Средином марта уведено је ванредно стање у Србији, изазвано епидемијом вируса, који не бира ни по полу, ни по старости. Иако је противник невидљив голим оком и веома опасан, није ни за тренутак полакомио наше најмлађе чланове.

Наиме, већ на самом старту изолације, када су заштитна средства преко потребна а у неким тренуцима се нису могла наћи, на идеју да шије и поклања маске дошла је Кристина Костић, мајка млађаног члана КБС Наисус-а – Павла старог само 4 година.

 

Видевши чак и панику, нарочито код старијих комшија, дошла сам на идеју да шијем заштитне маске, које бих затим поклањала. На тај начин сам видела себе као помоћ онима којима је она потребна, те бар за тренутак да олакшам муку која је све нас снашла. Такође морам да напоменем да све то не бих могла без свесрдне помоћи мога сина Павла, који и поред тога што има тек 4 година, на најбољи могући начин учи шта значи солидарност, хуманост, доброчинство, и сл.

 

– са осмехом на лицу каже поносна мама – Кристина Костић.

 

Као прави мали шнајдер, Павле је уз мамину помоћ и кројио маске и припремао за шивење.

 

Пошто не могу да идем у вртић а ни на теквондо тренинг, мама ми је предложила једну игру. Прво смо нашли неке материјале а онда ми је показала како да их сечем. Та игра ми се свидела па сам наставио да то радим, и све више ме мама хвалила како сам добро урадио. Када смо завршили са прављењем, поклањали смо маске оним људима који нису имали и којима је требало.

 

– рекао је„озбиљно“ млађани Павле.

 

У нади да ће овакав гест и друге подстаћи, искрено верујемо да ћемо заједно пребродити и ову невољу, те се вратити на спортске терене, где ће попут Павла и други шампиони заблистати.