Klub borilačkih sportova „Naisus“ je učestvovao na Otvorenom prvenstvu Zrenjanina za 2023.god. Tom prilikom je osvojeno 9 odličja – 3 zlatna, 3 srebrna i 3 bronzana.

     Sportska hala „Kristalna dvorana“ u Zrenjaninu i ovog vikenda bila je domaćin tekvondo sportistima. Ugostila je 630 takmičara i 56 ekipa. Učesnici su bili iz 8 zemalja – Avganistan, Bugarska, Mađarska, Moldavija, Rumunija, Slovenija, Crna Gora i Srbija.

 •      Nakon uspeha na državnom prvenstvu, usledilo je Otvoreno prvenstvo Zrenjanina. Prijavljena je 11-očlana ekipa našeg Kluba ali nisu svi imali konkurenciju. Pored toga takmičenje se poklopilo sa probnim prijemnim ispitom. Upravo iz pomenutih razloga tim je bio oslabljen. U svakom slučaju 3 zlatnih, 3 srebrnih i 3 bronzanih medalja zasijale su na grudima naše dece. Najbolji ekipni plasman KBS Naisus zauzeo je u A klasi za muške pionire 8-9 godina – 1.mesto a 4.mesto u ukupnom plasmanu pomenute konkurencije. Tu je i 3.mesto za muške pionire 6-7 godina. I ove medalje predstavljaju dokaz čelnicima Grada i Opštine da zavređujemo njihovu finansijsku pomoć jer od iste će zavisiti i kvantitet i kvalitet rezultata. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

Ekipa KBS Naisus (s leva na desno): Nebojša Anđelković (trener), Ljiljana Nikolić, Veljko Ristić, Stefan Rašković, Pavle Kostić, Vera Jovanović, Maksim Nikolić, Teodor Mitić, (red niže) Teodora Petrović, Vasilije Petrović

     Ekipu KBS Naisus-a (galerija) ovog puta činili su:

 • Teodora Petrović – 5.mesto,
 • Maksim Nikolić – bronza,
 • Teodor Mitić – bronza,
 • Veljko Ristić – bronza,
 • Andrej Stanković – srebro,
 • Vera Jovanović – srebro,
 • Stefan Rašković – srebro,
 • Vasilije Petrović – zlato,
 • Ljiljana Nikolić – zlato,
 • Pavle Kostić – zlato.

     Jedina koja nije osvojila medalju je Teodora Petrović, kojoj je ovo prvo takmičenje u životu. Bolje se snašla njena protivnica – Lana Boljević (TK Olimp – Novi Sad). U polufinalu je od Maksima Nikolića bio za malo bolji Vedran Vranešević (TK Stil – Beograd) u odlučujućoj rundi. Stefan je izvojevao pobedu nad Aleksejem Kljajićem (TK Olimp – Novi Sad), ali u finalu je poklekao nad Vukom Jankovićem (TK Omega – Beograd) i time osvojio srebro. Takođe se srebrom okitila i Vera. Nakon pobede nad Klarom Pekovom (TK Neron – Sofija, Bugarska) usledila je finalna borba. Tamo je sačekala Teodora Janković (TK Imperium – Zemun). Iako je nakon druge runde došlo do izjednačenja, Vera nije mogla sada da izađe kao pobednica.

     Veljko i Teodor su na svoje mečeve ceo dan morali da čekaju. Veljko je nakon predate borbe od strane Uroša Đurđevića (TK Asteriks – Niš), na megdan izašao Vladislavu Krastevu (TK Neron – Sofija, Bugarska). Jedan drugom su uzeli po rundu ali je nekako sa više energije bio bugarski predstavnik i otišao u finale. Sa druge strane, Teodor je ispred sebe imao Relju Komatinu (TK Olimp – Podgorica, Crna Gora). Znanac sa Balkanskog šampionata u Rumuniji ponovo je izgubio od Teodora. Međutim u polufinalu na tatami je izašao sa Neamtiu Sebastian (CS Somesul 2010 Apahida) iz Kluža, Rumunija. Iako viši od rumunskog predstavnika, morao je da mu pruži ruku i prizna da je ovog puta bio bolji.

 

     Najbolji u borbama našeg Kluba bio je Pavle. Srčanost i daleko veću koncentraciju pokazao je u Zrenjaninu nego li na domaćem terenu u Nišu.

 •      Bolje spreman za ovo takmičenje, stao sam na tatami pred Dušanom Radulovićem (S3 – Podgorica, Crna Gora). Bio je veoma napet meč jer je izjednačen rezultat u rundama zahtevao i treću odlučujuću. Nisam dozvolio da on vodi borbu već mu nametnuo svoj tempo i time ga pobedio. U finalu me čekao klupski drug Andrej, ali usled povrede mi je predao meč. – rekao je zadovoljno mlađani Pavle Kostić.

     Jedini formaš KBS Naisus-a bila je Ljiljana. Uspeh iz Niša je ponovljen jer se našla na najvišem stepeniku pijedestala.

 •      Iako na državnom prvenstvu nisam uspela da osvojim zlato, sada sam mnogo zadovoljnija svojim izvođenjem. Ponovo mi je najveća prepreka bila Maša Piper (TK Imperium – Zemun). Drago mi je što u konkurenciji imam zaista odličnu protivnicu. Time ćemo obe morati puno da vežbamo i nadam se ući spremne u A klasu. – rekla je sa osmehom na licu Ljiljana Nikolić.

 

      Osvrt na takmičenje i uspeh na istom, napravio je i trener Kluba.

 •      Iako je rezultat mogao da bude bolji, zadovoljan sam postignutim uspehom. Ovo međunarodno takmičenje predstavlja odličnu pripremu za državno prvenstvo. Nadam se da će upravo Beograd da bude taličan za postizanje najboljih rezultata. – rekao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

     Klub nastavlja sa takmičenjima – Prvenstvo Srbije za pionire i juniore (08.april). Kvantitet ekipe KBS Naisus-a će zavisiti od Grada i finansiranja, što će umnogome uticati na uspehe.