Клуб борилачких спортова „Наисус“ се са међународног турнира у Зрењанину враћа са медаљама. На Отвореном првенству Зрењанина освојено је 6 одличја – 3 златна, 1 сребрно и 2 бронзана.

     Хала „Кристална дворанау Зрењанину је 30.марта угостила преко 600 такмичара свих узрасних конкуренција. Такмичење је окупило преко 50 екипа из БиХ, Мађарскe, Молдавијe, Румунијe, Републике Српске, Словеније, Црнe Горe, Хрватскe и домаћинa Србијe.

Екипа КБС Наисус (с лева на десно): Небојша Анђелковић (главни тренер), Максим Николић, Стефан Рашковић, Неда Мишић, Јаков Зазић и Јана Миленковић (фале Теодора и Василије Петровић)

 

 •      Међународни турнир – Отворено првенство Зрењанина, одржава се 13 пут заредом. КБС Наисус и сада постиже успех. Биланс одличја овог пута био је 3 златна, 1 сребрно и 2 бронзана. Било је у плану да још неколицина такмичара наступи. Међутим мањи здравствени проблеми али и финансијски, смањили су наш тим. У екипном пласману наши мушки пионири 8-9 год. су заузели треће место у свеукупном поретку. Мушки пионири 6-7 год. били су други, као и у пласману свих пионира 6-7 год. Имајући у виду да је реч о међународном турниру, успех је више него велики. Надамо се да ће челницима и ови резултати бити доказ нашег успешног рада, који ће директно зависити од помоћи Града и/или Општине. – рекао је први човек КБС Наисус-а – Милан Анђелковић.

     Екипу КБС Наисус-а (галерија) овог пута чинили су:

 • Максим Николић – 5.место,
 • Јаков Зазић – бронза,
 • Теодора Петровић – бронза,
 • Василије Петровић – сребро,
 • Јана Миленковић – злато,
 • Неда Мишић – злато,
 • Стефан Рашковић – злато и најбољи пионир 10-11 год.

 

     Пето место освојио је Максим Николић и нажалост једини се није домогао медаље. Изгубљен пролаз у финале и освајање бронзаних медаља имали су Теодора Петровић и Јаков Зазић. Пролаз у финале спречили су сребрна Ива Вулетић (ТК Вукови – Београд) односно златни Павле Марић (ТК Азија – Београд). Сребро се нашло на грудима Василија Петровића. Овог пута од њега је био бољи Урош Петровић (ТК Број 1 – Крагујевац).

 

 •      Осећала сам неку позитивну трему и нешто ми је говорило да ћу добро проћи. Преда мном на татами је изашла Сара Главић (ТК Кобра – Београд). Анализирала сам њену полуфиналну борбу, у којој је добила Нину Анђеловић (ТК Омега – Београд). Заједно са тренером смо направили победничку тактику и на мојим грудима се нашло злато. – рекла је поносно Јана Миленковић.

Јана Миленковић (црвени такмичар) у акцији

     Неда Мишић је пред собом имала веома добру Иву Ресановић (ТК Гитрос – Нови Сад). Још увек успавана Неда прву рунду је врло брзо изгубила. То је продрмало и пробудило Агресивну и кренула је да осваја поен за поен. Полет изједначења је није попуштао и успела је да преокрене и освоји златно одличје.

     Најбоље је пласиран пионир у конкуренцији 10-11 година био је Стефан Рашковић.

 •      Уопште није било лако али некако сам успео. У првој борби сам добио Уроша Денчића (ТК Елит – Инђија). Затим у полуфиналу победио сам домаћег Михајла Брусина (ТК Зрењанин). А у финалу сам се нашао са одличним Душаном Спасојевићем (ТК Шабац – Шабац). Борба је била толико неизвесна да се до последњег секунда сваке рунде није знало ко ће је освојити. Другу рунду сам извојевао на негативне поене противника. Након изједначења у рундама, уследила је и коначна. До последњег тренутка противник је водио али само делић његове непажње био ми је довољан. Успео сам да преокренем у своју корист пре истека времена. Тиме сам поред златне медаље, проглашен и за најбољег такмичара 10-11 година. – рекао је задовољно златни Стефан Рашковић.

     Кратак резиме такмичења дао је и главни тренер КБС Наисус-а:

 •      Поносан сам на целу екипу која је учестовала а посебно имајући у виду рано устајање и путовање. Још увек смо у припремном периоду, што је и резултовало петим местом Максима или бронзама Теодоре и Јакова. Посебно борба за улазак у финале Јакова, више је него дискутабилна јер је судија одлучио победника. Својим неадекватним одлукама односно неактивношћу за онолико држање је пресудио. Али биће другачије следећи пут. Стефан је након златне медаље, проглашен за најбољег такмичара 10-11 година. То даје наду за још бољим резултатима у наредном периоду. – рекао је главни тренер КБС Наисус-а – Небојша Анђелковић.

Јаков Зазић (плави такмичар) у акцији

     Клуб наставља са припремним такмичењима. Следеће што нас очекује јесте Милениум КУП (20.април) у Вршцу. Одлазак на поменуто такмичење ће зависити од финансијске могућности Клуба односно такмичара.