Klub borilačkih sportova „Naisus“ je proteklog vikenda učestvovao na Obrenovac KUP-u 2024. Tom prilikom takmičari KBS Naisus-a izvojevali su 10 odličja – 4 zlatna, 2 srebrna i 4 bronzana.

Ekipa KBS Naisus-a (s leva na desno): (gore) Nebojša Anđelković (glavni trener), Maksim Nikolić, Jakov Zazić, Lena Gudžić, Veljko Ristić, Tašana Petrović, (dole) Teodora Petrović, Lazar Jovanović, Vasilije Petrović, Pavle Kostić, Danica Jovanović (nedostaje Stefan Rašković)

     Školska sala  Prve obrenovačke“ u Obrenovcu je 25.februara ugostila mlade takmičare iz Srbije. Takmičenje je organizovao TK Grmeč ali samo za konkurenciju pionira i kadeta.

 •      Iako je rano krenula takmičarska sezona, KBS Naisus nastavlja da niže uspehe. Bilans odličja ovog puta bio je 4 zlatna, 2 srebrna i 4 bronzana. Bilo je u planu da još nekolicina takmičara nastupi. Međutim nedostatak adekvatne konkurencije učinio je svoje. Imajući u vidu kvantitet naše ekipe, i u ekipnom plasmanu naš Klub se veoma dobro pokazao. Nadamo se da će čelnicima i ovi rezultati biti dokaz našeg uspešnog rada, koji će direktno zavisiti od pomoći Grada i/ili Opštine. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

     Ekipu KBS Naisus-a na Obrenovac KUP-u (galerija) činili su:

 • Danica Jovanović – 5.mesto,
 • Maksim Nikolić – bronza,
 • Lena Gudžić – bronza,
 • Jakov Zazić – bronza,
 • Stefan Rašković – bronza,
 • Lazar Jovanović – srebro,
 • Tašana Petrović – srebro,
 • Pavle Kostić – zlato,
 • Teodora Petrović – zlato i najbolja pionirka 8-9 god.,
 • Vasilije Petrović – zlato i najbolji pionir 6-7 god.,
 • Veljko Ristić – zlato i najbolji pionir 10-11 god.

     Danica Jovanović je na samom startu zaustavljena od strane zlatne Dunje Pejić (TK Sparta – Novi Sad). Maksim Nikolić se dobro nosio sa Savom Milenkovićem (TK Banjica – Beograd). Međutim, zlatni Sava je ipak pokazao svoje iskustvo, poput onog koje je stekao na Evropskom prvenstvu 2023. Leni Gudžić je tako malo falilo da prođe u finale. Ali ipak se tamo našla Jana Subevski (TK Stil – Beograd). Bolji od Jakova Zazića ovog puta bio je Vuk Aćimović (TK Zmaj – Ruma).

Vasilije Petrović, Jakov Zazić i Maksim Nikolić 

     Stefan Rašković je svoju prvu prepreku uspeo da pređe. Pobedio je Bogdana Joveskog (TK Azija – Beograd). U neizvesnom meču sa Nikolom Dragičevićem (TK Sparta – Novi Sad) ishod bi bio drugačiji da je oprema radila kako treba. Ali ovog puta Stefan je pružio ruku pobedniku. Lazar Jovanović se lavovski borio ali nije mogao da nađe rešenje za Tomislava Kitića (TK Zmaj – Ruma). Jedina kadetkinja bila je Tašana Petrović. Kako se Natalija Petrović (TK Azija – Beograd) povukla, tako je finale bilo posluženo. Ipak nedovoljna koncentracija i prevelika nervoza, učinili su da pobedi Elena Ilić (TK Sparta – Novi Sad).

 •      Opet u svojoj kategoriji nisam imao protivnika. Ponovo sam nastupio u višoj odnosno težoj konkurenciji. Tamo me sačekao Stefan Nišević (TK Grmeč – Obrenovac). Ni za trenutak mu nisam dao da mi se približi. Čak sam uspeo da zavrtim udarac i time okončam meč.rekao je najbolji pionir u konkurenciji 6-7 god. – Vasilije Petrović.

Vasilije i Teodora Petrović 

     Odavno ovako lako Pavle Kostić nije savladao svog protivnika. Miodrag Simić (TK Zmaj – Ruma) bio je lak zalogaj za dobro pripremljenog Pavla. Time se Pavle okitio zlatnom medaljom. Takođe je i Teodora Petrović bila dominantnija nad odličnom Mašom Tišmom (TK Banjica – Beograd). Ovom pobedom je osvojila zlatno odličje i postala najbolja pionirka u konkurenciji 8-9 godina.

 •      Niko od mene nije imao jače konkurente ali i više takmičara u kategoriji. Vuk Janković (TK Azija – Beograd) mi je bio prva prepreka. Kako se ranije sastajao često sa Stefanom, to sam znao kako i šta radi. U nastavku sam bio bolji i od Nikole Ivaniševića (TK Sparta – Novi Sad). Njegov klupski drug se našao samnom u finalu. David Milanković (TK Sparta – Novi Sad) se veoma dobro držao. Ali prava taktika je postavljena sa trenerom, koju sam ispoštovao i pobedio protivnika. – rekao je najbolji pionir u konkurenciji 10-11 god. –Veljko Ristić.

Veljko Ristić

     U ekipnom plasmanu KBS Naisus postigao je sledeće rezultate:

 • 3.mesto – muški pioniri u konkurenciji 10-11 god.,
 • 2.mesto – muški pioniri u konkurenciji 8-9 god.
 • 1.mesto – ženski pioniri u konkurenciji 8-9 god.
 • 1.mesto – svi pioniri u konkurenciji 8-9 god.
 • 1.mesto – muški pioniri u konkurenciji 6-7 god.
 • 1.mesto – svi pioniri u konkurenciji 6-7 god.

     Osvrt na takmičenje i uspeh, napravio je i glavni trener.

 •      Takmičenje je imalo problema na samom startu jer je oprema bila ometana mobilnim internetom prisutnih. Prevelika koncentracija mobilnih uređaja uticala je na sam rad i takmičenje. Upravo zbog toga rezultat bi bio još i bolji, ali i ovako mogu biti zadovoljan. Pored pojedinačnog i ekipnog plasmana, nekolicina takmičara je i najbolja u svojim konkurencijama. Upravo iz pomenutih razloga, postoji realno očekivanje da će ova sezona biti uspešna. – rekao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

     KBS Naisus nastavlja sa pripremnim periodom i takmičenjima, a sve to spremajući se za predstojeća državna prvenstva. Pored planiranih zajedničkih treninga i konstruktivnih sastanaka, naredni ispit jeste Tehničko prvenstvo Srbije (24.mart – Beograd).