Klub borilačkih sportova „Naisus“ je uzeo učešće na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije za pionire i juniore. Tom prilikom je osvojeno 11 odličja – 3 zlatna, 2 srebrna i 6 bronzanih.

     Sportska hala „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu ugostila je blizu 750 takmičara iz 60 ekipa.

Ekipa KBS Naisus (s leva na desno): Nebojša Anđelković (trener), Nina Stojković, Teodor Mitić, Veljko Ristić, Dunja Antić, Vera Jovanović, Jana Milenković, (red niže) Andrej Stanković, Vasilije i Teodora Petrović, Lazar Jovanović, Stefan Rašković (fali Pavle Kostić)

 •      Po završenom Otvorenom prvenstvu Zrenjanina, usledilo je državno prvenstvo za najmlađe. Prijavljena je 12-očlana ekipa našeg Kluba i svi su imali žestoku konkurenciju. Samo jedan takmičar se nije vratio sa odličjem. 3 zlatne, 2 srebrne i 6 bronzanih medalja zasijale su na grudima naše dece. Najbolji ekipni plasman KBS Naisus zauzeo je u A klasi za muške pionire 6-11 godina – 1.mesto i 3.mesto u ukupnom plasmanu pomenute konkurencije. I ove medalje predstavljaju dokaz čelnicima Grada i Opštine da i naša deca zavređuju njihovu finansijsku pomoć. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

 

     Ekipu KBS Naisus-a (galerija) ovog puta činili su:

 • Stefan Rašković – 5.mesto,
 • Teodora Petrović – bronza,
 • Pavle Kostić – bronza,
 • Dunja Antić – bronza,
 • Nina Stojković – bronza,
 • Jana Milenković – bronza,
 • Veljko Ristić – bronza,
 • Andrej Stanković – srebro,
 • Teodor Mitić – srebro,
 • Vasilije Petrović – zlato,
 • Lazar Jovanović – zlato,
 • Vera Jovanović – zlato.

 

     Jedini koji ovog puta nije osvojio medalju je Stefan Rašković. Nakon izjednačenja ipak je bolji bio Marko Sabljak (TK Šampion – Beograd). Teodora Petrović je izvojevala svoju prvu pobedu nad Milom Obradović (TK Omega – Beograd), ali je potom izgubila od zlatne Jovane Šušić (TK Šabac – Šabac). Slično je prošao i Pavle Kostić, jer je pobedio Strahinju Maleka (TK Letnjikovac – Šabac) sa 2:0. Ali je ipak morao da pruži ruku zlatnom Mihailu Milojeviću (TK Zmaj – Ruma). Takođe se bronzom okitila i Dunja Antić, izgubivši u polufinalu od srebrne Staše Kolar (TK Kobra – Beograd). Pobeda nad Sarom Ćurčić (TK Korio 2 – Blace), Nini Stojković bila je prva u A klasi. Nažalost u polufinalu bolja od nje bila je zlatna Andrea Spasojević (TK Azija – Beograd).

          Jedina juniorka KBS Naisus-a bila je Jana Milenković. Tom prilikom je izjavila:

 •      Imala sam veliku tremu pred nastup jer mi je od istog zavisila stipendija. Uspela sam da pobedim Teodoru Cvetojević (TK Obeliks – Beograd) u četvrtfinalu. Nakon toga je usledila borba za ulaz u finale. Međutim iskusnija od mene i ovog puta bolja bila je srebrna Ksenija Mitrović (TK Galeb – Beograd). Da je konkurencija bila ozbiljna, govori i činjenica da će se zlatna Iva Kukić (TK Elit – Inđija) takmičiti na predstojećem evropskom prvenstvu. Međutim, zadovoljna sam učinkom a posebno što sam obezbedila stipendiju za narednu godinu poput klupskih drugarica Jelene Stevanović i Lene Veljković. – rekla je sa osmehom bronzana Jana Milenković.

     Najmlađi su ponovo bili na visini zadatka. Naime, Vasilije Petrović je u finalu bez većih problema savladao Mihajla Timčića (TK Broj 1 – Kragujevac). I Lazar Jovanović je izvojevao pobede. Prvo nad Lukom Topalovićem (TK Broj 1 – Kragujevac) a zatim i nad Danijelom Žlabrovecom (TK Elit – Inđija). Obojica su poneli najsjajnija odličja.

     Za Veljka Ristića prva prepreka bio je Miloš Milošević (TK Elit – Inđija), koga je relativno lako pobedio. Aleksandar Petrović (TK Olimp – Novi Sad) već je bio daleko ozbiljniji protivnik ali je uspeo da se domogne polufinala. Međutim, u polufinalu na megdan mu je izašao Tihomir Avrić (TK Viner Čivi – Šabac). Umor od celodnevnog čekanja na meč ga je slomio i nije uspeo da se plasira u finale. I Teodor Mitić je imao težak zadatak.

 •      Prvi meč mi nije predstavljao problem. Lako sam dobio Ignjata Ivanovića (TK Viner Čivi – Šabac) ali i za nijansu boljeg Luku Perina (TK Eurošped – Vršac) u drugom. Iako sam sa 2:0 pobedio u polufinalu Jovana Bogdanovića (TK Zmaj – Ruma), daleko je bio kvalitetniji protivnik. U finalu sam tatami podelio sa Ekom Kostićem (TK Olimp – Novi Sad). Nažalost manjak koncentracije i umor učinilo je svoje jer sam ovog puta morao da se zadovoljim srebrom. Protivnik je imao meč manje i bio odmorniji. nadam se da ću sledeći put biti daleko bolji. – rekao je Teodor Mitić.

        Nakon četiri godina takmičenja u borbama Vera Jovanović se našla na najvišem stepeniku pijedestala.

 •      Do sada na državnom prvenstvu nisam uspela da osvojim zlato, ali došao je i taj dan. Prvi meč sa Natalijom Lučić (TK Herkules – Beograd) sam dobila bez velike muke. Iznenadila sam dosta višu od mene Nađu Ralić (TK Banjica – Beograd). Iako se dobro borila, uspela sam da pobedim i Lunu Rockov (TK Proleter – Zrenjanin). Finale je zaista zavredilo svoj epitet i ni malo nije bilo lako. Ispred sebe sam imala Marijanu Torbicu (TK Kinder – Topola), koja je imala meč manje. Ipak nisam dala da me iznenadi i poslušala sve savete trenera. Kada je sudija označio završetak meča, mojoj sreći nije bilo kraja. – rekla je Vera Jovanović, ne skrivajući neizmerno zadovoljstvo.

     U ekipnom plasmanu do sada je ovo najveći uspeh na državnom prvenstvu. Postignuti su sledeći ekipni plasmani:

 • 1.mesto za muške pionire 6-7 godina A klase,
 • 1.mesto za sve pionire 6-7 godina A klase,
 • 3.mesto za ženske pionire 10-11 godina A klase,
 • 5.mesto za sve pionire 10-11 godina A klase,
 • 1.mesto za muške pionire 6-11 godina A klase,
 • 3.mesto za sve pionire 6-11 godina A klase.


     Osvrt na takmičenje i uspeh na istom, napravio je i trener Kluba.

 •       Rezultat pojedinih mogao je da bude bolji, ali sam zadovoljan postignutim uspehom. Dosta mečeva ali i umor usled čekanja na iste, uticao je na same takmičare. Čak i kod starijih se video umor a oni mlađi su najviše bili pogođeni. Imajući u vidu da su oko 4č ujutro ustali a prve mečeve imali tek 14 ili 16 sati kasnije, ovo je ogroman uspeh. Naša deca pokazuju „natprirodne“ mogućnosti, kada sve ovo izdržavaju. – rekao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

     Klub očekuje prolećni pripremni period ali u Nišu. Sa takmičenjima će se nastaviti u zavisnosti od Grada i finansiranja. Veliko je pitanje da li će KBS Naisus nastupiti na međunarodnim takmičenjima – Milenium Open (22.april – Vršac) i Prestiž KUP (29.april – Kragujevac).