Клуб борилачких спортова „Наисус“ је поново на трону, заузевши 2.место у екипном пласману на Првенству Србије. На овом државном шампионату освојено је 12 медаља – 8 златних и 4 сребрне.

     Хала „Ранко Жеравица“ на Новом Београду је 24.марта угостила безмало 300 такмичара – како сениора у борбама, тако и формаша. Такмичење је окупило учеснике из преко 40 екипа из целе Србије.

 •      Успели смо да се попнемо на пиједестал али је ипак мало недостајало да поновимо прошлогодишњи екипни успех. Биланс одличја овог пута био је 8 златна и 4 сребрна. Само једна златна медаља била је довољна за прво место. Директан утицај је био недостатак финансија. Надамо се да ће челницима ови резултати бити довољан доказ нашег успешног рада, који директно зависе од помоћи Града и/или Општине. – рекао је први човек КБС Наисус-а – Милан Анђелковић.

КБС Наисус (с лева на десно): (горе) Небојша Анђелковић (главни тренер), Маша Ничић, Ташана Петровић, Јелена Стевановић, Урош Митровић, (доле) Стефан Рашковић, Лена Вељковић, Павле Костић

     Осмочлану екипу КБС Наисус-а (галерија) овог пута чинили су:

 • Ташана Петровић – сребро,
 • Небојша Анђелковић – сребро,
 • Урош Митровић – сребро и злато,
 • Јелена Стевановић – сребро и 2 злата,
 • Маша Ничић – злато,
 • Павле Костић – злато,
 • Стефан Рашковић – злато,
 • Лена Вељковић – 2 злата.

     Формаши КБС Наисус-а пласирали су се на 2.место у екипном пласману у А класи. Некима је ово био и првенствени деби у формама.

Стефан Рашковић (скроз десно) са својим конкурентима

 •      Претходно такмичење и искуство ми је много значило. Не рачунајући Техничке лиге, Феникс Опен ми је било прво такмичење у формама. Тада сам савладао Виктора Живковића (ТК Корио – Куршумлија). Њега је овог пута Павле добио и тиме се окитио златном медаљом. Ја сам био у јачој конкуренцији, где сам се срео са члановима ТК Кобра из Београда. То су Коста Павловић и Оливер Равић. Иако су били добри, успео сам да их надмашим и освојим златно одличје. – рекао је са осмехом на лицу Стефан Рашковић. На речено се надовезао Павле Костић:
 •      Као што је Стефију, тако је и мени ово једно од првих првенстава у формама. Савете са тренинга сам послушао али и чињеницу да је мог противника већ побеђивао Стефан. Тиме сам успео да освојим златно одличје. Надам се да ћу и на наредним такмичењима бити овако добар или још бољи. – рекао је са смешком млађани Павле Костић.

Медијска личност – Павле Костић (најмлађи члан екипе КБС Наисус)

     Иако је 2023.год. освојила дуплу круну (Првенство и КУП Србије), Јелена Стевановић је уступила своје место Лени Вељковић.

 •      Била сам сигурна да ћу поновити резултат. Међутим, у тој жељи сам можда мало сагорела. Требала сам да послушам и савет тренера да одрадим турнир пре државног првенства, али то ипак нисам учинила. Поред вицешампионске титуле, освојила сам 2 златне медаље у тиму и у слободном стилу. Али бих обе златне да мењам за ону у индивидуалном наступу. – рекла је Јелена Стевановић.

     Најискуснији такмичари Клуба имали су и најтежи задатак односно најјачу конкуренцију. Урош Митровић је успео да буде тик иза Немање Јанковића (ТК Империум – Земун), који је проглашен за најбољег на овом првенству. Небојша Анђелковић је на татами стао насупрот старог знанца и пријатеља – Бранислава Куруце. Управо са њим има освојену бронзу са Европског првенства. Бољи у тиму од такмичарки ТК Кобра из Београда биле су Јелена Стевановић, Лена Вељковић и Маша Ничић.

 •      Још увек нисам свесна успеха који сам постигла. Прво ми је много драго што сам наступила заједно са Машом јер се вратила после пар година паузе. Још ми је драже што је засијала златна медаља. После бронзаних одличја од прошле године, дошло је и златно у појединачној конкуренцији. Знала сам да ми је Јелена, као најискуснија у категорији, највећа конкуренција. Успела сам да останем смирена и послушам савете тренера – Небојше и Уроша. Сваким покретом сам била ближа циљу и најзад се остварила и та жеља – најбоља у јуниорској конкуренцији. – рекла је Лена Вељковић – нови шампион.

Златне девојке (Јелена Стевановић, Лена Вељковић, Маша Ничић) са Љубишом Ракићем

     Поред  2.место у екипном пласману, још пар пехара је извојевао КБС Наисус у А класи. Женска екипа Клуба попела се на трон – 1.место у екипном пласману, док је мушка заузела 3.место.

 •      Екипни пласман је веома добар, али остаје жал за још пар медаља. Поред финансија које су утицале на квантитет екипе па и одличја, недостајала је макар бронзана медаља Маше Ничић. У првој форми била је далеко боља од треће пласиране. Али у извођењу друге форме недостатак концентрације учинио је своје да остане без одличја и у појединачној конкуренцији. Остаје да се појача тренинг и већ наредни пут сигуран сам да ће се вратити и са том наградом. – рекао је главни тренер КБС Наисус-а – Небојша Анђелковић.

Додела медаља након финала у конкуренцији Мастера 1 (Бранислав Куруца и Небојша Анђелковић)

     Клуб у наредном периоду очекује међународни турнир – Отворено првенство Зрењанина (30.март). План за 07.април текуће године – првенство за кадете, се још увек не зна јер зависи од финансија за исто.