Клуб борилачких спортова „Наисус“ је протеклог викенда учествовао на Обреновац КУП-у 2024. Том приликом такмичари КБС Наисус-а извојевали су 10 одличја – 4 златна, 2 сребрна и 4 бронзана.

Екипа КБС Наисус-а (с лева на десно): (горе) Небојша Анђелковић (главни тренер), Максим Николић, Јаков Зазић, Лена Гуџић, Вељко Ристић, Ташана Петровић, (доле) Теодора Петровић, Лазар Јовановић, Василије Петровић, Павле Костић, Даница Јовановић (недостаје Стефан Рашковић)

     Школска сала  Прве обреновачке“ у Обреновцу је 25.фебруара угостила младе такмичаре из Србије. Такмичење је организовао ТК Грмеч али само за конкуренцију пионира и кадета.

 •      Иако је рано кренула такмичарска сезона, КБС Наисус наставља да ниже успехе. Биланс одличја овог пута био је 4 златна, 2 сребрна и 4 бронзана. Било је у плану да још неколицина такмичара наступи. Међутим недостатак адекватне конкуренције учинио је своје. Имајући у виду квантитет наше екипе, и у екипном пласману наш Клуб се веома добро показао. Надамо се да ће челницима и ови резултати бити доказ нашег успешног рада, који ће директно зависити од помоћи Града и/или Општине. – рекао је први човек КБС Наисус-а – Милан Анђелковић.

     Екипу КБС Наисус-а на Обреновац КУП-у (галерија) чинили су:

 • Даница Јовановић – 5.место,
 • Максим Николић – бронза,
 • Лена Гуџић – бронза,
 • Јаков Зазић – бронза,
 • Стефан Рашковић – бронза,
 • Лазар Јовановић – сребро,
 • Ташана Петровић – сребро,
 • Павле Костић – злато,
 • Теодора Петровић – злато и најбоља пионирка 8-9 год.,
 • Василије Петровић – злато и најбољи пионир 6-7 год.,
 • Вељко Ристић – злато и најбољи пионир 10-11 год.

     Даница Јовановић је на самом старту заустављена од стране златне Дуње Пејић (ТК Спарта – Нови Сад). Максим Николић се добро носио са Савом Миленковићем (ТК Бањица – Београд). Међутим, златни Сава је ипак показао своје искуство, попут оног које је стекао на Европском првенству 2023. Лени Гуџић је тако мало фалило да прође у финале. Али ипак се тамо нашла Јана Субевски (ТК Стил – Београд). Бољи од Јакова Зазића овог пута био је Вук Аћимовић (ТК Змај – Рума).

Василије Петровић, Јаков Зазић и Максим Николић 

     Стефан Рашковић је своју прву препреку успео да пређе. Победио је Богдана Јовеског (ТК Азија – Београд). У неизвесном мечу са Николом Драгичевићем (ТК Спарта – Нови Сад) исход би био другачији да је опрема радила како треба. Али овог пута Стефан је пружио руку победнику. Лазар Јовановић се лавовски борио али није могао да нађе решење за Томислава Китића (ТК Змај – Рума). Једина кадеткиња била је Ташана Петровић. Како се Наталија Петровић (ТК Азија – Београд) повукла, тако је финале било послужено. Ипак недовољна концентрација и превелика нервоза, учинили су да победи Елена Илић (ТК Спарта – Нови Сад).

 •      Опет у својој категорији нисам имао противника. Поново сам наступио у вишој односно тежој конкуренцији. Тамо ме сачекао Стефан Нишевић (ТК Грмеч – Обреновац). Ни за тренутак му нисам дао да ми се приближи. Чак сам успео да завртим ударац и тиме окончам меч.рекао је најбољи пионир у конкуренцији 6-7 год. – Василије Петровић.

Василије и Теодора Петровић 

     Одавно овако лако Павле Костић није савладао свог противника. Миодраг Симић (ТК Змај – Рума) био је лак залогај за добро припремљеног Павла. Тиме се Павле окитио златном медаљом. Такође је и Теодора Петровић била доминантнија над одличном Машом Тишмом (ТК Бањица – Београд). Овом победом је освојила златно одличје и постала најбоља пионирка у конкуренцији 8-9 година.

 •      Нико од мене није имао јаче конкуренте али и више такмичара у категорији. Вук Јанковић (ТК Азија – Београд) ми је био прва препрека. Како се раније састајао често са Стефаном, то сам знао како и шта ради. У наставку сам био бољи и од Николе Иванишевића (ТК Спарта – Нови Сад). Његов клупски друг се нашао самном у финалу. Давид Миланковић (ТК Спарта – Нови Сад) се веома добро држао. Али права тактика је постављена са тренером, коју сам испоштовао и победио противника. – рекао је најбољи пионир у конкуренцији 10-11 год. –Вељко Ристић.

Вељко Ристић

     У екипном пласману КБС Наисус постигао је следеће резултате:

 • 3.место – мушки пионири у конкуренцији 10-11 год.,
 • 2.место – мушки пионири у конкуренцији 8-9 год.
 • 1.место – женски пионири у конкуренцији 8-9 год.
 • 1.место – сви пионири у конкуренцији 8-9 год.
 • 1.место – мушки пионири у конкуренцији 6-7 год.
 • 1.место – сви пионири у конкуренцији 6-7 год.

     Осврт на такмичење и успех, направио је и главни тренер.

 •      Такмичење је имало проблема на самом старту јер је опрема била ометана мобилним интернетом присутних. Превелика концентрација мобилних уређаја утицала је на сам рад и такмичење. Управо због тога резултат би био још и бољи, али и овако могу бити задовољан. Поред појединачног и екипног пласмана, неколицина такмичара је и најбоља у својим конкуренцијама. Управо из поменутих разлога, постоји реално очекивање да ће ова сезона бити успешна. – рекао је главни тренер КБС Наисус-а – Небојша Анђелковић.

     КБС Наисус наставља са припремним периодом и такмичењима, а све то спремајући се за предстојећа државна првенства. Поред планираних заједничких тренинга и конструктивних састанака, наредни испит јесте Техничко првенство Србије (24.март – Београд).