Klub borilačkih sportova „Naisus“ je ponovo na tronu, zauzevši 2.mesto u ekipnom plasmanu na Prvenstvu Srbije. Na ovom državnom šampionatu osvojeno je 12 medalja – 8 zlatnih i 4 srebrne.

     Hala „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu je 24.marta ugostila bezmalo 300 takmičara – kako seniora u borbama, tako i formaša. Takmičenje je okupilo učesnike iz preko 40 ekipa iz cele Srbije.

 •      Uspeli smo da se popnemo na pijedestal ali je ipak malo nedostajalo da ponovimo prošlogodišnji ekipni uspeh. Bilans odličja ovog puta bio je 8 zlatna i 4 srebrna. Samo jedna zlatna medalja bila je dovoljna za prvo mesto. Direktan uticaj je bio nedostatak finansija. Nadamo se da će čelnicima ovi rezultati biti dovoljan dokaz našeg uspešnog rada, koji direktno zavise od pomoći Grada i/ili Opštine. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

KBS Naisus (s leva na desno): (gore) Nebojša Anđelković (glavni trener), Maša Ničić, Tašana Petrović, Jelena Stevanović, Uroš Mitrović, (dole) Stefan Rašković, Lena Veljković, Pavle Kostić

     Osmočlanu ekipu KBS Naisus-a (galerija) ovog puta činili su:

 • Tašana Petrović – srebro,
 • Nebojša Anđelković – srebro,
 • Uroš Mitrović – srebro i zlato,
 • Jelena Stevanović – srebro i 2 zlata,
 • Maša Ničić – zlato,
 • Pavle Kostić – zlato,
 • Stefan Rašković – zlato,
 • Lena Veljković – 2 zlata.

     Formaši KBS Naisus-a plasirali su se na 2.mesto u ekipnom plasmanu u A klasi. Nekima je ovo bio i prvenstveni debi u formama.

Stefan Rašković (skroz desno) sa svojim konkurentima

 •      Prethodno takmičenje i iskustvo mi je mnogo značilo. Ne računajući Tehničke lige, Feniks Open mi je bilo prvo takmičenje u formama. Tada sam savladao Viktora Živkovića (TK Korio – Kuršumlija). Njega je ovog puta Pavle dobio i time se okitio zlatnom medaljom. Ja sam bio u jačoj konkurenciji, gde sam se sreo sa članovima TK Kobra iz Beograda. To su Kosta Pavlović i Oliver Ravić. Iako su bili dobri, uspeo sam da ih nadmašim i osvojim zlatno odličje. – rekao je sa osmehom na licu Stefan Rašković. Na rečeno se nadovezao Pavle Kostić:
 •      Kao što je Stefiju, tako je i meni ovo jedno od prvih prvenstava u formama. Savete sa treninga sam poslušao ali i činjenicu da je mog protivnika već pobeđivao Stefan. Time sam uspeo da osvojim zlatno odličje. Nadam se da ću i na narednim takmičenjima biti ovako dobar ili još bolji. – rekao je sa smeškom mlađani Pavle Kostić.

Medijska ličnost – Pavle Kostić (najmlađi član ekipe KBS Naisus)

     Iako je 2023.god. osvojila duplu krunu (Prvenstvo i KUP Srbije), Jelena Stevanović je ustupila svoje mesto Leni Veljković.

 •      Bila sam sigurna da ću ponoviti rezultat. Međutim, u toj želji sam možda malo sagorela. Trebala sam da poslušam i savet trenera da odradim turnir pre državnog prvenstva, ali to ipak nisam učinila. Pored vicešampionske titule, osvojila sam 2 zlatne medalje u timu i u slobodnom stilu. Ali bih obe zlatne da menjam za onu u individualnom nastupu. – rekla je Jelena Stevanović.

     Najiskusniji takmičari Kluba imali su i najteži zadatak odnosno najjaču konkurenciju. Uroš Mitrović je uspeo da bude tik iza Nemanje Jankovića (TK Imperium – Zemun), koji je proglašen za najboljeg na ovom prvenstvu. Nebojša Anđelković je na tatami stao nasuprot starog znanca i prijatelja – Branislava Kuruce. Upravo sa njim ima osvojenu bronzu sa Evropskog prvenstva. Bolji u timu od takmičarki TK Kobra iz Beograda bile su Jelena Stevanović, Lena Veljković i Maša Ničić.

 •      Još uvek nisam svesna uspeha koji sam postigla. Prvo mi je mnogo drago što sam nastupila zajedno sa Mašom jer se vratila posle par godina pauze. Još mi je draže što je zasijala zlatna medalja. Posle bronzanih odličja od prošle godine, došlo je i zlatno u pojedinačnoj konkurenciji. Znala sam da mi je Jelena, kao najiskusnija u kategoriji, najveća konkurencija. Uspela sam da ostanem smirena i poslušam savete trenera – Nebojše i Uroša. Svakim pokretom sam bila bliža cilju i najzad se ostvarila i ta želja – najbolja u juniorskoj konkurenciji. – rekla je Lena Veljković – novi šampion.

Zlatne devojke (Jelena Stevanović, Lena Veljković, Maša Ničić) sa Ljubišom Rakićem

     Pored  2.mesto u ekipnom plasmanu, još par pehara je izvojevao KBS Naisus u A klasi. Ženska ekipa Kluba popela se na tron – 1.mesto u ekipnom plasmanu, dok je muška zauzela 3.mesto.

 •      Ekipni plasman je veoma dobar, ali ostaje žal za još par medalja. Pored finansija koje su uticale na kvantitet ekipe pa i odličja, nedostajala je makar bronzana medalja Maše Ničić. U prvoj formi bila je daleko bolja od treće plasirane. Ali u izvođenju druge forme nedostatak koncentracije učinio je svoje da ostane bez odličja i u pojedinačnoj konkurenciji. Ostaje da se pojača trening i već naredni put siguran sam da će se vratiti i sa tom nagradom. – rekao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

Dodela medalja nakon finala u konkurenciji Mastera 1 (Branislav Kuruca i Nebojša Anđelković)

     Klub u narednom periodu očekuje međunarodni turnir – Otvoreno prvenstvo Zrenjanina (30.mart). Plan za 07.april tekuće godine – prvenstvo za kadete, se još uvek ne zna jer zavisi od finansija za isto.