Клуб борилачких спортова „Наисус“ је учествовао на Отвореном првенству Зрењанина за 2023.год. Том приликом је освојено 9 одличја – 3 златна, 3 сребрна и 3 бронзана.

     Спортска хала „Кристална дворана“ у Зрењанину и овог викенда била је домаћин теквондо спортистима. Угостила је 630 такмичара и 56 екипа. Учесници су били из 8 земаља – Авганистан, Бугарска, Мађарска, Молдавија, Румунија, Словенија, Црна Гора и Србија.

 •      Након успеха на државном првенству, уследило је Отворено првенство Зрењанина. Пријављена је 11-очлана екипа нашег Клуба али нису сви имали конкуренцију. Поред тога такмичење се поклопило са пробним пријемним испитом. Управо из поменутих разлога тим је био ослабљен. У сваком случају 3 златних, 3 сребрних и 3 бронзаних медаља засијале су на грудима наше деце. Најбољи екипни пласман КБС Наисус заузео је у А класи за мушке пионире 8-9 година – 1.место а 4.место у укупном пласману поменуте конкуренције. Ту је и 3.место за мушке пионире 6-7 година. И ове медаље представљају доказ челницима Града и Општине да завређујемо њихову финансијску помоћ јер од исте ће зависити и квантитет и квалитет резултата. – рекао је први човек КБС Наисус-а – Милан Анђелковић.

Екипа КБС Наисус (с лева на десно): Небојша Анђелковић (тренер), Љиљана Николић, Вељко Ристић, Стефан Рашковић, Павле Костић, Вера Јовановић, Максим Николић, Теодор Митић, (ред ниже) Теодора Петровић, Василије Петровић

     Екипу КБС Наисус-а (галерија) овог пута чинили су:

 • Теодора Петровић – 5.место,
 • Максим Николић – бронза,
 • Теодор Митић – бронза,
 • Вељко Ристић – бронза,
 • Андреј Станковић – сребро,
 • Вера Јовановић – сребро,
 • Стефан Рашковић – сребро,
 • Василије Петровић – злато,
 • Љиљана Николић – злато,
 • Павле Костић – злато.

     Једина која није освојила медаљу је Теодора Петровић, којој је ово прво такмичење у животу. Боље се снашла њена противница – Лана Бољевић (ТК Олимп – Нови Сад). У полуфиналу је од Максима Николића био за мало бољи Ведран Вранешевић (ТК Стил – Београд) у одлучујућој рунди. Стефан је извојевао победу над Алексејем Кљајићем (ТК Олимп – Нови Сад), али у финалу је поклекао над Вуком Јанковићем (ТК Омега – Београд) и тиме освојио сребро. Такође се сребром окитила и Вера. Након победе над Кларом Пековом (ТК Нерон – Софија, Бугарска) уследила је финална борба. Тамо је сачекала Теодора Јанковић (ТК Империум – Земун). Иако је након друге рунде дошло до изједначења, Вера није могла сада да изађе као победница.

     Вељко и Теодор су на своје мечеве цео дан морали да чекају. Вељко је након предате борбе од стране Уроша Ђурђевића (ТК Астерикс – Ниш), на мегдан изашао Владиславу Крастеву (ТК Нерон – Софија, Бугарска). Један другом су узели по рунду али је некако са више енергије био бугарски представник и отишао у финале. Са друге стране, Теодор је испред себе имао Рељу Коматину (ТК Олимп – Подгорица, Црна Гора). Знанац са Балканског шампионата у Румунији поново је изгубио од Теодора. Међутим у полуфиналу на татами је изашао са Neamtiu Sebastian (CS Somesul 2010 Apahida) из Клужа, Румунија. Иако виши од румунског представника, морао је да му пружи руку и призна да је овог пута био бољи.

 

     Најбољи у борбама нашег Клуба био је Павле. Срчаност и далеко већу концентрацију показао је у Зрењанину него ли на домаћем терену у Нишу.

 •      Боље спреман за ово такмичење, стао сам на татами пред Душаном Радуловићем (С3 – Подгорица, Црна Гора). Био је веома напет меч јер је изједначен резултат у рундама захтевао и трећу одлучујућу. Нисам дозволио да он води борбу већ му наметнуо свој темпо и тиме га победио. У финалу ме чекао клупски друг Андреј, али услед повреде ми је предао меч. – рекао је задовољно млађани Павле Костић.

     Једини формаш КБС Наисус-а била је Љиљана. Успех из Ниша је поновљен јер се нашла на највишем степенику пиједестала.

 •      Иако на државном првенству нисам успела да освојим злато, сада сам много задовољнија својим извођењем. Поново ми је највећа препрека била Маша Пипер (ТК Империум – Земун). Драго ми је што у конкуренцији имам заиста одличну противницу. Тиме ћемо обе морати пуно да вежбамо и надам се ући спремне у А класу. – рекла је са осмехом на лицу Љиљана Николић.

 

      Осврт на такмичење и успех на истом, направио је и тренер Клуба.

 •      Иако је резултат могао да буде бољи, задовољан сам постигнутим успехом. Ово међународно такмичење представља одличну припрему за државно првенство. Надам се да ће управо Београд да буде таличан за постизање најбољих резултата. – рекао је главни тренер КБС Наисус-а – Небојша Анђелковић.

     Клуб наставља са такмичењима – Првенство Србије за пионире и јуниоре (08.април). Квантитет екипе КБС Наисус-а ће зависити од Града и финансирања, што ће умногоме утицати на успехе.