Клуб борилачких спортова „Наисус“ је у протеклог викенда учествовао на међународном турниру – Елит опен 2023. Том приликом такмичари КБС Наисус-а успели су да се оките са 10 медаља – 5 златних, 3 сребрних и 2 бронзане.

     Спортска хала „Ранко Жеравица“ на Новом Београду је 18.новембра угостила око 600 такмичара из Црне Горе, Босне и Херцеговине, Републике Српске и Србије. Око 50 екипа извело је своје пулене да се опробају у олимпијској дисциплини али и у формама.

Екипа КБС Наисус (с лева на десно): Теодор Митић, Урош Ђорђевић, Лазар Јовановић, Јелена Стевановић (помоћни тренер), Стефан Рашковић, Вељко Ристић, Даница Јовановић, Вера Јовановић, Неда Мишић, Јаков Зазић, Василије Петровић, (доле) Небојша Анђелковић (главни тренер)

 •      Након Првенства старог континента уследио је традиционални међународни турнир – Елит опен 2023. На овом такмичењу 10-оро наших такмичара је узело учешће. Могао је да се види завидан ниво квалитетних такмичара. Екипа КБС Наисус-а овог пута је освојила 10 одличја – 5 златних, 3 сребрна и 2 бронзана. Имајући у виду (мало је рећи) скромну помоћ Града за целу годину, и само учешће је огроман успех. Опет понављам да челници Града и Општине и нашој деци требају помоћи већим финансијама. – рекао је први човек КБС Наисус-а – Милан Анђелковић.

     Екипу КБС Наисусна Елит-у (галерија) чинили су:

 • Даница Јовановић – бронза,
 • Јаков Зазић – бронза,
 • Вера Јовановић – сребро,
 • Неда Мишић – сребро,
 • Вељко Ристић – сребро,
 • Урош Ђорђевић – злато,
 • Василије Петровић – злато,
 • Теодор Митић – злато,
 • Лазар Јовановић – злато (најбољи такмичар 6-7 год.),
 • Стефан Рашковић – злато (најбољи такмичар 8-9 год.).

     Даница Јовановић и Неда Мишић као мање искусне нису успеле да победе своје противнице. Даница је поклекла пред сребрном Невеном Николин (ТК Еурошпед – Вршац) а Неда пред златном Петром Бабић (ТК Херкулес – Београд). Такође и Јаков Зазић тек скупља такмичарског искуства. За разлику од својих клупских другарица, имао је бољи наступ победивши Михаила Гобељића (ТК Видиковац – Београд). Али већ у наредном колу је заустављен од сребрног Стефана Королејића (ТК Херкулес – Београд).

Јаков Зазић

     Вера Јовановић је успела да добије битку над Софијом Проле (ТК Херкулес – Београд). Актуелног шампиона Србије је чекала лавовска борба против шампионке КУП-а – Теодоре Јанковић (ТК Империум – Земун). И овог пута је сребрна Теодора била непрелазна препрека. Како се не би вратила без медаље, у формама је освојила сребро, као једина наша учесница у техничкој дисциплини. Вељко Ристић је у првом колу показао свој квалитет. Савладао је Ђорђа Крстића (ТК Вукови – Београд). У следећем колу добио је Николу Иванишевића (ТК Спарта – Нови Сад). Али у финалу је ипак пружио руку за нијансу бољем клупском другару – Теодору Митићу.

Теодор Митић и Вељко Ристић

     Поново су они најмлађи од најмлађих били на висини задатка. Ређали су победу над победом без обзира што су радили на самом крају такмичења. Наиме, Василије Петровић је био бољи од Уроша Петровића (ТК Број 1 – Крагујевац). Такође, Урош Ђорђевић је извојевао победе и над Данијелом Жлабровецом (ТК Елит – Инђија) и над Филипом Живковићем (ТК Киндер – Топола).

 • У првом мечу сам победио Кристијана Жлабровеца (ТК Елит – Инђија), чији је брат близанац изгубио од нашег Уркета. У финалу сам се срео са Петром Бјелобабом (ТК Вукови – Београд). Претходно је добио Алексу Калентића (ТК Елит – Инђија). Иако је резултат био 2:0 за мене, била је то добра борба. Овим победама сам успео да освојим не само злато већ и пехар за најбољег такмичара у конкуренцији 6-7 година. – рекао је презадовољан млађани Лазар Јовановић.

Урош Ђорђевић и Лазар Јовановић 

 

     И сада је актуелни државни вицешампион и освајач КУП-а Србије Теодор Митић, био веома добар.

 •      Максималном концентрацијом сам овим такмичењем завршио припреме за Балкански шампионат. Послушао сам све савете тренера и то је уродило плодом. Декласирао сам Војина Војиновића (ТК Победник – Београд). Са 2:0 сам му показао да још треба да вежба. Затим је уследила борба са Страхињом Тресиглавић (ТК Фаворит – Нови Сад). Поновио се сусрет са Европског пионирског првенства. Опет сам му на прави начин пришао и показао себе у најбољем свету. У финалу наспрам мене изашао је клупски другар – Вељко Ристић. Како се веома добро познајемо, то је борба била веома изједначена. Прву рунду сам добио на прегласавање судија. Док сам у другој успео да провучем ударац више. – рекао је задовољно Теодор Митић.

     Још један од најбољих такмичара био је и Стефан Рашковић.

 •      Из тренинга у тренинг вежбао сам одређену тактику али и мењао ранију, која није успевала довољно. Тек сада сам успео да прихватим и употребим тренерове савете. Изненадио сам тако и своје противнике, који су мање или више виши од мене. Никола Драгичевић (ТК Спарта – Нови Сад) је био први противник кога сам добио. У полуфиналу је било жестоко са добрим знанцем – Вуком Јанковићем (ТК Азија – Београд). Финале је изгледало као борба Давида и Голијата јер је противник био за главу виши од мене. Марко Сабљак (ТК Шампион – Београд) и ја смо направили прави мали спектакл пошто је то био и последњи меч такмичења. Ипак сам након изједначења, успео да победим са 2:1 и тиме освојим злато. Такође сам изабран за најбољег такмичара у конкуренцији 8-9 година. – рекао је презадовољан млади Стефан Рашковић.

Стефан Рашковић и Лазар Јовановић

     У екипном пласману КБС Наисус постиже следеће резултате:

 • 3.место за пионире 10-11 година,
 • 3.место за пионире 8-9 година,
 • 2.место за пионирке 6-7 година,
 • 1.место за пионире 6-7 година,
 • 1.место за све пионире 6-7 година.

     Осврт на такмичења и успех на истим, направио је и тренер Клуба.

 •      Још један у низу резултата који говоре да смо на право путу. Овог пута су учешће узели само најмлађи. Самим тим ово представља веома добар успех а и екипни пласман то доказује. Не могу да истакнем нити једног појединца јер су сви били одлични. Из екипе која путује за Сарајево, сада је једино Теодор учествовао. Нека овако буде успешно и Балканско првенство, а надам се да ће и остатак тима дати све од себе. – рекао је главни тренер КБС Наисус-а – Небојша Анђелковић.

     Већ наредног викенда КБС Наисус очекује два значајна такмичења. Четворочлани тим путује на Балкански шампионат – Сарајево, БиХ (24.-25.новембар). Наступиће Теодор Митић, Нина Стојковић, Љиљана Николић и Илија Ничић. Док ће се трочлана екипа представити на Европском првенству у формама у аустријском Инсбруку (24.-26.новембар). Екипу чине најискуснији чланови Јелена Стевановић, Урош Митровић и Небојша Анђелковић.

Техничка репрезентација Србије