Клуб борилачких спортова „Наисус“ је узео учешће на овогодишњем Првенству Србије за пионире и јуниоре. Том приликом је освојено 11 одличја – 3 златна, 2 сребрна и 6 бронзаних.

     Спортска хала „Ранко Жеравица“ на Новом Београду угостила је близу 750 такмичара из 60 екипа.

Екипа КБС Наисус (с лева на десно): Небојша Анђелковић (тренер), Нина Стојковић, Теодор Митић, Вељко Ристић, Дуња Антић, Вера Јовановић, Јана Миленковић, (ред ниже) Андреј Станковић, Василије и Теодора Петровић, Лазар Јовановић, Стефан Рашковић (фали Павле Костић)

 •      По завршеном Отвореном првенству Зрењанина, уследило је државно првенство за најмлађе. Пријављена је 12-очлана екипа нашег Клуба и сви су имали жестоку конкуренцију. Само један такмичар се није вратио са одличјем. 3 златне, 2 сребрне и 6 бронзаних медаља засијале су на грудима наше деце. Најбољи екипни пласман КБС Наисус заузео је у А класи за мушке пионире 6-11 година – 1.место и 3.место у укупном пласману поменуте конкуренције. И ове медаље представљају доказ челницима Града и Општине да и наша деца завређују њихову финансијску помоћ. – рекао је први човек КБС Наисус-а – Милан Анђелковић.

 

     Екипу КБС Наисус-а (галерија) овог пута чинили су:

 • Стефан Рашковић – 5.место,
 • Теодора Петровић – бронза,
 • Павле Костић – бронза,
 • Дуња Антић – бронза,
 • Нина Стојковић – бронза,
 • Јана Миленковић – бронза,
 • Вељко Ристић – бронза,
 • Андреј Станковић – сребро,
 • Теодор Митић – сребро,
 • Василије Петровић – злато,
 • Лазар Јовановић – злато,
 • Вера Јовановић – злато.

 

     Једини који овог пута није освојио медаљу је Стефан Рашковић. Након изједначења ипак је бољи био Марко Сабљак (ТК Шампион – Београд). Теодора Петровић је извојевала своју прву победу над Милом Обрадовић (ТК Омега – Београд), али је потом изгубила од златне Јоване Шушић (ТК Шабац – Шабац). Слично је прошао и Павле Костић, јер је победио Страхињу Малека (ТК Летњиковац – Шабац) са 2:0. Али је ипак морао да пружи руку златном Михаилу Милојевићу (ТК Змај – Рума). Такође се бронзом окитила и Дуња Антић, изгубивши у полуфиналу од сребрне Сташе Колар (ТК Кобра – Београд). Победа над Саром Ћурчић (ТК Корио 2 – Блаце), Нини Стојковић била је прва у А класи. Нажалост у полуфиналу боља од ње била је златна Андреа Спасојевић (ТК Азија – Београд).

          Једина јуниорка КБС Наисус-а била је Јана Миленковић. Том приликом је изјавила:

 •      Имала сам велику трему пред наступ јер ми је од истог зависила стипендија. Успела сам да победим Теодору Цветојевић (ТК Обеликс – Београд) у четвртфиналу. Након тога је уследила борба за улаз у финале. Међутим искуснија од мене и овог пута боља била је сребрна Ксенија Митровић (ТК Галеб – Београд). Да је конкуренција била озбиљна, говори и чињеница да ће се златна Ива Кукић (ТК Елит – Инђија) такмичити на предстојећем европском првенству. Међутим, задовољна сам учинком а посебно што сам обезбедила стипендију за наредну годину попут клупских другарица Јелене Стевановић и Лене Вељковић. – рекла је са осмехом бронзана Јана Миленковић.

     Најмлађи су поново били на висини задатка. Наиме, Василије Петровић је у финалу без већих проблема савладао Михајла Тимчића (ТК Број 1 – Крагујевац). И Лазар Јовановић је извојевао победе. Прво над Луком Топаловићем (ТК Број 1 – Крагујевац) а затим и над Данијелом Жлабровецом (ТК Елит – Инђија). Обојица су понели најсјајнија одличја.

     За Вељка Ристића прва препрека био је Милош Милошевић (ТК Елит – Инђија), кога је релативно лако победио. Александар Петровић (ТК Олимп – Нови Сад) већ је био далеко озбиљнији противник али је успео да се домогне полуфинала. Међутим, у полуфиналу на мегдан му је изашао Тихомир Аврић (ТК Винер Чиви – Шабац). Умор од целодневног чекања на меч га је сломио и није успео да се пласира у финале. И Теодор Митић је имао тежак задатак.

 •      Први меч ми није представљао проблем. Лако сам добио Игњата Ивановића (ТК Винер Чиви – Шабац) али и за нијансу бољег Луку Перина (ТК Еурошпед – Вршац) у другом. Иако сам са 2:0 победио у полуфиналу Јована Богдановића (ТК Змај – Рума), далеко је био квалитетнији противник. У финалу сам татами поделио са Еком Костићем (ТК Олимп – Нови Сад). Нажалост мањак концентрације и умор учинило је своје јер сам овог пута морао да се задовољим сребром. Противник је имао меч мање и био одморнији. надам се да ћу следећи пут бити далеко бољи. – рекао је Теодор Митић.

        Након четири година такмичења у борбама Вера Јовановић се нашла на највишем степенику пиједестала.

 •      До сада на државном првенству нисам успела да освојим злато, али дошао је и тај дан. Први меч са Наталијом Лучић (ТК Херкулес – Београд) сам добила без велике муке. Изненадила сам доста вишу од мене Нађу Ралић (ТК Бањица – Београд). Иако се добро борила, успела сам да победим и Луну Роцков (ТК Пролетер – Зрењанин). Финале је заиста завредило свој епитет и ни мало није било лако. Испред себе сам имала Маријану Торбицу (ТК Киндер – Топола), која је имала меч мање. Ипак нисам дала да ме изненади и послушала све савете тренера. Када је судија означио завршетак меча, мојој срећи није било краја. – рекла је Вера Јовановић, не скривајући неизмерно задовољство.

     У екипном пласману до сада је ово највећи успех на државном првенству. Постигнути су следећи екипни пласмани:

 • 1.место за мушке пионире 6-7 година А класе,
 • 1.место за све пионире 6-7 година А класе,
 • 3.место за женске пионире 10-11 година А класе,
 • 5.место за све пионире 10-11 година А класе,
 • 1.место за мушке пионире 6-11 година А класе,
 • 3.место за све пионире 6-11 година А класе.


     Осврт на такмичење и успех на истом, направио је и тренер Клуба.

 •       Резултат појединих могао је да буде бољи, али сам задовољан постигнутим успехом. Доста мечева али и умор услед чекања на исте, утицао је на саме такмичаре. Чак и код старијих се видео умор а они млађи су највише били погођени. Имајући у виду да су око 4ч ујутро устали а прве мечеве имали тек 14 или 16 сати касније, ово је огроман успех. Наша деца показују „натприродне“ могућности, када све ово издржавају. – рекао је главни тренер КБС Наисус-а – Небојша Анђелковић.

     Клуб очекује пролећни припремни период али у Нишу. Са такмичењима ће се наставити у зависности од Града и финансирања. Велико је питање да ли ће КБС Наисус наступити на међународним такмичењима – Милениум Опен (22.април – Вршац) и Престиж КУП (29.април – Крагујевац).