Klub borilačkih sportova „Naisus“ je uzeo učešće na 8.međunarodnom Vlasina kampu 2022 u organizaciji TK Ares.

 

     Hotel „Narcis“ na Vlasinskom jezeru i ovog puta ugostio je ne samo srpske već i inostrane tekvondiste. Ovog puta pored Srbije, deo Vlasina kampa bili su i sportisti iz Bugarske, Grčke, Makedonije i Crne Gore. Blizu 100 učesnika podelilo je međusobno svoja iskustva.

Ekipa KBS Naisus-a (gore s leva na desno): Nebojša Anđelković (trener), Pavle Stojanović, Teodor Mitić, Vera Jovanović, Ljiljana Nikolić, Jelena Stevanović, Lena Veljković, Tašana Petrović, (donji red) Teodora Petrović, Vasilije Petrović, Lazar Jovanović, Pavle Kostić, Veljko Ristić i Andrej Stanković

  •      15-očlana ekipa našeg Kluba upijala je znanje od strane grčkog majstora 5.DANPeriklis Karidisa. god. proglašen je za jednog od najboljih trenera Grčke. Među svojim sportistima ima osvajače kako evropskih tako i svetskih medalja (Karydi Melina, Kalogiroy Isaak, Giorgos Zikas…). Trener je Južne Grčke tekvondo unije, kao i glavni trener u čak 5 klubova. Našoj deci je ovo predstavljalo fenomenalno iskustvo. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

     Pored Periklis Karidis-a, trenerski tim je upotpunio i Sotiris Karidis. Profesor fizičkog vaspitanja višestruki je šampion Grčke u brzinskom ronjenju i brazilskoj džiudžici. Takođe se bavio triatlonom, tajlandskim boksom, a sada je i kondicioni trener u borilačkim sportovima. Teoretsko znanje, koje je pretočio i u par knjiga, maksimalno je iskoristio u praksi. Različite metode treninga, koje je prezentovao, učinile su bogatijim Vlasina kamp.

     Liarakou Kalliopi-a 4.DAN glavni je trener A.C.Parmenion ali i sertifikovani trener evropske federacije. Keli, kako se predstavila deci, kroz igru prenosila je znanje najmlađima. Osmesi na licima bili su najadekvatnije odgovor o kvalitetu treninga.

  •      Ovom prilikom bih se zahvalio svim trenerima iz Grčke sa nadom da ćemo nastaviti saradnju. Iskustvo i poznanstva zaista je neizmerno. Bez obzira na prethodno iskustvo, svi su osetili draž borbe jer su radili i na elektronskoj opremi. Krajnji rezultat su zadovoljni učesnici i nadam se da će naredni kamp biti još i bolji. – rekao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

     U narednom periodu, Klub nastavlja sa pripremama za predstojeću takmičarsku sezonu. Kako je od Grada opredeljeno mizerno malo finansija, to će umnogome uticati na uspehe.