Sredinom marta uvedeno je vanredno stanje u Srbiji, izazvano epidemijom virusa, koji ne bira ni po polu, ni po starosti. Iako je protivnik nevidljiv golim okom i veoma opasan, nije ni za trenutak polakomio naše najmlađe članove.

Naime, već na samom startu izolacije, kada su zaštitna sredstva preko potrebna a u nekim trenucima se nisu mogla naći, na ideju da šije i poklanja maske došla je Kristina Kostić, majka mlađanog člana KBS Naisus-a – Pavla starog samo 4 godina.

 

Videvši čak i paniku, naročito kod starijih komšija, došla sam na ideju da šijem zaštitne maske, koje bih zatim poklanjala. Na taj način sam videla sebe kao pomoć onima kojima je ona potrebna, te bar za trenutak da olakšam muku koja je sve nas snašla. Takođe moram da napomenem da sve to ne bih mogla bez svesrdne pomoći moga sina Pavla, koji i pored toga što ima tek 4 godina, na najbolji mogući način uči šta znači solidarnost, humanost, dobročinstvo, i sl.

 

– sa osmehom na licu kaže ponosna mama – Kristina Kostić.

 

Kao pravi mali šnajder, Pavle je uz maminu pomoć i krojio maske i pripremao za šivenje.

 

Pošto ne mogu da idem u vrtić a ni na tekvondo trening, mama mi je predložila jednu igru. Prvo smo našli neke materijale a onda mi je pokazala kako da ih sečem. Ta igra mi se svidela pa sam nastavio da to radim, i sve više me mama hvalila kako sam dobro uradio. Kada smo završili sa pravljenjem, poklanjali smo maske onim ljudima koji nisu imali i kojima je trebalo.

 

– rekao je„ozbiljno“ mlađani Pavle.

 

U nadi da će ovakav gest i druge podstaći, iskreno verujemo da ćemo zajedno prebroditi i ovu nevolju, te se vratiti na sportske terene, gde će poput Pavla i drugi šampioni zablistati.