Клуб борилачких спортова „Наисус“ је узео учешће на овогодишњем Отвореном првенству Милениум. Том приликом је освојено 5 одличја – 2 златна, 1 сребрно и 2 бронзана.

     Спортска хала „Милениум“ у Вршцу угостила је преко 670 такмичара из 58 екипа и 8 земаља. Поред Србије као домаћина, учествовали су и: Бугарска, Индија, Мађарска, Република Српска, Румунија, Словенија, Шведска.

Екипа КБС Наисус (с лева на десно): Урош Митровић (тренер), Љиљана Николић, Вера Јовановић, Теодор Митић, (ред ниже) Теодора и Василије Петровић, Лазар Јовановић, Стефан Рашковић

 •      По истоименој хали, организовано је и Отворено првенство – „Милениум“. Наступила је 7-очлана екипа нашег Клуба и сви су имали жестоку конкуренцију. Два 5.места, као и 2 златне, 1 сребрна и 2 бронзане медаља биланс су овог такмичења. Најбољи екипни пласман КБС Наисус заузео је у А класи за пионире 6-7 година – 1.место и за мушке пионире 8-9 година – 3.место. И ове медаље представљају доказ челницима Града и Општине да и наша деца завређују њихову већу финансијску помоћ. – рекао је први човек КБС Наисус-а – Милан Анђелковић.

   Екипу КБС Наисус-а (галерија) овог пута чинили су:

 • Теодор Митић – 5.место,
 • Љиљана Николић – 5.место,
 • Теодора Петровић – бронза,
 • Вера Јовановић – бронза,
 • Василије Петровић – сребро,
 • Лазар Јовановић – злато,
 • Стефан Рашковић – злато.

 

     Овог пута Теодор Митић и Љиљана Николић нису успели да се оките медаљама. Теодор је изгубио од златног румуна Ianis Constantinescu (TC Black Tiger). Од Љиљане је била боља румунка Erika Andreea Stircu (ACS Hansu). Теодори Петровић је ово било ватрено крштење у А класи. Међутим, боља од ње била је Соња Тодоровић (ТК Летњиковац – Шабац). Вера Јовановић је лагано добила Маријану Торбицу (ТК Теквондо академија – Крагујевац). Међутим, није успела да нађе решење за златну бугарку Марину Боновску (TC Sung-Rhee Atlantic).

     Најмлађи су поново били на висини задатка. Како Василије Петровић у својој није имао противника, то је био пријављен у тежу категорију. Али само за мало био је бољи Кристијан Жлабровец (ТК Елит – Инђија). Са друге Лазар Јовановић је поновио успех над Данијелом Жлабровецом (ТК Елит – Инђија). Тиме је освојио најсјајније одличје.

        За златни крај остао је још Стефан Рашковић. Решивши да утисак са државног првенства буде далеко бољи, низао је победу за победом.

 •      У првом мечу сам се донекле реванширао Теодоровом противнику. Победио сам његовог рођеног брата Albert Constantinescu (TC Black Tiger). У финалу сам татами поделио са Вуком Јанковићем (ТК Омега – Београд). Финале је заслужило свој епитет јер је и неизвесност била велика. Али у одлучујућој рунди чини ми се да сам дао и више него што могу. То је уродило плодом и кући сам се вратио са златном медаљом. – рекао је са осмехом на лицу Стефан Рашковић.

     У екипном поретку постигнути су следећи пласмани:

 • 5.место за све пионире 8-9 година А класе,
 • 3.место за мушке пионире 8-9 година А класе,
 • 1.место за мушке пионире 6-7 година А класе,
 • 1.место за све пионире 6-7 година А класе.

     Осврт на такмичење и успех на истом, направио је и тренер Клуба.

 •      Резултат појединих могао је да буде бољи, али сам задовољан постигнутим успехом. Ово ми је први пут да сам водим екипу на такмичење. Управо из тог разлога нисам смео да дозволим да указано поверење пољуљам. Иако се нису сви вратили са медаљама односно златним, ипак су дали све од себе. Са друге стране искуство, које су стекли, сигурно ће им у многоме помоћи на наредним такмичењима. – рекао је помоћни тренер КБС Наисус-а – Урош Митровић.

     Велика част за Клуб јесте одлазак Небојше Анђелковића и Уроша Митровића у Подгорицу (Црна Гора). Тамо иду на позив црногорског савеза да суде њихово државно првенство. Поред тога следи пролећни припремни период али у Нишу. Са такмичењима ће се наставити у зависности од Града и финансирања. Велико је питање да ли ће КБС Наисус наступити на државном првенству за кадете и сениоре до 21 године (07.мај – Београд).