Клуб борилачких спортова „Наисус“ је узео учешће на Техничком првенству Србије за 2023.год. Том приликом је освојено 17 одличја – 9 златних, 7 сребрна и 1 бронзано.

     Спортска хала „Кристална дворана“ у Зрењанину угостила је преко 300 такмичара из 43 екипа. Државно првенство организовано је за све формаше али и сениоре у борбама.

 •      Након успеха у Нишу на Феникс КУП-у (11 одличја – 7 златних и по 2 сребрна и бронзана) уследило је Техничко првенство Србије. 13-очлана екипа нашег Клуба била је више него успешна. 9 златних, 7 сребрних и 1 бронзана медаља засијале су на грудима наше деце. Поново је здравствени билтен утицао на квантитет јер је екипа требала бити бројнија. У формама КБС Наисус заузео је 1.место у А класи !!! Наново доказујемо челницима Града и Општине да завређујемо њихову финансијску помоћ јер од исте ће зависити и квантитет и квалитет резултата. – рекао је први човек КБС Наисус-а – Милан Анђелковић.

Екипа КБС Наисус-а (с лева на десно): Небојша Анђелковић (тренер), Илија Стојановић, Илија Ничић, Ташана Петровић, Љиљана Николић, Урош Митровић, (ред ниже) Андреј Станковић, Вера Јовановић, Теодор Митић (фале Јелена Стевановић, Лена Вељковић, Павле Костић и Александар Миланов)   

 

    Екипу КБС Наисус-а овог пута чинили су:

 • Лена Вељковић – бронза,
 • Александар Миланов – сребро,
 • Павле Костић – сребро,
 • Ташана Петровић – сребро,
 • Љиљана Николић – сребро,
 • Небојша Анђелковић – сребро,
 • Вера Јовановић – сребро и злато,
 • Урош Митровић – сребро и злато,
 • Андреј Станковић – злато,
 • Илија Ничић – злато,
 • Илија Стојановић – злато,
 • Теодор Митић – 2 злата,
 • Јелена Стевановић – 2 злата.

     Једини сениор који је наступио за наш Клуб јесте Александар Миланов. Успевши да преброди прву препреку, у финалу је изгубио од Немање Ђурића (ТК Олимп – Нови Сад). Формаши КБС Наисус-а су били на висини задатка. Овог пута били су предвођени најискуснијима – Небојшом и Урошем. И они којима је ово био првенац су се и више него добро снашли. Неискуство у формама и лагана трема, утицали су да Павле освоји „само“ сребро. За разлику од њега, и Илија Стојановић и Андреј Станковић били су најбољи. Такође се међу најбољима нашао и Илија Ничић. Увертира на претходним такмичењима испоставља се као одличан показатељ. Нажалост Љиљана није успела по други пут да савлада Машу Пипер (ТК Империум – Земун). Након злата у Нишу, сада је морала да се задовољи сребром.

 •      Ово ми је прво државно првенство у формама. Веома сам срећан јер сам успео да будем бољи од свих осталих. Такође ми је драго да сам мало утицао и на Павла да се опроба и у формама. Требало је још један друг да учествује али нисам био довољно убедљив. Сада се поново окрећем борбама, како бих поновио резултат од прошле године. – рекао је са осмехом на лицу Андреј Станковић.

     Вера и Теодор у пару, као и Теодор појединачно, поновили су успех. За нијансу је од Вере била боља Милана Муџало (ТК Фаворит – Нови Сад). Тако да овог пута сребро је припало Вери. И Ташана је имала веома добру конкуренцију и освојила сребро. Бољи пласман је могао бити да није нервоза учинила своје а посебно у другом извођењу.

 •      Први пут као јуниорка наступила сам заједно са Леном. Поред нас две у категорији смо имали већ искусне конкуренткиње. Ни мало нам није било лако али смо обе успеле да се нађемо на постољу. Лена је освојила бронзу, мада мислим да је заслужила бољи пласман. Поново сам прва и потрудићу се да тако и остане. Успех који сам постигла се надам да ме је приближио учешћу у техничкој репрезентацији. Ове године би иста требало да учествује на Европском првенству (24.-26.новембар) у Бечу (Аустрија). – рекла је Јелена Стевановић.

     Растрзани између улога такмичар – судија – тренер, Урош и Небојша дали су свој допринос. Били су сребрни у појединачној конкуренцији а Урош и златан у слободном стилу.

 •      Веома сам задовољан постигнутим успехом. 1.место у екипном пласману А класе до сада је било недостижно на државном првенству. Сем неких техничких детаља, морамо порадити и на превазилажењу нервозе. Иста је утицала на извођење и самим тим на резултат. Било је неких неоснованих притужби на суђење. Мада се слажем да је у неким конкуренцијама мало другачији поредак требао бити. На пример у јуниоркама су Маша Јовановић (ТК Империум – Земун) и наша Лена требале за позицију више да буду позициониране. У сваком случају наше је да тренирамо а тренер националног тима треба да се огласи. Нажалост, иако је то његова дужност, није био присутан. – рекао је главни тренер КБС Наисус-а – Небојша Анђелковић.

     Већ наредног викенда Клуб наставља са такмичењима – Отворено првенство Зрењанина (25.март). Екипа КБС Наисус-а ће зависити од Града и финансирања, што ће умногоме утицати на успехе.