Klub borilačkih sportova „Naisus“ je uspešno startovao drugu polusezonu. Na KUP-u Srbije učešće je uzela 13-očlana ekipa. Na pomenutom takmičenju osvojeno je 20 medalja – 14 zlatnih, 4 srebrne i 2 bronzane. Pored toga Klub je bogatiji za još 2 pehara.

          Sportska hala „Milenium“ u Vršcu je 24.-25. septembra ugostila bez malo 800 takmičara svih uzrasnih konkurencija. Takmičenje je okupilo blizu 60 ekipa.

Ekipa KBS Naisus-a (s leva na desno): Nenad Stevanović (sudija), Tašana Petrović, Jelena Stevanović, Vera Jovanović, Ljiljana Nikolić, Lena Veljković, Ilija Ničić, Nebojša Anđelković (trener), Uroš Mitrović, (u donjem redu) Teodor Mitić, Stefan Rašković, Pavle Kostić, Andrej Stanković i Veljko Ristić

 •       KBS Naisus nastavlja da postiže uspeh i na početku ove polusezone. Bilans odličja ovog puta bio je 14 zlatnih, 4 srebrna i 2 bronzana. Bilo je u planu da još nekolicina takmičara nastupi. Međutim finansijski problemi uticali su na kvantitet tima. U ekipnom plasmanu formaši su zauzeli prvo mesto u sveukupnom poretku, dok su muški pioniri A klase zauzeli treće mesto. Među svim pionirima A klase KBS Naisus se našao na 9.mestu. Imajući u vidu prethodne uspehe nadamo se da će čelnici pomoći u finansijskom smislu. Ovi rezultati su dokaz našeg uspešnog rada, koji direktno zavise od pomoći Grada i/ili Opštine. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – Milan Anđelković.

 

          Osvajači medalja su mogli da se malo i zaslade. Naravno da su tu i treneri, sudije i roditelji našeg Kluba. Naime, u cilju afirmacije korejske kulture, pored sporta napravili smo korak dalje. Uspostavili smo kooperaciju sa firmom Yura Global, koja vodi internet prodavnicu KorinSla. Renomirane korejske marke proizvoda (trenutno hrane i kozmetike) su sada dostupne. Slast pobede naših takmičara upotpunili su korejski slatkiši. Nadamo se daljoj saradnji na obostrano zadovoljstvo.

KBS Naisus ekipa – medalje, pehari i slatkiši KorinSla

 

     Ekipu KBS Naisus-a (galerija) ovog puta činili su:

 • Andrej Stanković – 5.mesto,
 • Stefan Rašković – srebro,
 • Veljko Ristić – srebro,
 • Lena Veljković – zlato i bronza,
 • Jelena Stevanović – zlato i srebro,
 • Uroš Mitrović – zlato i srebro,
 • Pavle Kostić – zlato,
 • Tašana Petrović – zlato,
 • Nebojša Anđelković – zlato,
 • Ljiljana Nikolić – 2 zlata,
 • Ilija Ničić – 2 zlata,
 • Vera Jovanović – 2 zlata i bronza,
 • Teodor Mitić – 3 zlata.

          Formaši su bili na visini zadatka. Pored takmičarskih veterana – Nebojše Anđelkovića i Uroša Mitrovića, nastupi mlađih su bili u žiži interesovanja. Vera Jovanović i Teodor Mitić bili su neprikosnoveni kako pojedinačno, tako i u paru. Jelena Stevanović i Lena Veljković plasirali su se na 2. odnosno 3.mesto. Iako je Anastasija Janković (TK Kobra – Beograd) osvojila 1.mesto, velike greške koje je napravila sudije „nisu videle“. Takođe su sudije napravile propust i kod Tašane Petrović, koja je trebala da zauzme 3.mesto. Jelena, Lena i Tašana su nastupile i u timu te su tu bile najbolje. Ljiljana Nikolić i Ilija Ničić debitovali su na najbolji način. I pojedinačno i u paru osvojili su najsjajnija odličja. I pored svega KBS Naisus je u ekipnom plasmanu A klase zauzeo 1.mesto.

 •      Zadovoljna sam svojim izvođenjem kao i trener. Samo me jedan hiljaditi deo poena delio od zlata. Ne razmišljam da li je pravedno ili ne bilo suđenje, iako mi je krivo za Lenu a posebno Tašu. Skoncentrisaću se na rad jer me od 2023.god. očekuje juniorska kategorija. – rekla je Jelena Stevanović.

          Najmlađi takmičari KBS Naisus-a takođe su bili uspešni u olimpijskoj disciplini. Veljko Ristić je uspeo lako da prebrodi prvu prepreku. Pobedio je Mateja Nikolića (TK Ramin-Niš iz Niša) sa 2:0. Obe runde je pre kraja dobio. Zatim je ponovo bio bolji od Uroša Đurđevića (TK Asteriks iz Niša). Međutim, umor je učinio svoje. U finalu je poklekao i izgubio od Miloša Miloševića (TK Elit iz Inđije).

          Jedino se Andrej Stanković nije okitio medaljom. Kristijan Timarac (TK Ljubija-Prijedor iz R.Srpske) je ovog puta bio neprelazni protivnik. U istoj kategoriji je nastupio i Stefan Rašković. Ognjena Aleksića (TK Broj 1 iz Kragujevca) dobio je sa 2:0. A u polufinalu bio je bolji i od Uroša Kiuka (TK Zmaj iz Rume). Ni Stefan nije mogao do zlatnog odličja jer je izgubio od Kristijana Timarca.

Stefan Rašković

          Vera Jovanović je izvojevala pobedu nad Mionom Škorić (TK Elit iz Inđije). Ali je u polufinalu poklekla jer je nasuprot sebe imala osvajačicu KUP-a – Janu Đuranović (TK Proleter iz Rume).

Stefan Rašković, Teodor Mitić i Vera Jovanović

 •     Zadovoljna sam svojim učinkom, i u formama ali i u borbama. Bez obzira što nije i treća zlatna medalja, imam iskustvo više. Trenerove sugestije da moram brže da se krećem i kontriram nisam poslušala. To me koštalo pobede. – rekla je Vera Jovanović.

Vera Jovanović

          Pored gore pomenutih, Teodor Mitić je imao najviše uspeha.

 •      Nakon osvajanja čak 2 zlata u formama, uspeo sam da osvojim i zlato u borbama. Ni malo lako, došao sam do pobede nad Uglješom Petrovićem (TK Viner Čivi iz Šapca). Protivniku nisam dozvolio ni jedan trenutak da povede. Okitio sam se obema krunama jer sam posle titule prvaka Srbije, sada osvojio i KUP. – rekao je sa osmehom na licu šampion Srbije – Teodor Mitić.

Teodor Mitić i Vera Jovanović

          Pobede muških takmičara KBS Naisus-a i u statistici su visoko plasirali Klub. U konkurenciji svih muških pionira A klase naši dečaci su zauzeli 3.mesto.

 •      Imajući u vidu sudijske odluke u formama i promenu pravila u borbama, moram pohvaliti sve takmičare. Samim tim i naša ekipa je bila više nego dobra. Najmlađi su ozbiljno shvatili svoje uloge, što je urodilo plodom. Rezultat je mogao za nijansu da bude bolji, ali je nedostajala nekolicina takmičara. Naši veliki-mali šampioni doneli su i par pehara u Niš. Nadamo se da će u narednom periodu i Grad Niš podržati naše planove, kako bi mogli da postižemo još i veće rezultate. Ovom prilikom bih se zahvalio na poklonu firmi Yura Global. Nadam se da smo se na sebi svojstven način dokazali kao vredan partner. – rekao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

          Klub u daljem periodu očekuju nekolicina takmičenja. Sledeće što predstoji jeste Elit Open (01.-02.oktobar) u Beogradu a zatim i 1.Ares Niš Open (15.oktobar) u Nišu. Kvantitet ekipe će zavisiti od finansijske mogućnosti Kluba odnosno takmičara.