Клуб борилачких спортова „Наисус“ је успешно стартовао другу полусезону. На КУП-у Србије учешће је узела 13-очлана екипа. На поменутом такмичењу освојено је 20 медаља – 14 златних, 4 сребрне и 2 бронзане. Поред тога Клуб је богатији за још 2 пехара.

          Спортска хала „Милениум“ у Вршцу је 24.-25. септембра угостила без мало 800 такмичара свих узрасних конкуренција. Такмичење је окупило близу 60 екипа.

Екипа КБС Наисус-а (с лева на десно): Ненад Стевановић (судија), Ташана Петровић, Јелена Стевановић, Вера Јовановић, Љиљана Николић, Лена Вељковић, Илија Ничић, Небојша Анђелковић (тренер), Урош Митровић, (у доњем реду) Теодор Митић, Стефан Рашковић, Павле Костић, Андреј Станковић и Вељко Ристић

 •       КБС Наисус наставља да постиже успех и на почетку ове полусезоне. Биланс одличја овог пута био је 14 златних, 4 сребрна и 2 бронзана. Било је у плану да још неколицина такмичара наступи. Међутим финансијски проблеми утицали су на квантитет тима. У екипном пласману формаши су заузели прво место у свеукупном поретку, док су мушки пионири А класе заузели треће место. Међу свим пионирима А класе КБС Наисус се нашао на 9.месту. Имајући у виду претходне успехе надамо се да ће челници помоћи у финансијском смислу. Ови резултати су доказ нашег успешног рада, који директно зависе од помоћи Града и/или Општине. – рекао је први човек КБС Наисус-а – Милан Анђелковић.

 

          Освајачи медаља су могли да се мало и засладе. Наравно да су ту и тренери, судије и родитељи нашег Клуба. Наиме, у циљу афирмације корејске културе, поред спорта направили смо корак даље. Успоставили смо кооперацију са фирмом Yura Global, која води интернет продавницу KorinSla. Реномиране корејске марке производа (тренутно хране и козметике) су сада доступне. Сласт победе наших такмичара употпунили су корејски слаткиши. Надамо се даљој сарадњи на обострано задовољство.

КБС Наисус екипа – медаље, пехари и слаткиши KorinSla

 

     Екипу КБС Наисус-а (галерија) овог пута чинили су:

 • Андреј Станковић – 5.место,
 • Стефан Рашковић – сребро,
 • Вељко Ристић – сребро,
 • Лена Вељковић – злато и бронза,
 • Јелена Стевановић – злато и сребро,
 • Урош Митровић – злато и сребро,
 • Павле Костић – злато,
 • Ташана Петровић – злато,
 • Небојша Анђелковић – злато,
 • Љиљана Николић – 2 злата,
 • Илија Ничић – 2 злата,
 • Вера Јовановић – 2 злата и бронза,
 • Теодор Митић – 3 злата.

          Формаши су били на висини задатка. Поред такмичарских ветерана – Небојше Анђелковића и Уроша Митровића, наступи млађих су били у жижи интересовања. Вера Јовановић и Теодор Митић били су неприкосновени како појединачно, тако и у пару. Јелена Стевановић и Лена Вељковић пласирали су се на 2. односно 3.место. Иако је Анастасија Јанковић (ТК Кобра – Београд) освојила 1.место, велике грешке које је направила судије „нису виделе“. Такође су судије направиле пропуст и код Ташане Петровић, која је требала да заузме 3.место. Јелена, Лена и Ташана су наступиле и у тиму те су ту биле најбоље. Љиљана Николић и Илија Ничић дебитовали су на најбољи начин. И појединачно и у пару освојили су најсјајнија одличја. И поред свега КБС Наисус је у екипном пласману А класе заузео 1.место.

 •      Задовољна сам својим извођењем као и тренер. Само ме један хиљадити део поена делио од злата. Не размишљам да ли је праведно или не било суђење, иако ми је криво за Лену а посебно Ташу. Сконцентрисаћу се на рад јер ме од 2023.год. очекује јуниорска категорија. – рекла је Јелена Стевановић.

          Најмлађи такмичари КБС Наисус-а такође су били успешни у олимпијској дисциплини. Вељко Ристић је успео лако да преброди прву препреку. Победио је Матеја Николића (ТК Рамин-Ниш из Ниша) са 2:0. Обе рунде је пре краја добио. Затим је поново био бољи од Уроша Ђурђевића (ТК Астерикс из Ниша). Међутим, умор је учинио своје. У финалу је поклекао и изгубио од Милоша Милошевића (ТК Елит из Инђије).

          Једино се Андреј Станковић није окитио медаљом. Кристијан Тимарац (ТК Љубија-Приједор из Р.Српске) је овог пута био непрелазни противник. У истој категорији је наступио и Стефан Рашковић. Огњена Алексића (ТК Број 1 из Крагујевца) добио је са 2:0. А у полуфиналу био је бољи и од Уроша Киука (ТК Змај из Руме). Ни Стефан није могао до златног одличја јер је изгубио од Кристијана Тимарца.

Стефан Рашковић

          Вера Јовановић је извојевала победу над Мионом Шкорић (ТК Елит из Инђије). Али је у полуфиналу поклекла јер је насупрот себе имала освајачицу КУП-а – Јану Ђурановић (ТК Пролетер из Руме).

Стефан Рашковић, Теодор Митић и Вера Јовановић

 •     Задовољна сам својим учинком, и у формама али и у борбама. Без обзира што није и трећа златна медаља, имам искуство више. Тренерове сугестије да морам брже да се крећем и контрирам нисам послушала. То ме коштало победе. – рекла је Вера Јовановић.

Вера Јовановић

          Поред горе поменутих, Теодор Митић је имао највише успеха.

 •      Након освајања чак 2 злата у формама, успео сам да освојим и злато у борбама. Ни мало лако, дошао сам до победе над Угљешом Петровићем (ТК Винер Чиви из Шапца). Противнику нисам дозволио ни један тренутак да поведе. Окитио сам се обема крунама јер сам после титуле првака Србије, сада освојио и КУП. – рекао је са осмехом на лицу шампион Србије – Теодор Митић.

Теодор Митић и Вера Јовановић

          Победе мушких такмичара КБС Наисус-а и у статистици су високо пласирали Клуб. У конкуренцији свих мушких пионира А класе наши дечаци су заузели 3.место.

 •      Имајући у виду судијске одлуке у формама и промену правила у борбама, морам похвалити све такмичаре. Самим тим и наша екипа је била више него добра. Најмлађи су озбиљно схватили своје улоге, што је уродило плодом. Резултат је могао за нијансу да буде бољи, али је недостајала неколицина такмичара. Наши велики-мали шампиони донели су и пар пехара у Ниш. Надамо се да ће у наредном периоду и Град Ниш подржати наше планове, како би могли да постижемо још и веће резултате. Овом приликом бих се захвалио на поклону фирми Yura Global. Надам се да смо се на себи својствен начин доказали као вредан партнер. – рекао је главни тренер КБС Наисус-а – Небојша Анђелковић.

          Клуб у даљем периоду очекују неколицина такмичења. Следеће што предстоји јесте Елит Опен (01.-02.октобар) у Београду а затим и 1.Арес Ниш Опен (15.октобар) у Нишу. Квантитет екипе ће зависити од финансијске могућности Клуба односно такмичара.