Klub borilačkih sportova „Naisus“ je uzeo učešće na Tehničkom prvenstvu Srbije za 2023.god. Tom prilikom je osvojeno 17 odličja – 9 zlatnih, 7 srebrna i 1 bronzano.

     Sportska hala „Kristalna dvorana“ u Zrenjaninu ugostila je preko 300 takmičara iz 43 ekipa. Državno prvenstvo organizovano je za sve formaše ali i seniore u borbama.

 •      Nakon uspeha u Nišu na Feniks KUP-u (11 odličja – 7 zlatnih i po 2 srebrna i bronzana) usledilo je Tehničko prvenstvo Srbije. 13-očlana ekipa našeg Kluba bila je više nego uspešna. 9 zlatnih, 7 srebrnih i 1 bronzana medalja zasijale su na grudima naše dece. Ponovo je zdravstveni bilten uticao na kvantitet jer je ekipa trebala biti brojnija. U formama KBS Naisus zauzeo je 1.mesto u A klasi !!! Nanovo dokazujemo čelnicima Grada i Opštine da zavređujemo njihovu finansijsku pomoć jer od iste će zavisiti i kvantitet i kvalitet rezultata. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

Ekipa KBS Naisus-a (s leva na desno): Nebojša Anđelković (trener), Ilija Stojanović, Ilija Ničić, Tašana Petrović, Ljiljana Nikolić, Uroš Mitrović, (red niže) Andrej Stanković, Vera Jovanović, Teodor Mitić (fale Jelena Stevanović, Lena Veljković, Pavle Kostić i Aleksandar Milanov)   

 

    Ekipu KBS Naisus-a ovog puta činili su:

 • Lena Veljković – bronza,
 • Aleksandar Milanov – srebro,
 • Pavle Kostić – srebro,
 • Tašana Petrović – srebro,
 • Ljiljana Nikolić – srebro,
 • Nebojša Anđelković – srebro,
 • Vera Jovanović – srebro i zlato,
 • Uroš Mitrović – srebro i zlato,
 • Andrej Stanković – zlato,
 • Ilija Ničić – zlato,
 • Ilija Stojanović – zlato,
 • Teodor Mitić – 2 zlata,
 • Jelena Stevanović – 2 zlata.

     Jedini senior koji je nastupio za naš Klub jeste Aleksandar Milanov. Uspevši da prebrodi prvu prepreku, u finalu je izgubio od Nemanje Đurića (TK Olimp – Novi Sad). Formaši KBS Naisus-a su bili na visini zadatka. Ovog puta bili su predvođeni najiskusnijima – Nebojšom i Urošem. I oni kojima je ovo bio prvenac su se i više nego dobro snašli. Neiskustvo u formama i lagana trema, uticali su da Pavle osvoji „samo“ srebro. Za razliku od njega, i Ilija Stojanović i Andrej Stanković bili su najbolji. Takođe se među najboljima našao i Ilija Ničić. Uvertira na prethodnim takmičenjima ispostavlja se kao odličan pokazatelj. Nažalost Ljiljana nije uspela po drugi put da savlada Mašu Piper (TK Imperium – Zemun). Nakon zlata u Nišu, sada je morala da se zadovolji srebrom.

 •      Ovo mi je prvo državno prvenstvo u formama. Veoma sam srećan jer sam uspeo da budem bolji od svih ostalih. Takođe mi je drago da sam malo uticao i na Pavla da se oproba i u formama. Trebalo je još jedan drug da učestvuje ali nisam bio dovoljno ubedljiv. Sada se ponovo okrećem borbama, kako bih ponovio rezultat od prošle godine. – rekao je sa osmehom na licu Andrej Stanković.

     Vera i Teodor u paru, kao i Teodor pojedinačno, ponovili su uspeh. Za nijansu je od Vere bila bolja Milana Mudžalo (TK Favorit – Novi Sad). Tako da ovog puta srebro je pripalo Veri. I Tašana je imala veoma dobru konkurenciju i osvojila srebro. Bolji plasman je mogao biti da nije nervoza učinila svoje a posebno u drugom izvođenju.

 •      Prvi put kao juniorka nastupila sam zajedno sa Lenom. Pored nas dve u kategoriji smo imali već iskusne konkurentkinje. Ni malo nam nije bilo lako ali smo obe uspele da se nađemo na postolju. Lena je osvojila bronzu, mada mislim da je zaslužila bolji plasman. Ponovo sam prva i potrudiću se da tako i ostane. Uspeh koji sam postigla se nadam da me je približio učešću u tehničkoj reprezentaciji. Ove godine bi ista trebalo da učestvuje na Evropskom prvenstvu (24.-26.novembar) u Beču (Austrija). – rekla je Jelena Stevanović.

     Rastrzani između uloga takmičar – sudija – trener, Uroš i Nebojša dali su svoj doprinos. Bili su srebrni u pojedinačnoj konkurenciji a Uroš i zlatan u slobodnom stilu.

 •      Veoma sam zadovoljan postignutim uspehom. 1.mesto u ekipnom plasmanu A klase do sada je bilo nedostižno na državnom prvenstvu. Sem nekih tehničkih detalja, moramo poraditi i na prevazilaženju nervoze. Ista je uticala na izvođenje i samim tim na rezultat. Bilo je nekih neosnovanih pritužbi na suđenje. Mada se slažem da je u nekim konkurencijama malo drugačiji poredak trebao biti. Na primer u juniorkama su Maša Jovanović (TK Imperium – Zemun) i naša Lena trebale za poziciju više da budu pozicionirane. U svakom slučaju naše je da treniramo a trener nacionalnog tima treba da se oglasi. Nažalost, iako je to njegova dužnost, nije bio prisutan. – rekao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

     Već narednog vikenda Klub nastavlja sa takmičenjima – Otvoreno prvenstvo Zrenjanina (25.mart). Ekipa KBS Naisus-a će zavisiti od Grada i finansiranja, što će umnogome uticati na uspehe.