Балију (Индонезија). И поред велике влажности ваздуха, која утиче на саму изведбу такмичара, Национални тим Србије постиже до сада највећи успех уласком у финале и освајањем одличног 7.места.

Такође се мора напоменути да су у аустријској престоници на Отвореном првенству Аустрије учествовали Небојша Анђелковић као Интернационални судија и Тренер техничке репрезентације Србије али и Урош Митровић односно Александар Каличанин, наступивши у оквиру Б тима репрезентације !!! Како им је ово дебитантски наступ резултат на Отвореном првенству Аустрије (15.јун) је остао у другом плану али се мора напоменути да су у конкуренцији од 300 такмичара из 20 земаља уздигнуте главе изашли на татами и такмичили се раме уз раме са освајачима светских и европских медаља.

Поред такмичарских успеха мора се нагласити још једном успех Небојше Анђелковића  као Тренера техничке репрезентације Србије да је омогућио да се по први пут у историји Техничка репрезентација Србије врати са Европског првенства и притом  донесе не једну већ три медаље. Такође својим радом и залагањем, као и претходим успесима, Урош Митровић и Александар Каличанин бивају уврштени у Б тим Техничке репрезентације, и тиме заједно са Небојшом постају једини актуелни теквондо репрезентативци из Ниша. И из тог разлога на крају школске 2012./2013. године управо члан нашег клуба – Урош Митровић, проглашен је за ђака генерације ОШ „Учитељ Таса“. На иницијативу првог човека КБС „Наисус“-а, по први пут у историји теквондоа се организује тренинг Националног тима у Нишу, са обећањем да неће бити и последњи. Међуклупска сарадња КБС „Наисус“-а и ТК „Империум“-а изродила је викенд семинар одржан у Нишу 22. и 23.јуна, где су своја искуства и знања преносили тренери истих. Југослав Настић (тренер ТК „Империум“-а) је бивши репрезентативац те поред освајања државних првенстава, освајач је и бронзане медаље на Балканском шампионату одржаном у Турској (09.& 10.јун – Једрене). Семинар је организован под покровитељством Спортског савеза Ниша, као део пројекта у борби против насиља у спорту, али такође похваљен и од стране Одсека за спорт Града Ниша, који је изашао у сусрет омогућивши салу. Кулминација другог квартала представља договор Спортског савеза Ниша и КБС „Наисус“-а да наш Клуб буде један од учесника пројекта „Спорт за све“ те у летњем периоду организује бесплатне тренинге за све оне почетнике који нису у могућности да изврше плаћање месечне чланарине услед лоше материјалне ситуације. Медијску пропаганду и рекламирање овог пројекта започео је управо Небојша Анђелковић, гостујући 05.јула у емисији Play off на регионалној телевизији Belle Amie.

И преко лета смо имали активности те 17. и 18.јула угостили хапкидо мајстора Алксандра Ђоровића, који је том приликом демонстрирао како елементарне технике, тако и оне које се користе у милитаристичком приступу. Објашњавајући психологију размишљања и могуће опасности у самоодбрани, овај млади апсолвент Академије унутрашњих послова је још мало приближио ову вештину нашим члановима. Од 05. до 09.августа  велики пријатељ клуба и некадашњи репрезентативац Грчке – Ioannis Zarkadas, учинио нам је ту част и задовољсто да тих пар дана прикаже неке новине у извођењу најчешћих такмичарских техника. Као неко ко има великог искуства на татамију али и чињенице да је на нишком Факултету спорта и физичког васпитања уписао магистратуру, говори о квалитету самог тренирања и подучавања од стране истог. Такође смо од 18. до 22.новембра угостили Александра и Алесију Пејчић, који су нам приказали неке нове начине кондиционе припреме. Иако су универзална вежбања, овом приликом су прилагођена карактеристикама теквондоа и борилачких спортова, те приказана уз додатна објашњења о начину њиховог извођења.

Свим претходно наведеним  чињеницама показали смо још једном да је наш Клуб достојан финансирања иако у 2013.години нити једна донација и/или финансијска помоћ није добијена, све до 30.децембра. Активностима које су побројане указано је да је Клуб један од малобројних (а веома често и једини) теквондо представник Града Ниша, како на домаћим тако и на иностраним турнирима. Спровођење планираних акција није у потпуности изведено, управо услед недобијања обећане помоћи на време али услед велике жеље, како чланова Клуба тако и људи који га воде, као и ентузијазма, успели смо да превазиђемо прошлогодишњи успех (освојене су 123 медаља а прошле године 102) и да будемо најактивнији теквондо клуб (збир свих активности свих теквондо клубова једнак је активношћу нашег).

Надамо се да ће 2014.година бити још успешнија и благороднија за све нас. Нека нам се жеље што на души нам снивају обистине се за добробит и благостање свих нас.