Клуб борилачких спортова „Наисус“ наставља са низањем успеха. На 1.Арес КУП-у освојено је 17 медаља – 10 златних, 2 сребрне и 5 бронзаних. Поред тога Клуб је богатији за још 4 пехара.

     Спортска хала ОШ „Мирослав Мика Антић“ у Нишу је 15. октобра угостила без мало 360 такмичара свих узрасних конкуренција. Такмичење је окупило близу 40 екипа.

КБС Наисус (с лева на десно): Небојша Анђелковић (тренер), Лина Марковић, Нина Стојковић, Јелена Стевановић, Лена Вељковић, Љиљана Николић, Вера Јовановић; (доњи ред) Теодор Митић, Стефан Рашковић, Лазар Јовановић, Андреј Станковић, Вељко Ристић, Павле Костић

 •      КБС Наисус наставља да постиже успех и на почетку ове полусезоне. Биланс одличја овог пута био је 10 златних, 2 сребрна и 5 бронзаних. Било је у плану да још неколицина такмичара наступи. Међутим финансијски проблеми утицали су на квантитет тима, али и поклапање са рекреативном наставом. У екипном пласману формаши А класе су заузели прво место у свеукупном поретку. Такође на трону су се нашли и пионири А класе 6-7 година, док су пионири А класе 8-9 год. заузели друго место. На првом месту су се нашле и пионирке Б класе 6-7 год. Имајући у виду претходне успехе надамо се да ће челници помоћи у финансијском смислу. Ови резултати су доказ нашег успешног рада, који директно зависе од помоћи Града и/или Општине. – рекао је први човек КБС Наисус-а – Милан Анђелковић.

 

     Екипу КБС Наисус-а овог пута чинили су:

 • Андреј Станковић – бронза,
 • Стефан Рашковић – бронза,
 • Нина Стојковић – бронза,
 • Лена Вељковић – сребро и бронза,
 • Јелена Стевановић – злато,
 • Лазар Јовановић – злато,
 • Павле Костић – злато,
 • Лина Марковић – злато,
 • Вељко Ристић – злато,
 • Љиљана Николић – злато,
 • Вера Јовановић – 2 злата и бронза,
 • Теодор Митић – 2 злата и сребро.

     Формаши су били на висини задатка. Овог пута су такмичарски ветерани – Небојша Анђелковић и Урош Митровић, чинили судијски тим. Вера Јовановић и Теодор Митић били су неприкосновени како појединачно, тако и у пару. Јелена Стевановић и Лена Вељковић пласирали су се на 1. односно 2.место. Љиљана Николић домогла се најсјајнијег одличја. Услед свега поменутог, КБС Наисус је у екипном пласману А класе заузео 1.место.

     Најмлађи такмичари КБС Наисус-а такође су били успешни у олимпијској дисциплини. Вељко Ристић је успео са 2:0 победи Давида Миланковића (ТК Спарта из Новог Сада). Андреј Станковић се окитио бронзаном медаљом јер је са 1:2 изгубио од златног Михајла Јевтића (ТК Феникс-Булевар из Ниша). Стефан Рашковић био је бољи од Ангела Каркацева (ТК Бутел из Македоније). Међутим изгубио је од сребрног Калојана Стајкова (ТК СЦ Класа из Бугарске).

Лина Марковић и Небојша Анђелковић (тренер)

     Лина Марковић је савладала две девојчице из Македоније. У полуфиналу била је боља од Саре Рустеми (ТК Кобра из Македоније). У финалу је Еву Гулабовску (ТК Феникс Кик из Македоније). Обе противнице је добила са 2:0. Поред ње, међу најмлађима нашао се и Лазар Јовановић. На одушевљење свих присутних, Лазар је показао технике које је тек научио. Управо таквом борбом је дигао све на ноге победивши Мартина Иванова (ТК Чо Елит из Бугарске).

 •      Иако имам само пар такмичења иза себе, срећан сам што сам баш у Нишу освојио златну медаљу. Противник из Бугарске је био виши од мене али на тренингу радим са старијима и већима од себе. Тако да сам дао све од себе и победио. – рекао је са осмехом на лицу Лазар Јовановић.

      Павле Костић је у истој конкуренцији наступио али у тежој категорији.

     –    У својој категорији нисам имао противника. Управо из тог разлога сам се окушао са тежима од себе. До сада сам то радио само на тренинзима у оквиру припрема. Такав начин рада је допринео победи над Васкена Вачина (ТК Турбо из Бугарске) са 2:0. А истим резултатом сам добио у финалу и Данила Сибиновића (ТК Арес из Ниша). Уопште није било лако али сам издржао јер најлепши осећај је злато на грудима. – рекао је поносно млађани Павле Костић.

     Вера Јовановић је била далеко успешнија у формама где се окитила са чак два златна одличја. У борбама је морала да се задовољи бронзаном медаљом јер је поново изгубила од Ведране Тунески (ТК Бутел из Македоније). Такође је и Теодор Митић имао више успеха у формама освојивши два злата.

Теодор Митић и Вера Јовановић

     –      Након освајања чак 2 злата у формама, успео сам да освојим и сребро у борбама. Релативно лако дошао сам до победе над Стефаном Трпковским (ТК Бутел из Македоније).  Противнику нисам дозволио ни један тренутак да поведе. А и пробао сам неке сложене технике. У финалу ме сачекао Leonard Cocirla (ТК WT-A из Молдавије). Стари знанац са Балканског шампионата. Овог пута сам успео да поведем са 1:0 али је убрзо изједначио услед пада концентрације. Одлучујућа рунда је била неизвесна до самог краја. При резултату 10:10 судије су пресудиле у његову корист. Надам се да ћу следећи пут ја бити победник јер сам увидео начин на који могу да га победим. – рекао је уздигнуте главе шампион Србије – Теодор Митић.

     Победе такмичара КБС Наисус-а и у статистици су високо пласирали како њих саме, тако и Клуб.

 •      Иако нема већи број златних медаља у борбама, морам рећи да сам ипак задовољан својим пуленима. 2 златна одличја на Елит Опен-у (Павле Костић и Теодор Митић; док је Вера Јовановић заузела 5.место) били су одскочна даска. Резултат је могао за нијансу да буде бољи, али је поново недостајала неколицина такмичара. Наши велики-мали шампиони додали су и пар пехара у клупску витрину. Надамо се да ће у наредном периоду и Град Ниш подржати наше планове, како би могли да постижемо још и веће резултате. – рекао је главни тренер КБС Наисус-а – Небојша Анђелковић.

     Клуб у даљем периоду очекује едукација. GM Sakis Tsiobanoglou (9.ДАН) одржаће семинар у клупским просторијама. Како је семинар позивног карактера, то се не очекује велики број учесника. Међутим, велико искуство и знање биће добродошло такмичарима КБС Наисус-а.